Itthon » Ifjúság

Mara Buli 2010 – Jailhouse Rock

Pénteken tartották az Ifjúsági Házban öt középiskolás csapat részvételével a tizenkettedikesek megméretetését, ami ezúttal börtönhangulatban zajlott.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Kitartó fiatalság fotó: Miklós Csongor

Száz év vagány

Tudjátok meg, Iluska és Gyuri erősen várnak szombat...
Gimibolyabal18

Nézd, mit alkotott a Gimi!

Elkezdődött a gólyabálszezon, megnézheted nálunk a...
Golyabal17

Minden, amit a gólyabálokról tudnod kell

A gimiseket elítélik, a refiseket elvarázsolják,...

MaraBuli1
MaraBuli1
szerkesztoÍRTA: BEDŐHÁZI ATTILA-CSABA
2010. március 27., 13:57
5 hozzászólás. 


Ötletes megoldásokkal teli kisfilmmel indult a produkció, ami hűen tükrözte a rabok világát avagy a jailhouse feelinget. Majd megérkezett a rendőr. Na nem kell megijedni, hiszen nem a rendőrség képviseltette magát a rendezvényen, hanem a műsorvezető bújt zsaru jelmezbe.

A zsűri kiválasztásánál is a leleményesség jellemezte a szervezőket, ugyanis a két előre meghatározott személy - Tassaly Zsolt, az UFF-tól és Bíró Csaba diák alpolgármester – mellett a harmadik tagot a nézők közül sorsolták ki. Így kapta a megtisztelő feladatot Takács Enikő, aki a bejáratnál a négyes számot kapta, ez hozta a szerencsét. Aztán, hogy teljes jogú tagja lehessen a bíráló bizottságnak megeskették a kiválasztottat a nézők nagy örömére. A beavatás után jöhettek az est főszereplői, a vetélkedőre felkészült marák, hiszen ha a Gólyabál a gólyákról szól, akkor a Mara Buli a marákról, nem?

MaraBuli1

Elsőként a Refi A csapata mutatkozott be, aki egy rövid jelenet erejéig eljátszották, hogy miért is kerültek a rácsok mögé. Esetükben a bűn az volt, hogy kamionos örömlányost gyakoroltak, ezért hűsültek a Tetvek névre keresztelt csapat diákjai. Következett a Refi B csapata, akik a klasszikus Bonnie és Clyde históriára találták ki a belépőt, ezúttal három főre, így lett Bonnie és Clyde mellett Klájdocska a másik főszereplő.

A három tagú csapatok harmadik megmérkőzői a gimisek voltak, akik Jail Factor néven igyekeztek helytállni. Az ő esetükben a történet a megszöktek, de visszakerültek a sittre című volt. A pedások az Úr parancsát teljesítve kerültek börtönbe. Egy jól megszerkesztett mese alapján, ahogy az lenni szokott Júdás volt az áruló, aki ezúttal Szent Pétert és Szent Pált mártotta be. Ők a Piszoár nevet adták csapatuknak. Aztán a pallósok is bemutatkoztak, ők Szerelem Bomba néven nyomultak és a drogfogyasztásnak köszönhetően csücsültek.

MaraBuli

A vetélkedőn első ízben tetoválást, vagy ha úgy tetszik börtön tetkót rajzoltak egymás testére. Kötelező volt a "Mari" név megjelenése. A kikerülhetetlen sittes sztori sem maradt el, ez volt a második próba a szappan játék. Ebben az esetben is, mint a rácsok mögött, az volt a lényeg, hogy a tisztítószer ne essen le, mert akkor... akkor a csapat kiesett. A végére két résztvevő együttes maradt, a Gimi és a Peda, ők egymásnak háttal állva kellett fenntartsák a szappant. A Jail Factor legényeinek sikerült jobban. Majd megkisérelték a Szökést ez volt a következő megmérettetés: két összeláncolt ember szabadulásának kulcsát puliszkába rejtették. A feladat az volt, hogy innen kellett ezt kizabálni. Magyarul, amíg más harcol, addig ők ehettek a szabadságért. Itt a Tetvek végeztek elsőként. Majd jött a Kvíz, melyben a börtön ismereteket tették próbára. Végül az énekpróbán derülhettünk, amikor egy dalszöveget kellett előadni úgy, hogy a zenét csak fülhallgatón keresztül halhatta a próbálkozó. Egyszóval ezt látni, sőt hallani kellett volna.

A rendőrségtől azt is megtudtuk, hogy a Diáknapok idei kiadása május 12. és 16. között zajlik városunkban, amelyen ingyenes Quimby koncert csalogatja a középiskolásokat és nem csak a központi rendezvényekre. Április elsejei határidővel várják öt fős csapatok jelentkezését. Érdeklődni a Kossuth utcai UFF-nál lehet.

Gyoztesekjo

A győztesek

Egy rövid táncbemutató után kihirdették a győzteseket. Negyedik helyen a Refi B és a Palló diákjai végeztek, ők vigaszdíjban részesültek. A dobogó harmadik fokára a Refi A csapata álhatott, míg a másodikon a Gimi tanulói díszelegtek. Értelemszerűen az első helyen a Peda Piszoárja végzett.

Az előadásról készült fotógalériánkat ide kattintva érheti el.


5 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
j.levikee
2010-03-27 20:37:47
Elírás
"A zsűri kiválasztásánál is a leleményesség jellemezte a szervezőket, ugyanis a két előre meghatározott személy - Tassai Zsolt, az UFF-tól és Bíró Csaba diákpolgármester – "

Itt egy kis elírás történt, mivel Biró Csaba diák-alpolgármester.

Üdv J. Levi (Diákpolgarmester :D )
avatar
bedohazi
2010-03-27 20:43:41
Köszönjük az észrevételt. Javítva.
avatar
gabriel
2010-03-29 09:39:10
pontositas
Tassaly Zsolt. Nem Tassai.
avatar
gabriel
2010-03-29 15:23:37
pontositas 2
olvasóbarát a portál... :) az olvasók javító szándékkal írt észrevételeit nem utasítják el. köszönet érte.

a pontosság kedvéért kérik a szervezők: a Diáknapok május 12-16. között lesznek. nem 12-19.
avatar
bedohazi
2010-03-29 15:31:04
Anno egy hétig tartott a Diáknapok, ezért mertem ezt feltételezni. Javítva.

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."