Itthon » Ifjúság

Feltáncolták magukat az első helyre

A hétvégi balatonfüredi Eb után joggal tesszük fel a kérdést: mi akkor most látványtánc nagyhatalom vagyunk?

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Kitartó fiatalság fotó: Miklós Csongor

Száz év vagány

Tudjátok meg, Iluska és Gyuri erősen várnak szombat...
Gimibolyabal18

Nézd, mit alkotott a Gimi!

Elkezdődött a gólyabálszezon, megnézheted nálunk a...
Golyabal17

Minden, amit a gólyabálokról tudnod kell

A gimiseket elítélik, a refiseket elvarázsolják,...

Fotó: rudyfoto.hu
Fotó: rudyfoto.hu
szerkesztoÍRTA: GÁL ELŐD
2015. június 29., 16:56
0 hozzászólás. 

A hétvégén rendezték a VI. Látványtánc Európa Bajnokságot Balatonfüreden, ahova 891 produkció gyűlt össze több, stílus és korosztály szerint különválasztott kategóriában.

Tavaly a rendezés jogának, idén győztes csapatnak örülhettünk, ugyanis a generációs kategóriában a Mystery nevű székelyudvarhelyi formáció gyűjtötte be az első hellyel járó okleveleket és kupát. A generációs kategória azt jelenti, hogy a csapattagok életkorát illetően semmilyen kikötés nincs, így az udvarhelyi csapatban a legfiatalabb 12, míg a legidősebb táncos 24 esztendős volt.

A nevezés nyögvenyelősre sikerült, hiszen a csapat nem az előválogatáson vívta ki a kvótát, hanem szponzorok által hozta össze a nevezési összeget, viszont döcögős kezdés után szép igazán nyerni. A modern táncot előadó Mystery Leon On elnevezésű koreográfiáját a rangidős csapattag, Zsombori Beáta Natália tervezte meg, de a végső simításokban a teljes csapat keze, vagy lába benne van.

A Zsombori Beáta Natália, Szabó Aletta-Brigitta, Howson Hannah, Benzár Ágnes, Becski Anna, Szabó Lilla Abigél, Vizel Dávid, György Roland és Száva Krisztofer összetételű együttes csak egy bő hónapja táncol együtt és próbaterem híján, hol a Kós Károly iskolában, hol egy magánháznál vagy éppen a parkban próbál, a tagok a közeljövőben is szeretnék folytatni a közös munkát.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."