Itthon » Ifjúság

Egy lejt adsz, kettő lesz belőle

Adománygyűjtésre és karácsonyi játékvásárra várnak a YouthBank és a Fiatal Fotósklub önkéntesei. A befolyt összeget megduplázza a bank.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Kitartó fiatalság fotó: Miklós Csongor

Száz év vagány

Tudjátok meg, Iluska és Gyuri erősen várnak szombat...
Gimibolyabal18

Nézd, mit alkotott a Gimi!

Elkezdődött a gólyabálszezon, megnézheted nálunk a...
Golyabal17

Minden, amit a gólyabálokról tudnod kell

A gimiseket elítélik, a refiseket elvarázsolják,...

TornaiSzilard-YouthBank
Fotó: Lukácsi Lehel
szerkesztoÍRTA: BEDŐHÁZI ATTILA-CSABA
2014. november 25., 16:01
0 hozzászólás. 

A Székelyudvarhelyi Közösségi Alapítvány YouthBank programja az Udvarhelyi Fiatal Fotósklubbal partnerségben idén is megszervezi az édesség-, valamint használt játék- és könyvgyűjtést.

Tavaly találták ki a diákok, hogy gyűjtsenek adományokat, majd azokat áron alul értékesítsék. Az egy-két lejekből befolyt összeget (2013-ban 2 ezer lejt) pedig a két szervező, idén a YouthBank és Fiatal Fotósklub kapja majd meg.

A fiatal bankárok kipályáztatják az akció során nyert pénzt, míg a fotósok saját rendezvényeikre, költségeikre fordítják az összeget – tudtuk meg Kilyén Melániától, a Székelyudvarhelyi Közösségi Alapítvány YouthBank projektjének vezetőjétől.

A vásár bevételének fele, a YouthBankra eső rész azt az 5 500 lejes alapot fogja támogatni, amit a fiatal önkéntesek évente összegyűjtenek.

Olyan fiatal közösségek, csoportok kaphatják meg a pénzt, akik a közösséget szolgálják – fogalmazott Tornai Szilárd, a YouthBank önkéntese, aki egyben a Fiatal Fotósklub vezetője is.

Játék, könyv, édesség

Az adománygyűjtés után játékvásár következik, ahol értékesítik a bevitt tárgyakat. Összesen 15 székelyudvarhelyi tanintézményben helyeztek ki dobozokat, ide várják az adományokat november 30-ig.

A játékokat – a tavalyi évhez hasonlóan– csekély összegekért, a Patkóban fogják árusítani december 2-5. között, 12 és 16 óra között.

A vásáron fellépők is lesznek, illetve karácsonyi zene fog szólni – magyarázta Simó Anita, a YouthBank önkéntese.

Akárcsak tavaly, idén is a begyűjtött, de vevőre nem találó játékokat, felajánlják más szervezeteknek, tovább adományozzák.

A bank duplázza az összeget

„Ki is támogatná a fiatal bankárokat, ha, nem egy bank? Tetszik nekünk ez a koncepció, amin a YouthBank alapul, hogy a mai fiatalok fogják meghozni a társadalmat érintő fontos döntéseket, ezért azt szeretnénk, hogy a fiatalok fejlődjenek, vegyenek részt a közösség életében, figyeljenek fel a közösség problémáira és lehetőségeik szerint próbálják azokat orvosolni" – mondta Lurcza Domokos, a székelyudvarhelyi OTP-kirendeltség menedzsere.

Az idei vásár bevételét az OTP Bank megduplázza, illetve a teljes, 5 500 lejes YouthBank alapot a polgármesteri hivatal megkétszerezi.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."