Itthon » Művelődés

Székelyföldi Filharmónia - márciusi program

Nőnapi koncert, kamarazene és előadóest színesíti a Filharmónia e havi kínálatát.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Jocha Károly sportújságíró

Ötkarikás élmények – könyvbemutató Jocha Károllyal

A neves sportújságíró olimpiai bajnokokkal készült...
Fotó: Hagyomanyok Háza

A Hagyományok Háza Székelyudvarhelyre jön

Agócs Gergellyel is találkozhatsz! Pásztormuzsikáról,...
DSC1139

Megfertőznék a fiatalokat

Mégpedig a legjobb hobbival, amitől kvízmesterré válik...

filiharm
filiharm
szerkesztoÍRTA: BEDŐHÁZI ATTILA-CSABA
2010. március 01., 10:54
0 hozzászólás. 


A Székelyföldi Filharmónia márciusi programjainak sorát a Nőnapi Szimfonikus Hangverseny nyitja, március 7-én, 18 órától a Művelődési Házban. Műsoron: Giacchino Rossini, Carl Maria von Weber valamint Pjotr Iljics Csajkovszkij művei. Szólót játszik Rie Koyama, németországi japán fagottművésznő, aki az utóbbi évtized nemzetközi hangszeres előadóversenyei java részének nyertese, és számos ösztöndíj birtokosa. A hangversenyen a népszerű brassói karmester, Ilarion Ionescu-Galati vezényel. A Filharmónia vezetősége erre a koncertre szeretettel várja a zenekedvelő közönséget, különösen a hölgyeket, akik számára a belépés díjtalan lesz.

Március 10-én a bukaresti Remember Enescu kamaraegyüttes játszik a Városháza Szent István termében, 18 órától. A többszörös díjazott együttes a XX. századi zenére specializálódott, ennek megfelelően műsorukon Bartók Béla, Kurtág György, Kodály Zoltán, Ligeti György, George Enescu művei szerepelnek.

filhar

Március 12-én a Fonte di Gioia kamaraegyüttes koncertjére kerül sor. A Kolozsváron létesült együttes (már tavaly is játszottak Udvarhelyen) tagjai közül többen a Filharmónia zenekarának tagjai. A csoport elsősorban barokk kamarazenét játszik, a korhű előadásmódra helyezve a hangsúlyt, amit a korhű hangszerek használata (csembaló, viola da gamba) segít elő jelentékenyen.

A következő program március 17-én szintén 18 órától lesz, amikor Kostyák Előd-cselló és Fülöp István-zongora előadóestjére várják az érdeklődőket, a Palló Imre Művészeti Szakközépiskola koncerttermébe. Műsoron: Ludwig van Beethoven, Franz Schubert, Kodály Zoltán művei.

Végül, március utolsó napján, 31-én szintén egy kamarazenei estre kerül sor, két tehetséges, csíkszeredai származású fiatal művész Péter Ernő-hegedű és Antal Sándor-brácsa közreműködésével.

A Filharmónia vezetősége márciusra egyéb kamarazenei koncerteket is tervez, amelyekről a megfelelő időben tájékoztatjuk majd olvasóinkat.


0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."