Itthon » Művelődés

Újra Macerás ügyek és Éjszaka a Földön

A Digital 3 televízió ismét műsorra tűzte Hajdu Szabolcs filmjét, a könyvtár filmklubjában pedig egy Jim Jarmush alkotás várja a jó filmek kedvelőit.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Jocha Károly sportújságíró

Ötkarikás élmények – könyvbemutató Jocha Károllyal

A neves sportújságíró olimpiai bajnokokkal készült...
Fotó: Hagyomanyok Háza

A Hagyományok Háza Székelyudvarhelyre jön

Agócs Gergellyel is találkozhatsz! Pásztormuzsikáról,...
DSC1139

Megfertőznék a fiatalokat

Mégpedig a legjobb hobbival, amitől kvízmesterré válik...

EjszakaaFoldon
EjszakaaFoldon
szerkesztoÍRTA: BEDŐHÁZI ATTILA-CSABA
2010. március 30., 10:19
0 hozzászólás. 


A televízió kínálatában látható filmet, a Macerás ügyeket, Hajdu Szabolcs rendezte és Katona László, a székelyudvarhelyi színész játsza Zsoli szerepét. A moziban egy nem mindennapi szituáció alakul ki, egy szerelmi háromszög, ami kibővül. Hogy mi lesz ebből, azt ma este követhetik figyelemmel fél kilenctől.

EjszakaaFoldon
Éjszaka a Földön

Jim Jarmush rendezésében készült az Éjszaka a Földön, ami olyan nagy nevekkel büszkélkedik, mint Winona Ryder (Corky), Roberto Benigni (sofőr Rómában), vagy éppen Isaach de Bankole (sofőr Párizsban). A filmet feliratozva nézhetjük, azért így, mert helyenként öt nyelven (francia-finn, német, olasz és persze angol) beszélnek benne, és kár lenne ezt szinkronnal elrontani. Ezt írják a filmről: „Az Éjszaka a földön öt egyidejű, de eltérő időzónában, kontinensen és nyelven lejátszódó történetből áll. Mindegyik rész arra a rövid kapcsolatra koncentrál, amely kialakul a taxisofőr és utasa(i) között, mialatt a kocsi zárt terében együtt utaznak céljukig.” A mozi 18 órától kezdődik a könyvtár látvány- és hangzóanyag részlegén. Várják az érdeklődőket.


0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."