Itthon » Művelődés

Közkincs határok nélkül - nemzetközi konferencia

Határon átívelő rendszer kiépülésének tervezetét vitatják a hagyományőrző civil szervezetek Máréfalván.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Jocha Károly sportújságíró

Ötkarikás élmények – könyvbemutató Jocha Károllyal

A neves sportújságíró olimpiai bajnokokkal készült...
Fotó: Hagyomanyok Háza

A Hagyományok Háza Székelyudvarhelyre jön

Agócs Gergellyel is találkozhatsz! Pásztormuzsikáról,...
DSC1139

Megfertőznék a fiatalokat

Mégpedig a legjobb hobbival, amitől kvízmesterré válik...

kozkincs_hatarok_nelkul_160410_01
kozkincs_hatarok_nelkul_160410_01
szerkesztoÍRTA: BEDŐHÁZI ATTILA-CSABA
2010. április 16., 11:36
0 hozzászólás. 


Ma nyílt meg az a konferencia, ahol a Kárpát-medence népművészeti értékeié a főszerep. A résztvevő szervezetek, mint az Artera Alapítvány Székelyudvarhelyről, a Békés megyei Népművészeti Alapítvány, az Erdélyi Kézmíves Céh, a Vajdasági Magyar Folklórközpont, a Varga Károly Csíki Fafaragóegylet, a Népművészek és Kézművesek Egyesülete előadásokat szerveztek a község kultúrházában. A rendezvény a Rozetta Ifjúsági Egyesület táncosainak fellépésével és az INEXTEX program alkotásait felvonultató kiállítás megnyitójával indult a máréfalvi kultúrházban.

kozkincs_hatarok_nelkul_160410_04

Ezt követően Lőrincz Zsuzsanna, az Artera Alapítvány elnöke és Dávid Lajos, a község polgármestere köszöntötte az egybegyűlteket. Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke örömét fejezte ki, hogy újra Máréfalván találkoznak az értékteremtők, értékőrzők. A tanácselnök elmondta: „minden olyan tanácskozás fontos, amelyen az értékteremtésről beszélünk, de nem csak beszélni kell, hanem meg is kell óvni, átörökíteni ezeket.” A szervezőket méltatva megjegyezte: „Amit itt ki szoktak találni, az ragályos. Örvendek, hogy Háromszéken folytatódik a kezdeményezés.” - a konferencia ugyanis szombaton sepsiszentgyörgyi kirándulással folytatódik.

kozkincs_hatarok_nelkul_160410_03

Az első előadást a beszédek után Imre Károly, a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzati Szakmai Szolgáltató és Tanácsadó Intézet igazgatója Mit üzen nekünk a hagyomány címmel tartotta. A konferencia részletes programjáért ide kell kattintani.


0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."