Itthon » Művelődés

Keddi filmek

Színes, hangalámondásos, kanadai film a Városi Könyvtárban, újabb epizódok A Tenkes kapitányából a helyi televízióban – ez a mai filmajánlat.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Jocha Károly sportújságíró

Ötkarikás élmények – könyvbemutató Jocha Károllyal

A neves sportújságíró olimpiai bajnokokkal készült...
Fotó: Hagyomanyok Háza

A Hagyományok Háza Székelyudvarhelyre jön

Agócs Gergellyel is találkozhatsz! Pásztormuzsikáról,...
DSC1139

Megfertőznék a fiatalokat

Mégpedig a legjobb hobbival, amitől kvízmesterré válik...

Bedohazi
Bedohazi
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2010. december 14., 12:09
0 hozzászólás. 


Atanarjuat – ez a címe a Keddi Filmklub mozijának. Zacharias Kunuk rendezésében készült film az első inuit nyelven írt forgatókönyvvel büszkélkedik és természetesen szájhagyomány útján fennmaradt legendákat dolgoz fel. Két fivér, Amaqjuaq, az Erős és Atanarjuat, a Gyors Futó kibillenti az amúgy is igen labilis törzsi rendet. Amaqjuaqot ellenségei megölik álmában, Atanarjuat pedig ruhátlanul és mezítláb menekül el a sarkvidéki jégmezőkön, hogy bosszút álljon... A 18 órától kezdődő alkotást a könyvtár látvány- és hangzóanyag részlegén tekinthetik meg az érdeklődők.

Bedohazi

Lassan végéhez ér a keddenként a Digital 3 Televízió képernyőjén vetített A Tenkes Kapitánya, ugyanis a 10. és 11. részek következnek. Az 1963-ban készült, először 1964-ben bemutatott 13 részes, fekete-fehér magyar televíziós sorozat főszerepében a Nemzet Színésze címmel kitüntetett, Kossuth-díjas és kétszeres Jászai Mari-díjas magyar színművész Zenthe Ferenc látható. A sorozat újabb részeit 20 óra 25 perctől láthatják a tévénézők.


0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."