Itthon » Ifjúság

Startol a Heted7Suli

A Heted7Suli második kiadása október 6-án veszi kezdetét és 7 hét múlva, azaz november 24-én zárul.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Kitartó fiatalság fotó: Miklós Csongor

Száz év vagány

Tudjátok meg, Iluska és Gyuri erősen várnak szombat...
Gimibolyabal18

Nézd, mit alkotott a Gimi!

Elkezdődött a gólyabálszezon, megnézheted nálunk a...
Golyabal17

Minden, amit a gólyabálokról tudnod kell

A gimiseket elítélik, a refiseket elvarázsolják,...

Heted7Suli
Tavalyi vetélkedők
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2013. október 02., 11:18
0 hozzászólás. 

Az Udvarhelyi Fiatal Fórum 2012 őszén indította útjára a Heted7Suli internetes vetélkedőt.

A középiskolás diákoknak szóló verseny tavaly 6 csapatot késztetett versengésre.

A vetélkedő lényege, hogy hetente új feladatot kapva a csapatok jobban megismerjék saját iskolájuk történetét, iskolatársaikat, tanárikat és hatékony csapattá kovácsolódva az egészséges versenyszellem jegyében hasznosan töltsék szabadidejüket.

A csapatok teljesítményét hetente lehet követni a heted7suli.ro honlapon és a legügyesebb csapatok értékes könyvjutalomban részesülnek.

Mi az a Heted7Suli?

Az Udvarhelyi Fiatal Fórum – a székelyudvarhelyi önkormányzat támogatásával – egy újfajta vetélkedőt kíván meghonosítani a székelyudvarhelyi középiskolák között, figyelemmel kísérve a diákok tájékozottságának növelését, az önálló és csoportos munkavégzés serkentését, az iskolák közötti egészséges rivalizáció megteremtését, ezáltal a saját intézmény iránti kötődés növelését.

Kiemelten fontos, hogy a vetélkedő során a résztvevők és a teljes iskolaközösség gazdagodjon a különböző próbák során, legyen szó feltárt dokumentumokról, felkutatott öregdiákokról, közvetlenebbé és hatékonyabbá vált tanár–diák együttműködésről.

A Heted7suli célja, hogy egy-egy iskola különböző osztályaiból, évfolyamairól érkező diákok aktív csapatot alkossanak, akik irányítójukkal (tanárukkal), a próbák határidejét tiszteletben tartva kreatív alkotó- és kutatómunkát végezzenek.

A vetélkedő célterülete Székelyudvarhely, a városban működő tanintézmények, továbbá az internetes tartalomfeltöltéssel gyakorlatilag határtalan, mindenki tájékozódhat, bekapcsolódhat, aki érdeklődést mutat Székelyudvarhely, illetve a város középiskolái iránt.

Így zajlik a vetélkedő

A Heted7suli egy közel két hónapos vetélkedősorozat Székelyudvarhely középiskolái között, melynek során a tanintézményeket egy 6+1 (hét) főből álló csapat képviseli, azaz hat IX–XII. osztályos diák, illetve egy irányító tanár.

Első lépésben tanintézményenként megalakul a játékban résztvevő 6+1 fős csapat, összeülnek, megbeszélik, ki mivel tud hozzájárulni a verseny sikerességéhez, majd csapatnevet választanak maguknak, illetve bemutatkoznak, beleértve az iskola bemutatását is.

Amint ez megvan, kiközölik a teljesítendő feladatokat, melyeket egy hét leforgása alatt kell teljesítsenek a csapatok.

Példák próbákra illetve a tavalyi vetélkedő legsikeresebb próbái: a legrégebbi dokumentum felkutatása az iskolai könyvtárban; egyéves iskolai eseménynaptár elkészítése; olyan házaspár felkutatása, melynek mindkét tagja az iskolában járt; a legszebb osztályterem kialakítása; az iskolájától legtávolabb szakadt egykori diák; iskolai egyenruha elkészítése.

A vetélkedő – nevéből adódóan – hét héten keresztül zajlik majd, minden hét első napján új feladatot kapnak a résztvevők, amit egy héten belül meg kell oldjanak, illetve fel kell töltsenek egy erre a célra létrehozott nyilvános honlapra.

Az értékelés folyamatosan zajlik majd, a szakértőkből, köztiszteletnek örvendő személyekből álló zsűri a próbák lejártával 1-től 10-ig értékeli a feltöltött megoldásokat, melyekből középarányosan számolják ki egy-egy próba után a részeredményt.

A próbák utáni részeredmények összege adja majd a végeredményt, és ennek megfelelően zajlik a díjazás.

Természetesen közönségdíjjal is készülnek, amit népszerűség (szavazások) alapján ítélnek oda.

uh.ro/sajtóközlemény



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."