Itthon » Művelődés

Keddi filmek

Szerelmes film a könyvtárban, A Tenkes Kapitánya a helyi televízióban látható ma este.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Jocha Károly sportújságíró

Ötkarikás élmények – könyvbemutató Jocha Károllyal

A neves sportújságíró olimpiai bajnokokkal készült...
Fotó: Hagyomanyok Háza

A Hagyományok Háza Székelyudvarhelyre jön

Agócs Gergellyel is találkozhatsz! Pásztormuzsikáról,...
DSC1139

Megfertőznék a fiatalokat

Mégpedig a legjobb hobbival, amitől kvízmesterré válik...

Filmek
Filmek
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2010. november 30., 12:24
0 hozzászólás. 


Ma az ötödik és hatodik részt nézhetik meg a képernyő előtt ülők, hiszen a két hete kezdődött magyar televíziós sorozat keddenként látható a Digital 3 Televízióban. Kezdési időpont 20 óra 25 perc. A Tenkes kapitánya egy 1963-ban készült, először 1964-ben bemutatott 13 részes, fekete-fehér magyar televíziós sorozat. Főszerepben a Nemzet Színésze címmel kitüntetett, Kossuth-díjas és kétszeres Jászai Mari-díjas magyar színművész Zenthe Ferenc.

A Rákóczi-szabadságharc alatt járunk Dél-Baranyában. Béri Balogh Ádám kuruc brigadéros parancsára a furfangos Eke Máté összegyűjti a szegényeket. A tenkeshegyi pincékben felütött tanyájukról indulnak a labancok elleni portyákra, sok borsot törnek a siklósi labanc ezredes orra alá. A kuruc csapat jóformán maroknyi, de mivel a nép segíti őket, könnyűszerrel győzik le a jól felfegyverzett labancokat. Tenkes kapitánya amolyan Lúdas Matyiként mindig túljár az ezredes eszén...

Filmek

Az Északi-sarkkör szerelmesei - ez a címe annak a spanyol romantikus drámának, melynek 105 percét a Városi Könyvtár látvány és hangzóanyag részlegén követhetnek figyelemmel a keddi Filmklubba látogatók. A 18 órától kezdődő mozi rendezője Julio Medem, a főbb szerepekben pedig Najwa Nimri (Ana joven) és Fele Martínez (Otto joven).

A főszereplők már nyolcévesen szerelmet vallanak egymásnak aztán a sors úgy hozza, hogy mostohatestvérek lesznek, mert a fiú özvegy édesanyja hozzámegy a lány elvált édesapjához. A kamasz Otto elhagyja édesanyját, Annához és az apjához költözik. Anyja haldoklik, Otto ebbe nem tud beletörődni, és mély depresszióba esik. A szerelmesek szétválnak, a fiúból pilóta lesz, a lány pedig a távoli Finnországba költözik. Ennek ellenére útjaik ismét keresztezik egymást.


0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."