Itthon » Ifjúság

Mentő szirénázott a diáknapokon

Úgy széttáncolták a Patkót, hogy a nap is kisütött. Bemutatkozott a csapatok második fele is.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Kitartó fiatalság fotó: Miklós Csongor

Száz év vagány

Tudjátok meg, Iluska és Gyuri erősen várnak szombat...
Gimibolyabal18

Nézd, mit alkotott a Gimi!

Elkezdődött a gólyabálszezon, megnézheted nálunk a...
Golyabal17

Minden, amit a gólyabálokról tudnod kell

A gimiseket elítélik, a refiseket elvarázsolják,...

xxiii székelyudvarhelyi diáknapok fotók: Barcsa István
fotók: Barcsa István
szerkesztoÍRTA: GÁL ELŐD
2015. május 08., 16:11
0 hozzászólás. 

A csapatok bemutatkozójának második fordulójával folytatódtak a diáknapok tegnap délután. Az egész napos esőzések miatt tíz perccel három előtt is kérdéses volt, hogy a Patkóban vagy az Ifiházban rendezik meg az eseményt.

A szervezők fohászai meghallgatásra találtak, a felhők mögül előbújt a nap, és percek alatt benépesült a Márton Áron tér, úgyhogy el is kezdődtek a második nap kiselőadásai. Vagy mert a csapatok nem vállalták túl magukat, vagy a plusz, felkészülésre alkalmas órák miatt, de ezek sokkal színvonalasabbra sikerültek, mint az első napon.

Jazzventure

Elsőként a Jazzventure csapat érkezett a színpadra, akik a húszas éveket visszaidéző öltözékekkel és tánckoreográfiával készültek. Volt itt swing, hózentróger és jazz kezek. Akárcsak a nagy Gatsby partijáról bukkantak volna elő. Nekünk nagyon tetszett, és mint később megtudtuk a szervezőknek is, hiszen a legjobb bemutatkozónak találták, és maximális pontszámmal jutalmazták.

Me-Shake

Őket a Me-Shake csapata követte, akik szintén tánccal készültek. A Muriel, Eustace, Bátor trión kívül a mesehősök krémjét vonultatták fel a színpadra, köztük volt Mickey egér, Frédi Flinstone, Johnny Bravo, Pochahontas és a Shake that ass for me című számra ráztak mindannyian.

R.A.B

A harmadik csapat a R.A.B. volt, akik különböző tárgyakat ráztak, vertek és az egész zenévé komponálódott. Vagy nevezzük inkább ütemes csattogtatásnak. Előadásuk végén a szabadulást szimbolizálva szöktek le a színpadról és rohantak az egybegyűlt tömeg közé.

Ma-Mafia

A Ma-Mafia csapat bemutatkozója a keresztapa zenéjével indított, majd Elvisszel folytatódott, amire ők is csoportos táncot adtak elő. Zárásként egyik tagjuk egy esernyővel szétlőtte az összes többit, kár hogy a puska hamarabb adott hangot, mint cselekedett.

we-king

A Wekingek csapatának kicsit döcögősen indult az előadása, hiszen a nyitó kürtszavuk után, a zene nem akaródzott megkerülni, de a youtube-nak hála ők is elő tudták adni magukat. A technikai problémákat leszámítva is rendhagyóan indult bemuatkozójuk, hiszen mi ezidáig nem láttunk viking krumpot. Az állatias tánc után vezérüknek asszonyt kerestek, majd összeadták vele.

Elegántcsoltak

Az Elegánt-csoltak produkciójánál is akadt némi technikai gond a mikrofonnal, ami szerencsére megoldódott, de éppen akkor a templom húzott rá. Kár érte, hiszen vicces jeleneteket adtak elő, és olykor nehezen lehetett érteni. Személyes kedvencem a „Nem érdekel, apám milic" beköpés volt.

Am-Pulla

A régi diáknapok felejthetetlen érkezéseit idézte az Am-Pulla csapata, akik szirénázó mentőautóval hajtottak le a Patkó feletti szerpentinről. A színpadon egy szalmazsákon műtétet imitáltak, amit kicsit alternatív módon, egy láncfűrésszel ejtettek meg.

vekkergultek

fotó: Vass Tamás/facebook

Utolsóként a Vekkergültek adták elő bemutatkozójukat, amit nagyon rövidre fogtak. Különböző korszakbeli öltözékekbe bújt csapattagjaikról rántották le a leplet.

A diáknapok hat órától evő-ivó bajnoksággal majd tematikus bulival folytatódott. Ne feledjük, ma este 9 órától az Ifiházban a Face Today és az Irie Maffia koncertezik.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."