Itthon » Művelődés

Vonalkódos színházi bérletek

Premiernek számító újdonsággal,  vonalkódos bérletrendszer bevezetésével rukkolt elő a Tomcsa Sándor Színház vezetősége.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Jocha Károly sportújságíró

Ötkarikás élmények – könyvbemutató Jocha Károllyal

A neves sportújságíró olimpiai bajnokokkal készült...
Fotó: Hagyomanyok Háza

A Hagyományok Háza Székelyudvarhelyre jön

Agócs Gergellyel is találkozhatsz! Pásztormuzsikáról,...
DSC1139

Megfertőznék a fiatalokat

Mégpedig a legjobb hobbival, amitől kvízmesterré válik...

Bedohazi
Bedohazi
szerkesztoÍRTA: LÁZÁR EMESE
2010. október 12., 14:21
0 hozzászólás. 


Az újítással hadat üzennek a hanyag bérleteseknek és az előadások alatt foghíjasan „tátongó" széksoroknak.

A kulturális intézmény vezetősége úgy döntött, a színházi bérlet hátára nyomtatott vonalkóddal és az abban levő információkat megfejtő számítógépes program segítségével megpróbál rendet teremteni a színházi előadásokra bérletet váltók háza táján. Az erre a célra kifejlesztett programot egy, a pénztárban elhelyezett érintőképernyős számítógép szolgálja ki, amely jelentős(ebb)nek számító anyagi befektetést is igényelt.

„Az egyelőre csak a színházi bérletrendszert koordináló program legnagyobb haszna, hogy egy átlátható, követhető statisztikát készít, amiből pontosan lekövethető, hogy melyik előadásra kik jöttek el: a felnőtt- , a nyugdíjas avagy a diákbérletesek" - magyarázta az újdonság előnyét Nagy Pál, a Tomcsa Sándor Színház igazgatója. Hozzátette: ez a megoldás azért nagy segítség, mert egyrészt így ki tudják szűrni azokat a hanyag bérleteseket, akik elmaradoznak az előadásokról és ezáltal lehetőség nyílik arra, hogy a jegyeladást úgy oldják meg, hogy a nézőtéren ne maradjon „lyukas" a széksor.

A vezetőség terve, hogy a következőkben ne csak a bérlet-, de a jegyek eladása is elektronikus formában történjen. „A program ezt lehetővé teszi, de a pénztár előtti sorállást kiküszöbölő gyors és korszerű megoldás gyakorlatba ültetésének egyelőre adminisztratív akadályai vannak" - tájékoztatott Szarvas Zsuzsanna, közönségszervező.


0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."