Itthon » Művelődés

Katona László filmje és az Urga a mai kínálat

A Digital 3 Televízió háromhetes sorozatot indít, a könyvtár pedig francia-orosz filmdrámát tűz műsorra.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Jocha Károly sportújságíró

Ötkarikás élmények – könyvbemutató Jocha Károllyal

A neves sportújságíró olimpiai bajnokokkal készült...
Fotó: Hagyomanyok Háza

A Hagyományok Háza Székelyudvarhelyre jön

Agócs Gergellyel is találkozhatsz! Pásztormuzsikáról,...
DSC1139

Megfertőznék a fiatalokat

Mégpedig a legjobb hobbival, amitől kvízmesterré válik...

urgajo
urgajo
szerkesztoÍRTA: BEDŐHÁZI ATTILA-CSABA
2010. február 16., 14:08
0 hozzászólás. 


18 órától a Filmklub mai nézői Nyikita Mihalkov alkotását, a 118 perces Urga című filmet láthatják urgaa Városi Könyvtár látvány- és hangzóanyag részlegén. Szergej, egy belső-mongóliai útépítésen dolgozó orosz munkás teherautója defektet kap egy isten háta mögötti helyen. Egy Gombo nevű férfi siet a segítségére, aki pásztor és hagyományos, nomád életet él a családjával. A találkozás alkalmával vacsorára meghívják a pórul járt autóst. Másnap Gombo Szergejjel tart a nagyvárosba, és megígéri a feleségének, hogy onnan vesz majd óvszert és televíziót.

Az alkotás címét egy különleges kulturális szimbólumból merítette a szerző: az urga egy bot, amelynek egyik végén az elbitangolt juhok elfogására alkalmas csapda található, illetve ez az a szerszám, amely eldobva kijelöli a szexuális aktusra fenntartott területet a sztyeppén.

MacerasUgyek
Macerás Ügyek

Katona László, a székelyudvarhelyi születésű színész filmjeiből ad ízelítőt a helyi televízió. A ma esti, kilenc órától kezdődő magyar filmdrámában az udvarhelyi színész Zsoli szerepébe bújik. Hajdú Szabolcs alkotásában, a Macerás Ügyekben Imi, a lázadó természetű tinédzser és a legjobb barátja, Tibi, egy külvárosi lakótelepen élnek. Imi egyre inkább úgy érzi, hogy kapcsolatuk a szexualitás felé fordul. Szoros barátságuk veszélybe kerül egy nő feltűnése miatt: Imi szerelmes lesz a gyönyörű Brigibe, a helyi színtársulat üdvöskéjébe. Az érzelmi háromszög a lány udvarlójával lesz teljes. Vajon sikerül megoldani a nem mindennapi szituációt?


0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."