Sport » Egyéb sport

Aranyérem került Julcsi és Roli nyakába

Három udvarhelyi versenyzője is volt a hétvégi Európa-bajnokságnak. Biró Julcsi és Szaniszló Roland román, Mózes Tamás magyar színekben versenyzett.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
SzecsiNyert

Szécsi a világ tetején (videó)

Volt francia válogatott labdarúgók méltatták a...
teqball02

Mi adjuk az egész román válogatottat

Ráadásul címvédőként utazunk a franciaországi...
ivovolgye

Ha október eleje, akkor irány az Ivóvölgye!

XI. kiadásához érkezett az Ivóvölgye...

Julcsi
Biró Julcsi, fotó: Ber Zsolt/Transilvania European Cross Festival
szerkesztoÍRTA: GÁL ELŐD
2017. július 31., 15:42
0 hozzászólás. 

Hétvégén rendezték az elitek felnőtt és ifjúsági, illetve az amatőrök korosztályos tereptriatlon és terepduatlon Európa-bajnokságát Marosvásárhelyen.

Három udvarhelyi versenyzőért is szoríthattunk az amatőrök megmérettetésein, a román színekben induló Biró Julcsiért és Szaniszló Rolandért, illetve a magyar színekben induló Mózes Tamásért. Rajtuk kívül a székelykeresztúri Elekes István és László Csongor is érdekelt volt az EB-n, a 25 és 29 év közötti amatőrök versenyében indultak, duatlonban mindketten, előbbi triatlonban is.

Julcsi felmérte a terepet

Az általunk udvarhelyi Iron Ladynek keresztelt Julcsinál nem volt jobb 20 és 24 év közötti amatőrök között, így Európa-bajnoki címnek örülhet. Itt olvashattok hosszabb interjút vele. Ő az U23-as elit mezőny helyett választotta az amatőr korosztályos versenyt, mivel nem szeretett volna rögtön fejest ugrani az elitbe úgy, hogy nem sikerült eddig felmérnie, milyen távolságra van a nemzetközi mezőnytől. Persze az amatőr versenyben indulóknak is igazolt sportolóknak kellett lenniük.

Julcsi2

„Úgyis még van 3 évem az U23-ban, előbb felmértem a terepet" – mondta portálunknak Julcsi. Mivel a bajnokság a román szezon részét is képezi, Julcsi az országos bajnokságban pontokat kap a hétvégi teljesítményéért.

A versenyek négy napig tartottak, Julcsi végignézte mindegyiket. „Nagyon kemények voltak a versenyek, a csapattársaimra is nagyon büszke vagyok, és nagyon motivált, abban reménykedek, hogy jövőre magabiztosan indulhatok az U23-ban. Most nem bánom, hogy nem közöttük indultam el, de szeretném velük felvenni a versenyt" – nyilatkozta a Hargita Triathlon Club versenyzője.

Julcsi a saját eredményével elégedett, nagyon fontos neki, hogy felmérje saját fejlődését. Továbbra is az úszás a legerősebb száma, amelyre Fülöp Szabolcs edzővel készül. Ez volt a verseny első része, és Julcsi az amatőr nők között, minden korcsoportot beleszámítva, harmadiknak jött ki a vízből.

Szaniszlo

A kicsiknél is egy székelyudvarhelyi sportolónak sikerült megszereznie az aranyérmet. Az 1999-ben született Szaniszló Roland 16 és 19 év közötti vetélytársait utasította maga mögé az amatőrök duatlon versenyében csütörtökön.

A verseny harmadik székelyudvarhelyi sportolója,

Mózes Tamás magyar színekben indult szintén a korosztályos versenyben, ugyancsak a 20 és 24 közötti sportolók között és a kilencedik helyen érkezett célba.

Ő tavaly ugyanebben a korosztályban román bajnok volt az amatőrök között, azóta viszont a Ferencvárosi Torna Club versenyzője lett, hiszen elmondása szerint a magyar zászlóval a mellkasán szívesebben versenyez egy nemzetközi viadalon, ha van erre lehetősége.

tereptriatlonTamas

Mózes nincs megelégedve a teljesítményével, Buti Lászlóval rengeteget készültek, ezért többet várt magától. „Valószínűleg a stressz és az adrenalin annyira felspanolt, hogy begörcsölt a lábam" – mondta a versenyző, aki úgy számolta, hogy 2 óra 30 perc alatt tudja teljesíteni a távot, amely a negyedik helyre is elég lett volna. „Mikor beértem a célba, nem voltam elfáradva" – sajnálkozott a spotoló, akinek a lába nem engedte, hogy kihozza magából a maximumot.

Az Európa-bajnokságon két székelykeresztúri versenyző is részt vett, triatlonban a 25 és 29 év közötti amatőrök között Elekes István a hetedik pozícióban ért célba. Ő két nappal korábban a duatlonban is megmérettette magát, ott korosztályában elcsípte a dobogó harmadik fokát. Ugyanebben a versenyszámban László Csongor a hatodik helyen végzett.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."