Itthon » Ifjúság

Kinyúltak a csapatok a legsikeresebb Diáknapokon

8 óra munka, 8 óra pihenés vagy 8 óra szórakozás? Nehéz eldönteni, hogy melyik is volt a szejkei nap a diáknapozóknak.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Kitartó fiatalság fotó: Miklós Csongor

Száz év vagány

Tudjátok meg, Iluska és Gyuri erősen várnak szombat...
Gimibolyabal18

Nézd, mit alkotott a Gimi!

Elkezdődött a gólyabálszezon, megnézheted nálunk a...
Golyabal17

Minden, amit a gólyabálokról tudnod kell

A gimiseket elítélik, a refiseket elvarázsolják,...

detoxGalElod
Fotók: Mihály Csongor, Gál Előd
szerkesztoÍRTA: GÁL ELŐD
2015. május 11., 17:06
0 hozzászólás. 

Vasárnap 12 órakor egy körülbelül 8 órán keresztül tartó programra gyűlt össze a 23. Székelyudvarhelyi Diáknapok 15 csapatának majd 220 versenyzője a Szejkefürdőn. A résztvevők nem tehették zsebre kezüket, hiszen a teljes nap pontszámai a végeredmény huszonöt százalékát képezték, mégis a sok fűben végignyúló diák láttán néha olyan érzése volt az embernek, hogy egy detoxikálóban van, ami nem is csoda egy ilyen húzós hét után.

Kifőztek valamit

Fél kettőtől boxermaraton keretében félmeztelenül futkorásztak a diákok, itt is meglátszott néhány csapat kreativitása. A Jazzventure csapata a 20-as évekbeli fehérneműben, még a Rockonok a Kiss zenekarra emlékeztető, kipingált arcokkal teljesítette a feladatot.

csoportkepMihalyCsongorEzenkívül az első órákban a főzőversenyt rendezték, ahol bármit készíthettek a versenyzők. Volt, aki a hagyományos pityókatokányt készített a zsűrinek, de volt, aki egy picit rendhagyóbb ételt próbált összekotyvasztani, akárcsak a mexikói chillis bab vagy a barbeque.

barbecueGalElodA csapatok összeszokottságát és erejét tesztelte a két ügyességi feladat: a jól megszokott kötélhúzás és az újonnan bekerült víztöltögetős feladat, aminek lényege az volt, hogy bekötött szemmel egy csapattárs instrukciót követve, a fejük fölött hátraadva többször kellett egyik pohárból a másikba juttatni a lehető legtöbb vizet.

Azok a szép diáknapok, ég veled!

A résztvevő csapatok még az eredményhirdetés előtt kiselőadásban kellett felidézzék a maguk mögött hagyott hét eseményeit. A legtöbben a zenés kiselőadásokat vagy a köszönetnyilvánítást részesítették előnyben: megköszönték a szervezőknek a fáradhatatlan munkát és elmondták mennyire jól érezték magukat a teljes hét alatt.

viztoltesGalElodA Me-Shake mesévé alakította diáknapos hetét az Am-Pullásokból meg csak ketten jöttek fel a színpadra, ameddig a többiek a poént keresték.

Az eredmény nem hozott meglepetést, hiszen a mindvégig jól teljesítő Jazzventure simán, 5 ponttal hagyta maga mögött az utána nagyon szoros mezőnyt. A WeKing a második, tőlük 2,5 ponttal lemaradva az R.A.B. nevű csapat fért még fel a képzeletbeli dobogóra.

lampionMihalyCsongorAz esemény záróakkordjaként a jelenlévők lampionokat eregettek, ezzel is hangulatosabbá téve az eseményt. Vass Orsolya, az Udvarhelyi Fiatal Fórum elnöke portálunknak elmondta, hogy idén is sikerült megőrizni a Diáknapok egyéniségét illetve az egyensúlyt az önfeledt szórakozás és a tartalmas programok között. „Nevezhetjük a legsikeresebb diáknapoknak is, bár mindegyiket valami más miatt mondhatjuk annak" - mondta a főszervező.

A diákok nagy bánatára bezárt a bazár és mától az iskolai élet a normális kerékvágásban folytatódik.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."