Itthon » Művelődés

Nagyon rövid filmek a nagyon javából

Ultrarövid filmdömping három napon át - a Nagyon Rövid Filmek Nemzetközi Fesztiváljáról az udvarhelyi mozirajongók idén sem maradnak le.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Jocha Károly sportújságíró

Ötkarikás élmények – könyvbemutató Jocha Károllyal

A neves sportújságíró olimpiai bajnokokkal készült...
Fotó: Hagyomanyok Háza

A Hagyományok Háza Székelyudvarhelyre jön

Agócs Gergellyel is találkozhatsz! Pásztormuzsikáról,...
DSC1139

Megfertőznék a fiatalokat

Mégpedig a legjobb hobbival, amitől kvízmesterré válik...

TresCourts2011
TresCourts2011
szerkesztoÍRTA: LÁZÁR EMESE
2011. május 03., 16:26
0 hozzászólás. 


„Negyedik alkalommal csatlakozik a Városi Könyvtár a Francia Kulturális Központ által szervezett Nagyon Rövid Filmek Nemzetközi Fesztiváljához (Festival International de Tres Courts)" - harangozta be a három napos, május 6.és 8. között zajló kulturális eseményt Szabó Károly könyvtárigazgató, főszervező.

Szabó néhány fontos, a vetítések helyszínével és időpontjával kapcsolatos változásra hívta fel a figyelmet. Jelesen arra, hogy idén egy szellősebb szabadtéri helyszínre, a Mokka kávézó teraszára cserélték le a G. Cafét. Az igazgató szerint az új helyszín mindenképpen azoknak a nézőknek ajánlott, akiket filmnézés közben nem zavar a jövés-menés, a zaj, és a két órás mozizást egy esti sörözéssel is megfejelnék. A kávéház teraszán felépített filmes pavilonban - eltérően a plakáton és szórólapon feltüntetett 20 órás időponttól! - este 9 órakor kezdődik a vetítés.

TresCourts2011

Akik a zavartalan filmnézés hívei, mindenképpen a már bevált és hagyományos helyszínt, a könyvtár audiovizuális termét keressék fel. A vetítés itt 18 órától kezdődik, és a szervezők garantáltan kiváló hang- és képminőséget ígérnek.

Az összesen 14 országban, 70 nemzetközi, ebből 27 hazai helyszínen egyazon időben zajló nemzetközi maratoni filmvetítés tehát május 6-án, pénteken délután az idéntől két részes nemzetközi kategóriába benevezett 46 film vetítésével rajtol. Május 7-én, szombaton a nemzeti produkcióké a vászon: a mozizók 20 nagyon rövid hazai alkotást láthatnak. Az utolsó napon, vasárnap, pedig a Paroles de femmes, azaz a nők, család szekcióban versengő nagyon rövideket vetítik.

Akárcsak előző esztendőkben, a nézők idén is szavazhatnak az általuk legjobbnak ítélt nemzetközi és nemzeti kategóriában versengő nagyon rövid filmre. A szavazólapokat a vetítések helyszínén kell keresni.

A Nagyon Rövid Filmek Nemzetközi Fesztiváljának részletes programja, a versenyfilmek listája a www.trescourt.ro honlapon böngészhető.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."