Itthon » Ifjúság

Elkezdődött a XVIII. Diáknapok

Színes pártbemutatkozóktól volt hangos a Patkó ma délután, ugyanis kezdetét vette a XVIII. Diáknapok.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Kitartó fiatalság fotó: Miklós Csongor

Száz év vagány

Tudjátok meg, Iluska és Gyuri erősen várnak szombat...
Gimibolyabal18

Nézd, mit alkotott a Gimi!

Elkezdődött a gólyabálszezon, megnézheted nálunk a...
Golyabal17

Minden, amit a gólyabálokról tudnod kell

A gimiseket elítélik, a refiseket elvarázsolják,...

_5120938
_5120938
szerkesztoÍRTA: BEDŐHÁZI ATTILA-CSABA
2010. május 12., 15:59
0 hozzászólás. 


Minden iskola, avagy kampánystáb egy szurkoló színt kapott, így méltán nevezhetjük színes kezdésnek a ma délutáni jelölteket népszerűsítő bemutatkozást, melynek helyszíne a már jól bejáratott Patkó volt.

_5120938

Elsőként a Refi kapott szólásjogot, ők egyébként az Eszméletlenek nevet adták az idei kampánycsapatnak. Egy kis macarena koreográfiával és a sikeres rajzfilmsorozat, a Powerpuff Girls, magyarul Pindur Pandúrok imitálásával csábították az összesereglett diákságot, hogy szavazzanak rájuk. Kacagó-verseny és ingyenes buszjárat a Félsziget Fesztiválra, a teljesség igénye nélkül, ezeket ígérték az Eszméletlenek, na meg egy kis vesztegetés is belefért, hiszen ezt sem tiltja a szabályzat. Esetükben feltöltő kártyával illetve üdítővel próbálták magukhoz édesgetni a tanulótársakat.

_5121164

A narancssárgák után a sárgák foglalták el a szószékké avanzsált színpadot, ők egy rövidítést választottak névnek, aminek persze megvan a jelentése. Egyszerűen csak H.P., avagy a Honfoglaló Pedások. Az előadott szösszenet hűen tükrözte a csapat nevét, ugyanis egy megvadult csodaszarvas, majd az ezt követő honfoglalók buzdították a tömeget, hogy igenis rájuk kell letenni a voksot. Célkitűzéseik között nem más szerepel, mint elkapni a meglógott csodaszarvast, de létrehoznának, amennyiben nyernek, egy autósmozit, szerveznének távordító verseny és (azt hiszem ennek örülnének a legjobban padban ülő társaik) puskaautomatákat szerelnének fel az iskolákban. Itt sem maradt el a zenés-táncos produkció, ahogy egyik csapatnál sem, aztán "Pónira fel!" csatakiáltással átadták helyüket a következő kampányolóknak.

_5121197

Így kerültek a középpontba, esetükben helyes a „zöld” utat kaptak kifejezés, hiszen mint mindenki más a Palló is megkapta a maga színét. Ők is ragaszkodtak a névhűséghez - SWATT (Székely Watt) - így terroristatámadás, majd kommandós mentés volt a rövid történet. Majd az ígéreteket, mint például a Michael Jackson koncert, beatbox aláfestéssel nyomatékosították.

_5121225

Zöldek után lilák, azaz a Palló után a Kós következett. Ezúttal a Kospital (ejtsd koszpitál) sorozat egy részében gyönyörködhetett a közönség, melyben House is szerepet vállalt. A mentős-kórházas jelenet után ígéretet tettek ingyenes sörcsap felszerelésére, ennek helye a Patkó lenne.

Piros színre váltott a színpad, és az utolsó fellépők is megérkeztek. A gimisek a Flintstones család mintájára szervezték kampányukat (Gimstones), sőt még egy korabeli, vagy inkább a rajzfilmhez hű autót is készítettek. Rímekben beszélve kampányfogásként ajánlották fel a díszes társaságnak, hogy ha győznek, akkor elhívják a Barátok Közt halott sztárját Magdi nénit, valamint ígéretet tettek, hogy uralkodásuk idején nem lesz melegfelvonulás városunkban.

A színek leosztva, az ígéretek elmondva, de még csak most jön a java, avagy a XVIII. Diáknapok első lépése után, a szervezők szerint felpörög a város, a diákság és persze a rendezvény.

Az eseményről készült képgalériánkat ide kattintva érhetik el.


0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."