Itthon » Művelődés

Ne a fejed, egy könyvet veszíts el!

A Városi Könyvtár idén is csatlakozik a március 25-re meghirdetett Nagy Könyvelhagyó Naphoz – egy kötet elveszítésére, megtalálására bíztatják a játékos kedvű könyvbarátokat.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Jocha Károly sportújságíró

Ötkarikás élmények – könyvbemutató Jocha Károllyal

A neves sportújságíró olimpiai bajnokokkal készült...
Fotó: Hagyomanyok Háza

A Hagyományok Háza Székelyudvarhelyre jön

Agócs Gergellyel is találkozhatsz! Pásztormuzsikáról,...
DSC1139

Megfertőznék a fiatalokat

Mégpedig a legjobb hobbival, amitől kvízmesterré válik...

Itthon_muvelodes
Itthon_muvelodes
szerkesztoÍRTA: LÁZÁR EMESE
2011. március 24., 14:20
0 hozzászólás. 

Az angol BookCrossing könyvelvesztő mozgalom 2001-ben született meg és egy csapásra nemzetközi népszerűségre tett szert. A könyvelveszítő játék magyar változatát Veszíts el egy könyvet! néven 2008. március 25-én indította útjára és honosította meg a határon innen és túli magyar könyvtárak, könyvbarátok népes táborában az orosházi Justh Zsigmond Városi Könyvtár. A Székelyudvarhelyi Városi Könyvtár is csatlakozott a mozgalomhoz, így pénteken, március 25-én a hagyományoknak megfelelően ismét bekapcsolódik a játékba és arra biztatja az udvarhelyieket, társuljanak és egy könyv elvesztésével együtt ünnepeljék meg a Nagy könyvelhagyó nap harmadik évfordulóját.

Aki kedvet kap, annak a teendője pofonegyszerű. Íme a szabályok:

1.Válassz ki egy könyvet a könyvespolcról – lehetőleg azt, amelyikről tudod, hogy nagy valószínűséggel nem fog hiányozni.
2. Ragaszd bele az elveszítési nyilatkozatot – a cetlire a Városi Könyvtárban lehet szert tenni.
3. Fogd a könyvet és irány egy forgalmas hely (park, köztér, kocsma, kávéház stb.), majd diszkréten „felejtsd" ott az olvasnivalót.
4. Jelentsd az akciót (ki, mit, mikor, hol) a játék többi résztvevőjének a világhálón (veszitsel.konyvtar.hu, Facebook stb.) és reménykedj, hogy valaki rábukkan.
5. Kövesd a mások által közzétett infókat a neten – ez nagyban segít a nyomozásban, illetve ha kíváncsi vagy, azt is lesd meg, hogy ki találta meg az elhagyott könyvedet. Ennyire egyszerű!

A városi könyvtár igazgatója, Szabó Károly elárulta: március 25-én a könyvtár állományából is „elveszítenek" pár kötetet (a hol és mit, az még titok) , az udvarhelyi facebookos könyvbarátok közül is többek rajtra készek – úgy tűnik, idén is jó pár könyv kel vándorútra, érdemes lesz az elveszített, de remélhetően nem örökös elvesztésre ítélt kötetek nyomába eredni, mert aki veszít, az nyer is!

A Veszíts el egy könyvet akció udvarhelyi fejleményeit a http://bibliofil-udvarhely.blogspot.com hivatkozásra kattintva lehet követni.


0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."