Itthon » Ifjúság

Diákpolgármestert avattak

Leköszönt a régi, majd új diákpolgármester lépett a színre az Ifi házban XVIII. Diáknapok szombati vetélkedője után.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Kitartó fiatalság fotó: Miklós Csongor

Száz év vagány

Tudjátok meg, Iluska és Gyuri erősen várnak szombat...
Gimibolyabal18

Nézd, mit alkotott a Gimi!

Elkezdődött a gólyabálszezon, megnézheted nálunk a...
Golyabal17

Minden, amit a gólyabálokról tudnod kell

A gimiseket elítélik, a refiseket elvarázsolják,...

jeloltek
jeloltek
szerkesztoÍRTA: BEDŐHÁZI ATTILA-CSABA
2010. május 16., 13:01
0 hozzászólás. 


Nem túl népes, de annál lelkesebb nézősereg előtt, amolyan családi hangulatban kezdődött a diákpolgármester-jelöltek és kampányfőnökeik megméretetése. Bemutatták a zsűrit, aki a vetélkedők sorsáról döntött. Az elbíráló bizottságban helyet kapott a leköszönő diákpolgármester, Józsa Levente, a Digital 3 televízió műsorvezetője, Baloga Tamás Erika, a Tomcsa Sándor Színház színésznője, Fincziski Andrea, a MÜTF-ös Veres Hanga és az UFF elnöke Jakab Attila.

zsuri
Zsűri

Úgy, ahogy illik a mára már ex-diákpolgármesteré vált Józsa Levente megtartotta leköszönő beszédét, amelyben a vicces értékelés mellett elmondta, hogy mit valósított meg ő és csapata mandátuma, azaz az eltelt egy év alatt. Itt kiemelte a focibajnokságot, melyen nyolc középiskolából hét vett részt. „Eléggé megszedtük magunkat így átadom a stafétát” – jegyezte meg, aztán indult a jelöltek viadala.

Refi

Refi, Eszméletlenek

Mint ismert öt középiskola csapata megfeszített munkával próbálta elhódítani a szavazatokat és persze a polgármesteri címet az elmúlt napokban a XVIII. Diáknapok rendezvényein, mert nem csak a szavazás, hanem a kampányszereplés, a heti tevékenység és a vetélkedő is beleszámított a pontozásba, mindegyik 25 százalékban.

Peda
Peda, H.P. (Honfoglaló Pedások)

A vetélkedő első felvonásában egy előadást láthattunk a résztvevőktől, a refisek, az Eszméletlenek szóban ismertették céljaikat, a Honfoglaló Pedások egyik ígéretüket betartva szarvasbőgésre invitálták a nézőket. Bőgött is rendesen a patás állat. A pallósok, avagy a Székely Watt (Swatt) rajtaütéssel „kedveskedtek”, a Kospital pedig egy Manyika Show-al rukkolt elő, melyen megismerkedhetünk Pum Pállal és Iza Bélával. Az ötödik csapat a Gimstones volt, akik a rajzfilmsorozathoz hűen rímekbe szedve beszéltek: „hogy ne legyen bibi nyerjen a Gimi.”

Pallo
Palló, SWATT (Székely Watt)

A következő próbán igencsak megszenvedtek a bársonyszékre áhítozók, hiszen japán szövegű zenét kellett volna énekelni. A felírat persze fonetikus volt, de így sem bizonyult ez egyszerű feladatnak. Azt hiszem ezt azért a közönség nem nagyon bánta. Meggyőzés volt a következő feladat, ami szintén nem az egyszerűek közé tartozott. „Egy jó politikus életének része az improvizáció” – mondta a műsorvezető, majd mindenki megküzdött a neki kiosztott feladattal. A pedások részeg rockerekkel találták szembe magukat, a pallósok arab terroristákat kellett meggyőzniük, a kósosok megvadult Mikulásoknak kellett volna tetszelegniük, sajnos a Veresegyházi Asszonykórust sem tudták rábírni a refisek a voksra. Talán a gimiseknek volt a legnehezebb dolguk, hiszen ők menstruáló nőket kellett rábeszélniük, hogy szavazzanak rájuk.

Gimi
Gimi, Gimstones

Ha már fiatal politikusokról van szó akkor egy testhezálló próbán is helyt kellett állni, magyarul nyalni kellett. A jelölt feküdt, a kampányfőnök tette a dolgát – benyalt, na nem a szó szoros értelmében, hanem tejszínes palacsintát falatozott „főnöke” hasáról. Munkánk gyümölcse címre keresztelték a soron következő feladatot, amelyben szintén az ügyességüket bizonyíthatták a diákok: hátulról pumpálták a jelöltek a kampányfőnökök lába közé helyezett lufit, melyre a kutyába lement ifjoncok szavakat kellett írjanak. Aztán eljött az utolsó próba is, amikor ellenkampányba fogtak a résztvevők. Arról kellett meggyőzni a közönséget, hogy miért nem kellene rájuk voksolni. Az eredményhirdetés előtt saját videókat, kampányfilmeket vetítettek.

Kos
Kós, Kospital

A vetélkedőt a Gimi nyerte, második lett a Palló, őket követte a Peda, majd a Kós a negyedik helyre állhatott a pontok szerint és a Refi az ötödikre. Ez a rangsor, azonban nem jelentette a végső sorrendet, hiszen 25 százalékban számított a kampányszereplés, 25-ben a heti tevékenység, szintén 25-ben a szavazás eredménye és persze ugyanennyiben a vetélkedőn elért helyezés. Nem volt semmi bibi, így hát nyert a Gimi, ahogyan ezt a nyertesek – Lörincz Árpád jelölt és András Tamás kampányfőnök – mondhatták volna.

atadas
Új és régi diákpolgármester

A XVIII. Diáknapok győztese tehát a Tamási Áron Gimnázium csapata lett, így ők kapták a stafétát, jelen esetben stafétákat, hiszen idéntől nem csak diákpolgármesteri nyakkendő, hanem kalap díszíti a győztest. Egy évük van a győzteseknek, hogy bizonyítsák ők voltak a legjobbak a kampány alatt. Egy év múlva majd kiderül kinek adják át a megtisztelő státuszt a diákelőljárók.

A diákpolgármester-vetélkedőről készült képeket ide kattintva találják meg.


0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."