Itthon » Művelődés

A Septimiában járt az Ősz

Akvarelleken, pasztelleken, grafikákon, olajfestményeken felragyogó színekben köszöntött be az ősz a Septimiába. A szabadidőközpont első festészeti táborának alkotóműhelyében jártunk.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Jocha Károly sportújságíró

Ötkarikás élmények – könyvbemutató Jocha Károllyal

A neves sportújságíró olimpiai bajnokokkal készült...
Fotó: Hagyomanyok Háza

A Hagyományok Háza Székelyudvarhelyre jön

Agócs Gergellyel is találkozhatsz! Pásztormuzsikáról,...
DSC1139

Megfertőznék a fiatalokat

Mégpedig a legjobb hobbival, amitől kvízmesterré válik...

SeptimiaAlkototabor
SeptimiaAlkototabor
szerkesztoÍRTA: LÁZÁR EMESE
2011. október 04., 17:26
0 hozzászólás. 

 

A Septimia Szabadidőközpont október 3. és 8. között első alkalommal ad otthont az Ősz a Septimiában elnevezésű alkotótábornak. Első, de nem utolsó - mondták a házigazdák, akik a Maros Megyei Képzőművészek Egyesülete tizenöt neves képzőművészének nyújtottak lehetőséget a kikapcsolódásra és az alkotómunkára egyaránt.

SeptimiaAlkototabor

Az alkotóműhely ötletgazdája és szervezője a nemzetközi hírű Soó Emma festőművész. A brassói születésű, 1960-tól Marosvásárhelyen élő művészt középiskolás emlékei és az akkor kötött, máig erős baráti szálak fűzik a városhoz, amelyek bevallása szerint visszahúzzák ide, Székelyudvarhelyre.

Személye nem ismeretlen az udvarhelyiek előtt, akárcsak az általa mindenek felett szeretett erdélyi tájat, szülőföldje múltját és jelenét határozott ecsetvonásokkal, markáns színekben vászonra varázsoló alkotásai sem, hiszen munkáit korábban két alkalommal (1982, 1985) is kiállította iskolavárosában.

Mint azt az alkotótábort és annak neves résztvevőit ismertetve mesélte, a Septimiás képzőművészeti tábor a szabadidőközpont egyik társtulajdonosával, Verzár Éva üzletasszonnyal való szoros barátságának köszönhetően jött létre.

„Kiváló környezet és lehetőség arra, hogy alkossunk, a csodálatos táj, az emberek mind feldobják az alkotókedvet" - fogalmazott Soó Emma, aki a Septimia gazdasági igazgatójával, Verzár Lóránttal közösen kalauzolt el a művészek számára kialakított műterembe.

SeptimiaAlkototabor

Tájkép, csendélet - a napsütötte, világos, tágas műteremmé a tábor idejére átvedlett helyiségben alkotás közben vehettük szemügyre és kaphattuk lencsevégre a marosvásárhelyi egyesület tizennégy képzőművészét. A festékszaggal átitatott műtermi hangulat, a már kész vagy a festőállványokon még készülőben levő alkotások és az azokat létrehívó művészek együttes látványa minden invitációnál jobban meggyőzött arról, hogy mindenképpen érdemes lesz megnézni a táborzáró kiállítást.

Soó Emma, Hadnagy Gabriella, Frunză Mihai Victor, Rodica Vescan, Epure Horea Remus - csupán pár, itthon és a nagyvilágban is ismert és elismert képzőművész, akinek igazi vizuális felüdülést nyújtó munkáit az október 6-án, csütörtökön 17 órától a Septimia Hotelben nyíló tárlaton nem csak szemügyre veheti, de meg is vásárolhatja a közönség.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."