Itthon » Művelődés

Keserédes, de parádés évadzáró

Vidám jelmezparádé, díjátadó, dzsesszkoncert, tűzijáték, majd hajnalig tartó buli: jó hangulatú évadbúcsúztatót tudhat maga mögött a Tomcsa Sándor színház.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Jocha Károly sportújságíró

Ötkarikás élmények – könyvbemutató Jocha Károllyal

A neves sportújságíró olimpiai bajnokokkal készült...
Fotó: Hagyomanyok Háza

A Hagyományok Háza Székelyudvarhelyre jön

Agócs Gergellyel is találkozhatsz! Pásztormuzsikáról,...
DSC1139

Megfertőznék a fiatalokat

Mégpedig a legjobb hobbival, amitől kvízmesterré válik...

Itthon_muvelodes/evadzaro_szinhaz
Itthon_muvelodes/evadzaro_szinhaz
szerkesztoÍRTA: LÁZÁR EMESE
2011. június 20., 08:52
0 hozzászólás. 

Fergeteges kacagás és könnyekig megható pillanatok – e keserédes kettősség jellemezte a Tomcsa Sándor Színház rendhagyó, de kiváló hangulatú évadzáróját. A Művelődési Ház koncertteremében szép számban összegyűlteket Szűcs-Olcsváry Gellért színművész üdvözölte, aki egy, az évad előadásait firtató provokatív játékkal indította az egyórás műsort.

Itthon_muvelodes/evadzaro_szinhaz

Bár a közönséget nehéz volt mikrofonvégre kapni, kiderült, hogy a nagyérdeműnek – kortól és ízléstől függően – tulajdonképpen minden előadás bejött, ám az abszolút nézői kedvenc ebben az évadban a Tóth Árpád rendezte De mi lett a nővel? stúdiódarab volt. A két legvitatottabb produkció kategóriában az évadnyitó Wedekind-darab, A tavasz ébredése (r. Szabó K. István) és a Portugál (r. Zakariás Zalán m.v.) vitte el a pálmát. A pro és kontra vélemények harcát a színtársulattól búcsúzó Posta Ervin színművész „Az élet szép, az élet minden" című dal eléneklésével szelídítette békévé.

Itthon_muvelodes/evadzaro_szinhaz

A szinte tapintható megilletődöttséget a vetített képekkel színesített, zenés, látványos jelmezbemutató oldotta fergeteges jókedvvé. A kifutón idétlenül csetlett-botlott, kacérkodva lejtett vagy éppen komoran lépdelt a társulat minden tagja, kivéve a kisbabát váró Varga Márta és a máshol fellépő Barabás Árpád. A nosztalgikus időutazáshoz hasonlatos parádé alatt sorra elevenedett meg az eltelt 13 évad néhány emlékezetes figurája. A bemutatót Vidovenyecz Edina a Kabaré, Csurulya Congor és Tóth Árpád pedig a duettben előadott Gengszterdallal színesítette, majd zárásképpen a társulat és a közönség együtt énekelte az eltelt évadhoz passzoló, Valaki mondja meg című slágert.

Itthon_muvelodes/evadzaro_szinhaz

Az est csúcspontja és legünnepélyesebb momentuma természetesen a díjkiosztó volt. A művészi tevékenységen kívüli aktivitásért A hónap dolgozója titulusra érdemesítő oklevéllel és egy kulcstartóval jutalmazta Jakab Orsolya színművészt és Csurulya Csongor művészeti vezetőt, színészt, rendezőt Nagy Pál színházigazgató.

Itthon_muvelodes/evadzaro_szinhaz

A színház iránti hűségért minden alkalmazottnak dukált a fehér rózsaszál és egy-egy szál vöröset is kapott a társulattól búcsúzó Márton Réka és Posta Ervin színművész. A színház leghűségesebb és legtöbb nézőt toborzó híveinek járó virágcsokrot Csergő Aranka, Ivácsony Sándor és Szász Zoltán tanárok kapták.

Itthon_muvelodes/evadzaro_szinhaz

A hagyományos, szavazatok alapján odaítélt, Az évad legjobb női és férfi szereplője díjra P. Fincziski Andrea és Barabás Árpád színművészeket tartotta érdemesnek az udvarhelyi közönség.

Itthon_muvelodes/evadzaro_szinhaz

A viszontagságos, de eredményes színházi évad és a kitűnőre sikerült évadzáró apropóján szerkesztőségünk nevében is gratulálunk, kívánunk szép nyári vakációt és egy sikeres, tartalmas 14. évadot a Tomcsa Sándor Színház munkaközösségének.

Még nincs vége: nézze meg a színtársulat évadzáró jelmezeit fotógalériánkban



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."