Itthon » Művelődés

40 éves a Palló – keddi program

Jubileumi ünnepet ülnek a Palló Imre Művészeti Szakközépiskola tanárai, diákjai és ez alkalommal mindenkit szeretettel várnak az egyhetes rendezvényre.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Jocha Károly sportújságíró

Ötkarikás élmények – könyvbemutató Jocha Károllyal

A neves sportújságíró olimpiai bajnokokkal készült...
Fotó: Hagyomanyok Háza

A Hagyományok Háza Székelyudvarhelyre jön

Agócs Gergellyel is találkozhatsz! Pásztormuzsikáról,...
DSC1139

Megfertőznék a fiatalokat

Mégpedig a legjobb hobbival, amitől kvízmesterré válik...

Bedohazi
Bedohazi
szerkesztoÍRTA: BEDŐHÁZI ATTILA-CSABA
2010. szeptember 21., 08:03
0 hozzászólás. 


A mai program reggel kezdődik tudományos ülésszakkal, majd előadóest és hangverseny színesíti az estét. Lentebb olvasható a műsor és a két előadó életrajza.

Bedohazi

Kedd:

10:00 óra: Tudományos ülésszak Téma: Palló Imre élete és munkássága Előadók: Gergely Gábor Zoltán és Lászlóffy Árpád Ádám zenetanárok. Közreműködik Magyari Izabella XII. B . osztályos tanuló. Helyszín: Palló Imre Művészeti Szakközépiskola koncertterme

18:00 óra: Előadóest: Szilveszter Eszter-brácsa és Artur Kaganovskiy -hegedű

19:00
óra: A Palló Imre Művészeti Szakközépiskola tanárainak hangversenye Helyszín: Városháza, Szent István terem

Szilveszter Eszter (született Székelyudvarhelyen, 1981-ben) hegedű és brácsatanulmányait Kóródi Attila irányításával szülővárosában, a Dr . Palló Imre Zene és Képzőművészeti Szakközépiskolában kezdte, ahol 1997-től Derzsi Alberttel is tanult. 1999-től a kolozsvári Zeneakadémián Sorin Gherbanovschi brácsaosztályában képezte magát. Az egyetem befejezése után ösztöndíjjal végezte mesteri tanulmányait a Western Illinois Egyetemen 2007-ben, majd az Előadói Diploma fokozatot 2009-ben a chicágói DePaul Egyetemen szerezte meg, Rami Solomonow brácsaosztályában. Tagja volt a bayreuthi Nemzetközi Ifjúsági Zenei Fesztiválnak, a stuttgarti Bachakadémiának, és az új-angliai „Bowdoin" Nemzetközi Zenei Fesztiválnak. Résztvett Christian Euler, Erdélyi Csaba, Ulrich Schneider, Ralph Fielding és Daniel Avshalomov mesterkurzusain.

2007-től két évig a Civic Orchestra of Chicago (a Chicago Symphony előzenekara) állandó tagja volt. 2009 óta New Yorkban él, ahol a Beverly Wright & Associates Management NEOS vonósnégyesének és Forte Duójának tagja.
Mint különböző zenekarok tagja játszott a berlini Filharmónia és a Chicago Symphony koncerttermében és a Carnegie Hallban is. Pályája során kiváló művészekkel kamarazenélt együtt: Ilya Kaler, Rami Solomonow, Robert Levin, Gernot Süssmuth, Alexander Fiterstein. Mint zenekari játékos olyan karmesterek vezénylete alatt játszott mint Pierre Boulez, Bernard Haitink, Seiji Ozawa, Essa-Pekka Salonen, Sir Mark Elder és Oliver Knussen.

Artur Kaganovskiy (született Moszkvában, 1986-ban), hegedűtanulmányait 3 évesen, szülővárosában a Tehetséges Gyerekek Intézetében kezdte. 1993-ben Isaac Stern meghívására emigrált családjával az Egyesült Államokba, ahol a Manhattan School of Music-ban folytatta tanulmányait, Isaac Malkin és Gregory Kalinovsky hegedűtanárok irányítása alatt. Egyetemi és mesteri tanulmányait (2004-2010) a Juilliardon végezte Masao Kawasaki es Lewis Kaplan hegedűosztályában. Számos hegedűverseny díjazottja és ösztöndíjak birtokosa. Részt vett Pinchas Zukerman, Zachar Bron, Joseph Silverstein és Ida Kavafian mesterkurzusain.

2007-ben debütált a Carnegie Hallban E. Elgar Hegedűversenyével, David Gilbert vezényletével, és a Metropolitan Opera és a new yorki Filharmónia tagjainak zenekarával. Pályája során olyan kiváló művészekkel kamarakoncertezett együtt mint Pinchas Zukerman, Michael Tree, Rami Solomonow és André Emelianoff.

Legutóbbi koncertjei közül megemlíthető, hogy 2010 májusában Pekingben (Kínában) és Mongóliában játszotta a Mendelssohn hegedűversenyt Amir Shiff vezényletével, és szeptember 3-án a marosvásárhelyi Filharmóniával N. Paganini 1. hegedűversenyét Ilarion Ionescu Galati vezényletével.
Artur Kaganovskiy a Beverly Wright & Associates Management NEOS vonósnégyesének és Forte Duójának tagja.

Műsoron:


Ignaz Pleyel - Duo for Violin and Viola, Op. 69
                        I. Allegro spiritoso
                        II. Rondo. Allegro

J. S. Bach - Duo for Violin and Viola
                     I. Moderato
                     II. Allegro energico

G. F. Handel - Chaconne in G for Violine and Viola

Handel-Halvorsen - Passacaglia for Violin and Viola



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."