Itthon » Művelődés

Több film, több helyszínen – keddi filmek

Nem tudni, hogy a rossz idő, vagy a csak a filmek szeretete a befolyásoló tényező, de ma öt alkotást láthat a mozgóképszerelmes közönség.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Jocha Károly sportújságíró

Ötkarikás élmények – könyvbemutató Jocha Károllyal

A neves sportújságíró olimpiai bajnokokkal készült...
Fotó: Hagyomanyok Háza

A Hagyományok Háza Székelyudvarhelyre jön

Agócs Gergellyel is találkozhatsz! Pásztormuzsikáról,...
DSC1139

Megfertőznék a fiatalokat

Mégpedig a legjobb hobbival, amitől kvízmesterré válik...

CsendesErintes
CsendesErintes
szerkesztoÍRTA: BEDŐHÁZI ATTILA-CSABA
2010. július 13., 08:09
0 hozzászólás. 

Halmy György filmjei az Emeleten, lengyel-angol-dán filmdráma a könyvtárban, kiállítást összefoglaló kisfilm és a Tüskevár a helyi televízió műsorán kápráztatja el a vászon és a képernyő előtt ülő nagyérdeműt.

Az Első Emeleten Halmy György filmjeit tűzték műsorra, ahová érkezik maga a filmrendező is, így nem mindennapi mozizásra van lehetőség keddtől. A vetítéseket Halmy György, a filmek rendezője konferálja fel személyesen, előtte, utána kérdezési-, beszélgetési lehetőség is van. A belépés díjtalan, a helyek száma korlátozott. Asztalfoglalási-, részvételi szándékokat a 0040 751 473246-os telefonszámon kell jelezni, vagy az I.Emelet Kávézóban személyesen, a Kossuth utca 2. szám alatt. Esetleg a tekla@avesmedia.ro címre is lehet emailt írni.


JÚLIUS 13. kedd
:

20 óra - Imák, apokrif mámorok című film, Portré Erdélyi Zsuzsáról. 70 perc

             Kezdődik a medvetor című film, Eredeti ősi rítusunk bemutatása. 53 perc 

JÚLIUS 14. szerda:

20 óra - Sámán mítosz l-ll rész: Itt van a kutya elásva, Vérrel pecsételve. című film Sámánság eredete, lényege, megnyilvánulási formái Keleten és Magyarországon. 127 perc.

JÚLIUS 15. csütörtök:

20 óra - Istennek titka van mindenkivel című film, Portré a Kárpát-Medence egyetlen táltos mesemondójáról és a mesemondás törvényszerűségeiről. 70 perc.

               Isten különös kegyelme magyarrá tett című film. A magyar lélek arcai című sorozat egyik filmje. Lükő Gábor beszél évezredes hagyományainkról, az összehasonlító néprajztudományról, ősi szimbólumaink eredetéről, fejlődéséről. 73 perc

CsendesErintes

Csendes érintés (Dotkniecie reki) a címe a Városi Könyvtár Filmklubjában vetített alkotásnak. „A film főhőse a megöregedett és megkeseredett, lengyel származású, Holokauszt-túlélő zeneszerző, aki a második világháború után hazáját elhagyva, a hűvös Észak-Európában komoly sikereket ért el. Már a halál felé tart, amikor két fiatal robban be az életébe: egy lengyel fiú és egy dán lány. A krakkói egyetemista alázattal fogadja a mester szavait, tanulni szeretne tőle és arra próbálja rábírni, hogy fejezze be életművét. A dán lány viszont mézízű csókokkal kecsegteti és inspirálja a művészt...” – olvasható a filmről (port.hu), amit 18 órától láthatnak a látvány- és hangzóanyag részlegen.

 tuskevar

A Digital 3 Televízió műsorán két alkotást tárnak tévénézők elé: a Haáz Rezső Múzeum Mária Tisztelet Erdélyben című kiállításáról készült kisfilmet 19 óra 50 perctől, majd Fekete István regénye alapján megfilmesített sorozat, a Tüskevár első részét nézhetik az érdeklődők.

Összefoglalva: Csendes érintés, majd Mária tisztelet Erdélyben és Tüskevár utána Imák, apokrif mámorok valamint Kezdődik a medvetor.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."