Itthon » Művelődés

Pénteken nyílik a Míves Emberek Sokadalma

Pénteken, július 30-án nyitja meg kapuit a 11. Míves Emberek Sokadalma a Székely Támadt-várban.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Jocha Károly sportújságíró

Ötkarikás élmények – könyvbemutató Jocha Károllyal

A neves sportújságíró olimpiai bajnokokkal készült...
Fotó: Hagyomanyok Háza

A Hagyományok Háza Székelyudvarhelyre jön

Agócs Gergellyel is találkozhatsz! Pásztormuzsikáról,...
DSC1139

Megfertőznék a fiatalokat

Mégpedig a legjobb hobbival, amitől kvízmesterré válik...

Bedohazi
Bedohazi
szerkesztoÍRTA: GYÖRGY-DÁVID CSABA
2010. július 28., 11:05
0 hozzászólás. 

A kétnapos rendezvény leginkább a hagyományos mesterségek bemutatására épül, ezúttal is számos újdonsággal, különlegeséggel várja a látogatókat.

Több, mint egy évtizedes múltra tekint vissza a pénteken nyíló Míves Emberek Sokadalma, melynek idén is a székelyudvarhelyi Székely Támadt-vár ad otthont. A kétnapos Míves Emberek Sokadalmára (MES) több, mint száz kiállító jelezte részvételi szándékát, mondta el Lőrincz Zsuzsanna a szervező, Artera Alapítvány vezetője. A mostani MES kicsit más lesz, hiszen az újdonságok, különlegességek mellett, a szervezés is új formában, új partnerek, társszervezők bevonásával zajlott.

Bedohazi

,,Ami a legfontosabb, hogy akikért szervezzük a MES-t azok segítenek a szervezésben, sok kézműves partnerünk van, az Erdélyi Kézműves Céh, valamint a Góbé termékeket forgalmazó Székelyföldi Üzletlánc is segít"- mondta el a szervező. Idén is több lesz a hagyományőrző program, színvonalas koncertek, táncegyüttesek és mesterség-bemutatók hada várja a látogatókat. A gyermekprogramok ezúttal még hangsúlyosabb szerepet kapnak, nekik több kikapcsolódási lehetőséget ígérnek a szervezők.

Lőrincz Zsuzsanna még elmondta, hogy az idei MES-en az iparművészeti termékek is megjelennek, több képzőművész vesz részt kiállítóként. A zenei programok közül említést érdemel a budapesti Cimbaliband, akik először koncerteznek Erdélyben, ugyanakkor a Magyarpalatkai Cigányzenekar fellépése is igazi különlegesség lesz. A rendezvényről még többet a www.artera.ro honlapon lehet olvasni.


0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."