Itthon » Művelődés

Dőzsölünk a kultúrában

Nem panaszkodhatunk: decemberre is jut bőven kulturális esemény. Könyvektől a színpadig, tessék választani!

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Jocha Károly sportújságíró

Ötkarikás élmények – könyvbemutató Jocha Károllyal

A neves sportújságíró olimpiai bajnokokkal készült...
Fotó: Hagyomanyok Háza

A Hagyományok Háza Székelyudvarhelyre jön

Agócs Gergellyel is találkozhatsz! Pásztormuzsikáról,...
DSC1139

Megfertőznék a fiatalokat

Mégpedig a legjobb hobbival, amitől kvízmesterré válik...

Bedohazi
Bedohazi
szerkesztoÍRTA: LÁZÁR EMESE
2011. november 30., 13:54
0 hozzászólás. 

Ebben az évben utoljára mutatja be Boldogság, gyere haza című egyéni előadóestjét Vidovenyecz Edina. A december elsején 20 órakor kezdődő előadásra a Mokka Kávéházban lehet helyet foglalni, a 0735-212121-es telefonszámon. December 4-én, vasárnap este 7 órától a Szent Miklós-hegyi templomban Kulcsár-Székely Attila egyéni produkcióját, a Wass Albert műveiből készült Mustármag című előadást lehet megtekinteni.

Itthon_Muvelodes/drama2010/boldog1310

December 6-án és 7-én a Móricz Zsigmond diákbérleteseket várják színházba: Henrik Ibsen Nóra című darabját Csurulya Csongor rendezésében és P. Fincziski Andrea színművésszel a címszerepben este 7 órától mutatják be.

December 15-én 19 órakor a hagyományos szilveszteri előadás bemutatójával rukkol elő a társulat. Anthony Marriott és Alistar Foot Csak semmi szexet kérem, angolok vagyunk című vígjátékát másnap, december 16-án szintén játsszák – az előadásra a Nyirő József felnőtt bérlet érvényes.

December 18-án a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem Akadémiai Műhelye Matei Vişniec Kenyérrel a zsebben című művével vendégszerepel városunkban. A Csak semmi szexet... szabadelőadására december 30-án 19 órától, az évet búcsúztató ünnepélyes szilveszterire pedig december 31-én 18 órától várják a nagyérdeműt.

Varazsenek

December 21-én ismét Varázsének – a Furik Rita m.v. koreografálta folklórszínházi előadást ezúttal este 8 órától mutatják be. Folytatódnak a táncházak is: a felnőtteket minden csütörtökön, a gyerekeket keddenként várják a szervezők. Az idei évet december 22-én, felnőtt táncházzal búcsúztatja a Táncműhely.

- Decemberben egyetlen kiállításmegnyitónk lesz, december 20-án, délután 5 órától, azokból a „művészképeslapokból", amelyeket szeretettel várunk. Egyelőre nincs nagy tolakodás, várjuk a munkákat – tájékoztatott Miklós Zoltán, a Haáz Rezső Múzeum igazgatója.

Az év utolsó hónapjában a gyermekeknek szervezett múzeumpedagógiai foglalkozásokra fektetik a hangsúlyt. A két aktuális kiállításhoz (Üzenet a múltból... Székelyföldi címerek és pecsétek, A pénz beszél...- A magyar pénzverés története) kapcsolódó múzeumpedagógiai programokra előre bejelentkezett iskolás csoportokat várnak. Lehet készíteni lovagi sisakot, női fejdíszt, saját címert és adománylevelet, ki lehet próbálni a pénzverést is.

HaazRezsoMuzeum_ElhetoMuzeum

A  részvételi díj diákoknak 2,5 lej, a csoportot kísérő tanár(ok)nak ingyenes. Jelentkezni a 0266-218375-ös telefonszámon lehet.

December 19-22 között a múzeumban Karácsonyra készülünk címmel tematikus foglalkozásokat szerveznek óvodás és iskolás gyermekeknek. A gyerekek papírból, csuhéból, szalmából készíthetnek díszt a karácsonyfára, megtanulhatják a mécses, lámpás és képkeret készítését, sőt, természetes anyagokból még a Szent család figuráit is megformázhatják.

A naponta 9 és 16 óra között zajló tevékenységre szívesen várják az ifjúságot, a csoportokat előzetes bejelentkezés alapján fogadják.

Itthon_Muvelodes/konyvakcio

A Városi Könyvtárba már megérkezett az Angyal, méghozzá a tatabányai testvérintézmény jóvoltából, a könyvállomány ugyanis 150 ezer forint értékű könyvcsomaggal bővült. Teljes lett a Nobel-díjas irodalmi sorozat és az ifjúsági könyvek tára is a legmenőbb olvasnivalókkal bővült. A könyvek egy része már a polcokon van, a többit az újesztendőben vehetik kézbe az olvasók – újságolta Szabó Károly igazgató.

December 9-én egy sokak által rég várt, ezért minden bizonnyal nagy érdeklődésre számot tartó képzőművészeti kiállítás helyszíne lesz a látvány- és hangzóanyag terem. A Művelődési Ház egykori igazgatója, Bencze László „Berta" grafikus-képzőművész egyéni tárlatának megnyitójára délután 5 órától várják az érdeklődőket.

A Karácsonyi Vásáron legyenek résen a könyvtár hűséges olvasói! December 23-án a leghűségesebb könyvbarátokat jutalmazzák, nyilvánosan, nagyszínpadon, immár harmadik alkalommal.

Bedohazi

A polgármesteri hivatal és a Merkúr üzletlánc jóvoltából a Kaláka együttes Szabad-e bejönni ide betlehemmel? című, ingyenes koncertjére december 5-én 18 órától kerül sor a Művelődési Házban. December 10-én és 17-én 11 órától családi foglalkozást szervezneka Művelődési Házban. Az üveggömbfestést a Kuckó Egyesület vezetőjével, Bencze Ilona oktatóval, a mécsesfestést pedig Jakab Ágnes textilművésszel lehet gyakorolni.

A nagyszínpadon december 20-án a Boróka néptánccsoport lép fel, az előadások 10 és 19 órakor kezdődnek. A Székely Dalegylet karácsonyi koncertjét december 21-én 18 órától a koncertteremben lehet meghallgatni. A Palló Imre Művészeti Szakközépiskola karácsonyi kiállítása december 22-én 17 órakor nyílik a koncertteremben, az ünnepi hangversenyre pedig 18 órától várják a közönséget. A Művelődési Ház idei rendezvényeinek sorát december 27-én a Boróka fellépése zárja. Az előadás 17 órakor kezdődik.

A Siculus Ifjúsági Ház nagytermében december 6-án 10 órától a Thália Produkciós Iroda szervezésében a Szegedi Miniszínház Papp Attila Mikulás a kerekerdőben című zenés mesejátékát mutatja be.

Szasza

A polgármesteri hivatal idén is megszervezi a Karácsonyi Vásárt. A december 16-24 között a Városháza téren zajló rendezvénysorozaton 30 kézműves sátra és egy nagyszínpad várja a városlakókat. Lesznek kézműves foglalkozások, az ünnepkörhöz kapcsolódó műsorokkal lépnek fel a helyi és környékbeli kulturális csoportok. December 23-án a Digital 3 nagytermében a Titán együttes lép fel, a vásárt december 24-én este lampioneregetés zárja.

A Küküllő Szálloda Portré Kávézójába egy fülnek kellemes, garantáltan hamis hangok nélküli Hangváltásra invitálják a jófajta kortárs líra kedvelőit. A december 27-én este 7 órakor kezdődő irodalmi est házigazdája Murányi Sándor Olivér író lesz, aki Elek Tibor, Farkas Wellmann Endre és Király Zoltán irodalmárok társaságában mutatja be Farkas Wellmann Éva, Bálint Tamás, Márkus András és Noszlopi Botond legújabb kötetét.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."