Itthon » Művelődés

40 éves a Palló – szerdai műsor

Jubileumi ünnepet ülnek a Palló Imre Művészeti Szakközépiskola tanárai, diákjai és ez alkalommal mindenkit szeretettel várnak a rendezvényre.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Jocha Károly sportújságíró

Ötkarikás élmények – könyvbemutató Jocha Károllyal

A neves sportújságíró olimpiai bajnokokkal készült...
Fotó: Hagyomanyok Háza

A Hagyományok Háza Székelyudvarhelyre jön

Agócs Gergellyel is találkozhatsz! Pásztormuzsikáról,...
DSC1139

Megfertőznék a fiatalokat

Mégpedig a legjobb hobbival, amitől kvízmesterré válik...

Bedohazi
Bedohazi
szerkesztoÍRTA: BEDŐHÁZI ATTILA-CSABA
2010. szeptember 22., 11:09
0 hozzászólás. 


Szerdán egy kiállítás és két előadóest jelzi, hogy az ünnep javában zajlik a művészeti szakközépiskolában. Íme néhány információ a programokról.

17:00 óra: Kiállítás az iskola tanárainak munkáiból Helyszín: Városi Könyvtár

18:00 óra: Előadóest – Kósa Mária, Szallós-Kis Anna, Kovács Éva fuvolaművészek (zongorán közreműködik Filtner Tünde és Péter Éva)

Bedohazi
Kósa Mária fuvolatanulmányait a csíkszeredai Nagy István Művészeti Líceumban kezdte, majd Palló Imre Művészeti Szakközépiskolában folytatta. Középiskolai tanulmányait a budapesti "Continuo" Zeneművészeti Szakközépiskolában fejezte be. Ezt követően sikeresen felvételizett a bécsi Konzervatóriumba. 2006-2008 között a "Prayner Orchester" tagja, 2008-2010 között a "Vienna Youth Symphonic Orchestra" szólistája, 2010-ben a bogotai Filharmóniával koncertezett Ausztriában és Kolumbiában. Emellett világzenei, dél-amerikai zenét valamint kortárs zenét játszó együttesek tagjaként is tevékenykedik.

Szallós-Kis Anna 2000-ben érettségizett a székelyudvarhelyi Palló Imre Művészeti Szakközépiskolában. 2000-2005 között a kolozsvári Gh. Dima Zeneakadémia hallgatója volt, 2005-2007 között magiszteri tanulmányokat folytatott ugyanott. 2002-től 2004-ig a Kolozsvári Magyar Opera, 2004-től a kolozsvári Nemzeti Román Opera alkalmazottja volt. 2008-tól a Székelyföldi Filharmónia tagjaként is tevékenykedik.

Kovács Éva (született Székelyudvarhelyen,1981-ben) fuvolatanulmányait a Palló Imre Művészeti Szakközépiskolában kezdte.1999-től a nagyváradi Zeneegyetemen, 2001-től pedig a kolozsvári Zeneakadémián képezte magát, ahol mesteri fokozatra is beiratkozott. Időközben a freiburgi Főiskolán tökéletesítette tudását. Jelenleg a Marosvásárhelyi Állami Filharmónia zenekarának tagja és a marosvásárhelyi Zenelíceum tanára.

Műsoron:

C.Ph.E. Bach: a-moll szonáta
J. Mouquet: La flute de Pan
Hans-Martin Linde: Anspielungen
A.B. Fürstenau: Trio
Fr. Borne: Fantaisie Brillante sur Carmen

19:00 óra: Előadóest – közreműködik Antal Attila, Hadnagy László, Hadnagy Attila, Szász Magor, Veress Lóránt nagybőgőn

Mindnyájan a Palló Imre Művészeti Szakközépiskolában érettségiztek, nagybőgő szakon. Antal Attila a Kolozsvári Magyar Opera és a Székelyföldi Filharmónia tagja. Hadnagy László a Palló Imre Művészeti Szakközépiskola tanára és a Székelyföldi Filharmónia tagja, Veress Lóránt a nagyváradi Filharmónia alkalmazottja, Hadnagy Attila és Szász Magor egyetemi hallgatók. Utóbbi már középiskolai évei alatt számos országos díjjal gazdagította az iskola jóhírét.

Helyszín: Városháza, Szent István terem



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."