Itthon » Művelődés

Keddi filmek

A velencei kurtizánban gyönyörködhetnek a Filmklubban, és Csalóka filmet nézhetnek a Digital 3 Televizióban.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Jocha Károly sportújságíró

Ötkarikás élmények – könyvbemutató Jocha Károllyal

A neves sportújságíró olimpiai bajnokokkal készült...
Fotó: Hagyomanyok Háza

A Hagyományok Háza Székelyudvarhelyre jön

Agócs Gergellyel is találkozhatsz! Pásztormuzsikáról,...
DSC1139

Megfertőznék a fiatalokat

Mégpedig a legjobb hobbival, amitől kvízmesterré válik...

Velenceikurtizan
Velenceikurtizan
szerkesztoÍRTA: BEDŐHÁZI ATTILA-CSABA
2010. március 09., 10:53
0 hozzászólás. 


A Városi Könyvtár látvány- és hangzóanyag részlegére várják a filmek szerelmeseit, hisz ma sem marad el a Filmklub, melynek mai alkotása a 1998-ban készült, 16 éven felülieknek ajánlott amerikai filmdráma, A velencei kurtizán. A XVI. századi gazdag és képmutató Velence elevenedik meg a filmvásznon ahol a fényűzés uralkodott. Veronica Falco számára eljött a házasodás ideje, de nem mehet hozzá szerelméhez, Marco Venierhez, mivel nincs elég hozománya. Veronica számára két választási lehetőség adott: apáca vagy kurtizán legyen.

Tapasztalt édesanyja leleplezi előtte a titkát, és segítségével a szép Veronica a kurtizánok életét választja. Érzékiségével meg tudja nyerni a francia királyt Velence törökellenes terveihez. Irigyelt kurtizánná válik, egy napon azonban a várost ellepi a Fekete Halál, a pestis. Az egyház üldözni kezdi a kurtizánokat, mint az erkölcsi és egészségügyi fertő fő okozóit. A városba költözik a hírhedt inkvizíciós bíróság, amelynek ítélete elől nincs menekvés. A filmet 18 órától vetítik a könyvtárban.

Velenceikurtizan

Szabó Károly alkotása a Csalóka film 20 óra 20 perctől kerül a képernyőre. A fehér-fekete, 48 perc hosszúságú dokumentumfilm elkészítésében Bálint Arthur mint operatőr segédkezett. "A Székeyudvarhely Néptáncműhely alakulását, a Csalóka zenekar ittlétét és búcsúzását járja körül a film, melynek legfontosabb helyszíne az alsósófalvi tánctábor" - mondta Szabó Károly.


0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."