Itthon » Művelődés

Megjelent A VERS

A Litera-Veres Könyvkiadó gondozásában megjelentetett A VERS című folyóirat harmadik számát vehetik kézbe a verskedvelők.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Jocha Károly sportújságíró

Ötkarikás élmények – könyvbemutató Jocha Károllyal

A neves sportújságíró olimpiai bajnokokkal készült...
Fotó: Hagyomanyok Háza

A Hagyományok Háza Székelyudvarhelyre jön

Agócs Gergellyel is találkozhatsz! Pásztormuzsikáról,...
DSC1139

Megfertőznék a fiatalokat

Mégpedig a legjobb hobbival, amitől kvízmesterré válik...

Bedohazi
Bedohazi
szerkesztoÍRTA: LÁZÁR EMESE
2011. május 24., 07:04
2 hozzászólás. 


Az egyszerű, puritán kivitelezésű, narancsszínű borítóján egy ismert költő versével „köszönő" irodalmi folyóirat első száma múlt év októberében látott napvilágot és jelent meg az udvarhelyi könyvesboltok polcain. A külcsínre rímel a minden túlburjánzó szóvirágtól és allegóriától mentes, de a folyóirat tartalmáról, lényegéről annál többet eláruló cím: A VERS. A folyóirat megszületését sem valamiféle nagybetűs, az égi magasságokból a Nagy-Küküllő partjára leszállt Múzsa, hanem egy teljesen banális történés, azaz egy váratlan és igencsak hosszúra nyúlt áramszünet ihlette. A „sötétben" született gondolatból tett, azaz kiadvány lett. Azért pedig, hogy a minden lírai szépségtől mentes mindennapokba „a jó ízlés keretén belül" visszalopták és az Olvasó kezébe adták „az arra érdemes lírai értékkel bíró alkotásokat" tartalmazó folyóiratot, már nem az áramszünet, hanem A VERS két ötletgazdája, a főszerkesztő P. Buzogány Árpád író, a Forrásközpont munkatársa, művelődésszervező, és felelős kiadó, Veres Péter, a Haáz Rezső Múzeum Képtárának gondnoka „okolható".
Bedohazi

Elsősorban az ő érdemük, hogy - amint az első szám Beköszöntőjében Veres Péter fogalmazott „a folyóirat semmilyen politikai, társadalmi, kulturális, karitatív, egyházi szervezetet nem képvisel. Tartalma kimondottan csak versekből, versfordításokból, verssel kapcsolatos rövid prózai írásokból és kritikákból áll".

Épp ezért ajánljuk a folyóirat most megjelent harmadik számát is minden vers- és irodalomkedvelő ember figyelmébe. Keressék, vegyék kézbe és olvassák, mert A VERS jó társ, kiváló, színvonalas olvasnivaló, igazi oázis a sivatagos mindennapokban és felüdülés a hirtelen ránk szakadt májusvégi kánikulában.

A harmadik számban Albert-Lőrinc Márton, Ambrus Lajos, Beke Sándor, Botár Béla, Burján Emil, Burján-Gál Enikő, Csatáné Bartha Irénke, Deák-Sárosi László, Dsida Jenő, Elekes Ferenc, Fáy Ferenc, Főcze Kornélia, Fülöp D. Dénes, Fülöp Kálmán, Gál Éva Emese, Hadnagy József, Jánosi András, Kamenitzky Antal, Király István, Kiss Székely Zoltán, Korondi Kovács András, Laczkó Vass Róbert, Láng Eszter, Majla Sándor, Nagy Ágnes, P. Buzogány Árpád, Székely-Benczédi Endre, Szente B. Levente, Tolokán Király Katalin, Louise Glück, Marian Drăghici, Ezra Pound, Fábián Kornélia, Bartalis János versei olvashatók.

A VERS Székelyudvarhelyen a Bagolyvár és az Árnika könyvesboltokban kapható. Postai utánvéttel megrendelhető: Szőcs Klára 00-40-741-033783; szocs.klara@freemail.hu

Kéziratokat az avers.kapcsolat@gmail.com címen fogad a lap szerkesztősége.


2 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
derzsipal
2011-05-24 12:36:29
Megjelenés
Szeretnék érdeklődni, egyrészt, hogy beküldött saját irodalmi alkotások megjelentethetők-e az Önök lapjában, másrészt pedig, hogy a lap megjelenése időszakos, vagy pontosan meghatározható időközökben jelenik-e meg.
Tisztelettel:
D.P
avatar
hollo
2011-05-31 12:53:54
Azt hittem, hogy totál-lokál, de nem. Az első három lépést megtettétek, csak így tovább, hajrá!

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."