Sport » Futsal

Szőcsék Ricardinhóékkal játszanak a kontinenstornán

A portugálokkal kezd ma a román futsalválogatott az Európa-bajnokságon. Nem Mateiék az esélyesek, de Ukrajnát megverhetik.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
futsalweekmagyarbosznia

Góllal mutatkozott be a székely játékos a magyar válogatottban (videó)

Két székely játékost hívtak be a magyar...
valogatott

A teremfoci nagyágyúi jönnek Székelyudvarhelyre

A kétszeres világbajnok, illetve hétszeres...
CSC 0183

Teremfoci: Székelyudvarhelyi FK–Temesvári Informatica (ÉLŐ)

Nem tudsz ott lenni a városi sportcsarnokban a teremfoci...

futsalvalogatott2018
A csapat már a helyszínen edz a hét eleje óta. Fotó: frf.ro
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2018. január 31., 10:16
0 hozzászólás. 

Kedden este megkezdődött a teremlabdarúgó Európa-bajnokság Szlovéniában – a házigazdák az A-csoportban Szerbiával 2-2-es döntetlent játszottak a nyitómérkőzésen, aminek egyik játékvezetője Bogdan Sorescu volt. A B-ben az Oroszország-Lengyelország is döntetlenre, 1-1-re végződött.

A C-csoportba sorsolt román válogatott első mérkőzése Portugália ellen lesz romániai idő szerint szerdán 19 órakor. A portugálok esélyesebbek, gondoljunk csak a világ legjobb futsaljátékosának tartott Ricardinhóra – a román futsalválogatott 2007, 2012 és 2014 után negyedik alkalommal vehet részt a kontinenstornán. A mostani keretből ketten, Robert Matei és Mimi Stoica mind a három kontinenstornán részt vettek, akárcsak a mostani szövetségi kapitány Robert Lupu (igaz, korábban játékosként).

Az FK Székelyudvarhely keretéből Szőcs László van a válogatottban, a kapus Andrei Grigoraș is kiutazott tartaléknak, de csak akkor kerülhet a keretbe, ha a két nevezett kapus, Vlad Iancu és Petrișor Toniță közül egyikük megsérül. A válogatott stábjában van Jakab Zoltán, az FK Székelyudvarhely edzője is.

A csapat második mérkőzése február másodikán, pénteken este háromnegyed tíztől lesz Ukrajna ellen, az ukránok és a portugálok vasárnap 19 órakor csapnak össze. A négy csoportból az első két helyezett jut a negyeddöntőkbe, tehát egy esetleges Ukrajna elleni győzelemmel továbbléphet a román csapat.

A torna összes mérkőzését a Pro X, vagyis a volt Sport.ro televíziócsatorna közvetíti élőben, a meccseket a 12 ezer férőhelyes Stožice Arénában, Ljubljanában játsszák.

A román keret:

Kapusok: Vlad Iancu (Temesvári Informatica), Petrișor Tonița (Dévai Autobergamo). Tartalék: Andrei Grigoraș (FK Székelyudvarhely)

Mezőnyjátékosok: Robert Matei, Cristian Matei, Adrian Pânzaru, Paulo Ferreira, Mimi Stoica, Csoma Alpár, Florin Ignat (Dévai Autobergamo), Savio Valadares, Felipe Oliveira (Temesvári Informatica), Szőcs László (FK Székelyudvarhely), Emil Răducu (Luxol, Málta), Octavian Cireș (Galaci United)

Szövetségi kapitány: Robert Lupu.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."