Itthon » Művelődés

Keddi filmek

A könyvtárban egy Oscar-díj jelölést begyűjtött animációs film, a helyi televízióban egy klasszikus magyar sorozat látható november 23-án.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Jocha Károly sportújságíró

Ötkarikás élmények – könyvbemutató Jocha Károllyal

A neves sportújságíró olimpiai bajnokokkal készült...
Fotó: Hagyomanyok Háza

A Hagyományok Háza Székelyudvarhelyre jön

Agócs Gergellyel is találkozhatsz! Pásztormuzsikáról,...
DSC1139

Megfertőznék a fiatalokat

Mégpedig a legjobb hobbival, amitől kvízmesterré válik...

Bedohazi
Bedohazi
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2010. november 23., 08:08
0 hozzászólás. 


A Kells titka (The Secret of Kells) csodálatos mese, s egyben gyönyörű látványvilágú animációs film, melynek kétharmad része Magyarországon, a Kecskemét Stúdióban készült, ismerősnek tűnhet, hiszen a Magyar népmesék képi világa elevenedik meg a vásznon. Valahol a Írországban, a kilencedik században az erődítmény jellegű Kells-i apátságban a 12 éves Brendan éli mindennapjait és szerzetestársaival azon dolgozik, hogy a viking fosztogatások ellen megvédjék az apátságot. Feltűnik Aidan testvér, aki híres kódexfestő és akinek birtokában egy különleges befejezetlen kódex van. Egy nagy kaland kezdődik, melyben Brendan kapta a főszerepet. A mágia, fantázia és a Kelta mitológia csodálatos, színes világa ma 18 órától követhető figyelemmel a Városi Könyvtár látvány- és hangzóanyag részlegén.

Bedohazi

A Tenkes Kapitánya a Digital 3 Televízióban kerül képernyőre keddenként. A múlt héten kezdődött, ma pedig a harmadik és negyedik részt láthatják, akik 20 óra 25 perctől a helyi televízió műsorára kapcsolnak. A Tenkes kapitánya egy 1963-ban készült, először 1964-ben bemutatott 13 részes, fekete-fehér magyar televíziós sorozat. Főszerepben a Nemzet Színésze címmel kitüntetett, Kossuth-díjas és kétszeres Jászai Mari-díjas magyar színművész Zenthe Ferenc. A Rákóczi-szabadságharc alatt járunk Dél-Baranyában. Béri Balogh Ádám kuruc brigadéros parancsára a furfangos Eke Máté összegyűjti a szegényeket. A tenkeshegyi pincékben felütött tanyájukról indulnak a labancok elleni portyákra, sok borsot törnek a siklósi labanc ezredes orra alá. A kuruc csapat jóformán maroknyi, de mivel a nép segíti őket, könnyűszerrel győzik le a jól felfegyverzett labancokat. Tenkes kapitánya amolyan Lúdas Matyiként mindig túljár az ezredes eszén...

Bedohazi



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."