Itthon » Művelődés

Filmek a TRC-ben és a könyvtárban

A könyvtár keddi filmklubja mellett naponta ajánl kikapcsolódást a Thunder Rock Club a mozgókép szerelmeseinek.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Jocha Károly sportújságíró

Ötkarikás élmények – könyvbemutató Jocha Károllyal

A neves sportújságíró olimpiai bajnokokkal készült...
Fotó: Hagyomanyok Háza

A Hagyományok Háza Székelyudvarhelyre jön

Agócs Gergellyel is találkozhatsz! Pásztormuzsikáról,...
DSC1139

Megfertőznék a fiatalokat

Mégpedig a legjobb hobbival, amitől kvízmesterré válik...

Bedohazi
Bedohazi
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2010. november 16., 11:47
0 hozzászólás. 


A Városi Könyvtár Keddi Filmklubja ma, november 16-án 18 órától Philip Kaufman 2000-ben bemutatott drámáját - Sade márki játékai (Quills, 2000) - vetíti a látvány és hangzóanyag részlegen.

Sade márki, a szadizmus keresztapja utolsó napjait Charentonban, egy vidéki elmegyógyintézetben tölti. Itt végre jól érzi magát: a bolondok között, elegánsan berendezett zárkájában nyugodtan foglalkozhat műveivel. A ház idealista igazgatója támogatja munkáját, egy különös tapasztalatokra éhes cseléd pedig szívesen válik bűntársává, ha át kell hágni az itteni szabályokat. Ám új felügyelő érkezik, aki mindenképpen el szeretné hallgattatni a felháborító és meghökkentő irományok szerzőjét. De Sade-ba azonban nem könnyű belefojtani a szót. Igazán, lelke mélyéig szabad: minden büntetést kinevet, minden tiltásra fittyet hány. A két férfi összecsapása elkerülhetetlen. Szörnyű eredménye pedig megrázza az egész házat...

Bedohazi

A Thunder Rock Clubban hagyományt szeretnének teremteni így hétfőtől csütörtökig filmet vetítenek 20 órától.

Kedd 20 órától - A doors (1991)

A The Doors és zenéje legenda. A film elementáris erővel, zenében és képekben mutatja be a valóság küszöbének átlépését, az áttörést a "másik oldalra". Kábítószeres látomások, eksztatikus, botrányos színpadi fellépések, rituális szeretkezések, a tudatos és tudattalan határainak elmosódása - mindez csak egy valakinek a személyiségén átlényegítve volt lehetséges, a zenekar költő-énekesén, akit úgy hívtak: Jim Morrison.

Bedohazi

Szerda 20 órától - Góóól! (2005)

A történet a szegény, mexikói bevándorló kisfiúról, Santiagóról szól, akinek minden vágya, hogy híres focista legyen. A tehetséges srác hamar felhívja magára a figyelmet, és szerződtetik a rendkívül népszerű angol klubhoz, a Newcastle United-hez. Santiagónak az új csapatában be kell bizonyítania, hogy megállja a helyét a világ egyik legnépszerűbb klubjánál. A kezdeti nehézségek után sikerül valóra váltania álmát, és a csapat meghatározó játékosa lesz.

Bedohazi

Csütörtök 20 órától - A titánok harca (2010)

A hatalomért folytatott harc során, mióta világ a világ, emberek királyokkal, királyok Bedohazipedig istenekkel mérik össze erejüket. Az istenek közötti küzdelem azonban elpusztíthatja az egész világot. Perszeusz (Sam Worthington), akit isten nemzett, de ember nevelt fel, képtelen megvédeni családját az alvilág bosszúálló istenétől, Hádésztől (Ralph Fiennes). Veszteni valója már nincs, így vállalja, hogy egy csapat mindenre elszánt harcost a pokol ura ellen vezet, mielőtt az megszerezné Zeusztól (Liam Neeson) a hatalmat. Veszedelmes útjuk során Perszeusz és bátor katonái tiltott világokon verekszik keresztül magukat, olyan tájakra jutnak el, ahova ember még nem tette be a lábát, ahol démonokkal és ismeretlen fenevadakkal veszik fel a harcot. Perszeusz egyetlen esélye a túlélésre, ha elfogadja a benne rejlő isteni hatalmat, és képes sorsa fölé emelkedni, rátalálva saját végzetére.

A mozikedvelők ingyen és bérmentve nézhetik meg a fentebb felsorolt alkotásokat.


0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."