Itthon » Művelődés

Restaurátorok találkoznak városunkban

A székelyudvarhelyi Haáz Rezső Múzeum és Haáz Rezső Alapítvány tizenkettedik alkalommal szervezi meg az Erdélyi Magyar Restaurátorok Továbbképző Konferenciáját.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Jocha Károly sportújságíró

Ötkarikás élmények – könyvbemutató Jocha Károllyal

A neves sportújságíró olimpiai bajnokokkal készült...
Fotó: Hagyomanyok Háza

A Hagyományok Háza Székelyudvarhelyre jön

Agócs Gergellyel is találkozhatsz! Pásztormuzsikáról,...
DSC1139

Megfertőznék a fiatalokat

Mégpedig a legjobb hobbival, amitől kvízmesterré válik...

Bedohazi
Bedohazi
szerkesztoÍRTA: BEDŐHÁZI ATTILA-CSABA
2011. szeptember 30., 11:58
0 hozzászólás. 

 

 

Az éves rendszerességgel megtartott szakmai fórum mindmáig az egyedüli magyar nyelvű hasonló rendezvény Erdélyben. Jelen évben a restaurátori etika és a restaurátorok felsőfokú képzése témakörökben hangzanak el előadások. A romániai szakági restaurátor képzéssel kapcsolatos kérdéseket fórumon vitatják meg a jászvásári, nagyszebeni, kolozsvári, temesvári, bukaresti, budapesti, bécsi oktatási intézmények képviselői. Ugyanakkor, a kolozsvári Mátyás-szoborcsoport restaurálási munkálatait bemutató előadások és kisfilm is gazdagítja az október 3–8. között zajló esemény kínálatát.

A konferencia során kiállításmegnyitóra is várják az érdeklődőket, amely a Székelyudvarhelyen rendezett restaurátori tanfolyamok munkáit ismerteti. A program részét képezi a „Boldogság gyere haza" című zenés darab is, amelyet a múzeum időszakos kiállítótermében láthatnak.

A XII. Erdélyi Magyar Restaurátorok Továbbképző Konferenciát két napos tanulmányút zárja, melynek úti célja a nagyszebeni és kolozsvári egyetemi oktatási központok és az illető városok jelentősebb múzeumai.

Az előadások helyszínéül a Modern Üzleti Tudományok Főiskolája szolgál, és bárki számára ingyenesen látogathatók.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."