Itthon » Művelődés

Kocsmához nő fel a színház

Annyiszor sóhajtottál fel, hogy úgy elmennél színházba, de a kocsma mindig útba esik? Az italmérés most színházhoz jön. Ő Olvas, te nevess.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Jocha Károly sportújságíró

Ötkarikás élmények – könyvbemutató Jocha Károllyal

A neves sportújságíró olimpiai bajnokokkal készült...
Fotó: Hagyomanyok Háza

A Hagyományok Háza Székelyudvarhelyre jön

Agócs Gergellyel is találkozhatsz! Pásztormuzsikáról,...
DSC1139

Megfertőznék a fiatalokat

Mégpedig a legjobb hobbival, amitől kvízmesterré válik...

kulturszinpad
kulturszinpad
szerkesztoÍRTA: LÁZÁR EMESE
2012. március 29., 17:12
0 hozzászólás. 

Garaczi László Plazma 2 avagy az Ovibrader című felolvasószínházi előadását Tóth Árpád rendezésében március 31-én, szombaton este 7 órától mutatják be a G. Caféban.

 

Kezdetben volt a Plazma

Bizonyára sokan emlékeznek még a Plazmára. Tóth Árpád, a Tomcsa Sándor Színház színésze, rendezője 2009-ben gondolt egy merészet, és szó szerint a kocsmába vitte a színházat.

 

Részlet a két évvel ezelőtti produkcióból

A kortárs magyar szerző, Garaczi László Plazma című színjátékának felolvasó kocsmaszínházi változatát három évvel ezelőtt nagyon sokan megnézték, szerették, visszhangja igen pozitív volt. A rendező által ígért folytatás nem maradt el.

 

Aztán jött az Ovibrader

Három év múlva szintén egy Garaczi László művel, az Ovibrader című darab felolvasó kocsmaszínházi verziójával rukkolt elő Tóth Árpád, aki Csurulya Csongor, a színház művészeti vezetőjével a Szentimre utcai G. Caféban beszélt az új produkcióról.

 

Könnyű-e Tháliát kocsmába vinni?

„Kivinni a falak közül és a kocsmába „telepíteni" egy színházi előadást - kihívásokkal teli kísérlet arra, hogy a színház mint műfaj határait feszegessük. Hol van, meddig tart a határ?

A kocsmákba vitt előadások kiszámíthatatlanok, mert ezekre a helyekre elsősorban inni, szórakozni járnak az emberek, így megtörténhet, hogy előadás közben valaki véget akar vetni a produkciónak, mert zavarja. Az ilyen helyzetek elsülhetnek jól is, rosszul is"– fejtegette a rendhagyó helyszín előnyeit, hátrányait Csurulya.

 

Miért Plazma2?

„A kocsmába olyan emberek is elmennek, akik nem járnak színházba – a kocsmaszínház nekik (is) szól. Az első és jól sikerült felolvasószínházi est szerzője is Garaczi volt, a másodiké is ő. Ezért került az Ovibrader cím elé a Plazma2" – magyarázta Tóth, aki szerint az ilyen típusú előadások akár több részesek is lehetnek. Az még kérdéses, hogy lesz-e Plazma3, de az már biztos: a Palzma2 avagy Ovibrader elkészült.

 

Hogyan lesz Problémás Gyermekből Problémás Felnőtt? 

Ezt a kérdést boncolgatja a gyermekszereplő jövőjét firtató darab. A hogyan, miként maradjon a szombati, 19 órakor kezdődő premier meglepetése.

A szereposztásban Dunkler Róbertet, Barabás Árpádot, Bekő Fóri Zenkőt és P. Fincziski Andreát láthatja a nagyérdemű. Az előadásra helyet a G. Caféban kell foglalni.

 

További előadások: április 19, 20 óra, Mokka Kávéház, április 30, 20 óra, G. Café.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."