Sport » Egyéb sport

Nekifutnak Somlyónak, ilyen még nem volt

Beáta és Levente futva teszi meg a somlyói zarándokutat. A forgalomtól nem, a vadaktól félnek.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
SzecsiNyert

Szécsi a világ tetején (videó)

Volt francia válogatott labdarúgók méltatták a...
teqball02

Mi adjuk az egész román válogatottat

Ráadásul címvédőként utazunk a franciaországi...
ivovolgye

Ha október eleje, akkor irány az Ivóvölgye!

XI. kiadásához érkezett az Ivóvölgye...

LeviEsBeata
Levi és Beáta, fotó: Gál Előd
szerkesztoÍRTA: GÁL ELŐD
2017. június 01., 17:50
0 hozzászólás. 

Pénteken hajnali ötkor futva indul neki az 52 kilométeres csíksomlyói zarándokútnak Zsombori Beáta-Natália és Albert Levente.

„Megkérdeztem Levit, hogy van-e kedve velem eljönni a zarándokútra, mondta, hogy van, de akkor már inkább lefutja, mert ilyen még nem volt" – meséli Beáta, honnan jött az ötlet, és hozzáteszi, azért csatlakozott Levi tervéhez, hogy nézze meg „túl tudná-e élni".

Levi szülőfalujából, Székelyszentmihályról indul, ezért úgy számolják, hogy útközben éri be és hagyja is el az Udvarhelyről induló lányt.

Beáta egy újévi fogadalom nyomán néhány hónapja fut aktívan, számol azzal, hogy az egészet nembírja végig, mivel a leghosszabb táv, amit sikerült lefutnia az 30 kilométer, legalább ennyit a mostani távból is szeretne futva megtenni. Levi rendszeresen fut, a Feel Good Sportegyesület tagja, a eddigi leghosszabb táv, amit lefutott 89 kilométer volt.

Nem éri be azzal, hogy simán elfusson Somolyóig, két székely-zászlót is visz magával az úton, egy „tisztát" és egyet amelyre szponozrai kerülnek. Ő bő tíz órát ad magának, hogy megérkezzen Somlyóra, de kedvező időjárási körülmények között szeretne beérni ezen a korláton belül. Kipróbálta és nagyon kellemetlennek találta a zászlóval való futást nagy szélfújás esetén.

Bea azt tűzte ki magának célul, hogy a Levi beérkézésétől számított két órában ő is befut majd Somlyóra. „Én az első nyolc kilométer után jövök bele, addig halál, utána a lábaim már visznek magukkal" – mondja.

A fiatalok a forgalomtól nem félnek, a kutyáktól annál inkább, éppen mellettem beszélik, hogy valamit kellene vinniük, amivel elijesztik a vadakat.

Hajnalban táskákkal a hátukon neki is indulnak a távnak, Levi elmondja, banánból, C-vitaminból és sportszeletből tankol fel, hogy tudja pótolni az energiát. Arra valóban szüksége lesz, hiszen másnap már kicsengetési ebédjét ülik.

Beáta futásával a tehetséggondozó Valeo Artot is szeretné reklámozni, hiszen ők karolták fel és anélkül dolgozik náluk, hogy érezné, hogy dolgozna.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."