Itthon » Ifjúság

A CineMónika nyert a botrányos eredményhirdetésen

Kihirdették az idei diáknapok győztesét, de ez az este a FreeEnd csapat egy tagjának beszólásairól marad emlékezetes.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Kitartó fiatalság fotó: Miklós Csongor

Száz év vagány

Tudjátok meg, Iluska és Gyuri erősen várnak szombat...
Gimibolyabal18

Nézd, mit alkotott a Gimi!

Elkezdődött a gólyabálszezon, megnézheted nálunk a...
Golyabal17

Minden, amit a gólyabálokról tudnod kell

A gimiseket elítélik, a refiseket elvarázsolják,...

Diaknapok
A győztesek és a szervezők, fotó: Gál Előd
szerkesztoÍRTA: GÁL ELŐD
2016. május 09., 15:56
5 hozzászólás. 

A rossz idő miatt elmaradt az idei diáknapok záró mozzanata, a Szejkefürdőn töltendő egésznapos program boxermaratonostól és főzőversenyestől. Az eredményhirdetés nem maradhatott el, így vasárnap este a Siculus Ifjúsági Házba gyűltek a résztvevők, hogy csapatonként összegezzék, mi is történt velük a héten, és végül kiderüljön, melyik csapat tagjai zsebelhetik be az elsőséggel járó nyereménysátrakat.

Ezen az estén is volt mindenféle produkció: volt, aki röviden eljátszotta, hogy mi történt vele a héten, volt, aki simán elmesélte, de olyan is, aki elrappelte a hét fontosabb jeleneteit. Nem kellett sokat várni a FreeEnd csapat összegzésére sem. Rájöttem, hogy nem vagyok teljesen képben a korábbi napok eseményeivel, hiszen meglepetten hallgattam, ahogy a csapat egy lánytagja összegzés helyett rímekbe szedve szólt be a szervezőknek: „Azt mondtátok jó lesz, kíváncsi is voltam, de óriásit csalódtam. Mi volt ez emberek, mi ez a szervezés, azt díjazzátok, aki a részegségtől heverész?".

DSC 2384

Azt is nehezményezték, hogy a flashmobon a hangfallal adódott probléma miatt a Bethlen-negyedi táncolás elmaradt, de részletekre kár is lenne kitérni, egyenként minden eseményét leszólták a diáknapoknak a táncház kivételével, azt is elmondta, ha újranevezhetné a rendezvényt, táncháznak hívná.

„Ti nevezitek magatokat tanult embereknek? Hol itt a szervezés, hol vagytok emberek? Szivarazni én is tudok, nem kell hozzá egyetem" – durvult be a leányzó, kijelentette, több diáknapokra biztosan nem jönnek el, de ekkor már akkora búgatással reagált a tömeg, hogy a két csapattag levonult a színpadról. Azt nem tudtuk, befejezték-e mondanivalójukat. Időközben Vass Orsolyától, az UFF elnökétől megtudtuk, a csapat összefoglalójára más volt kitalálva, a tagok nem tudtak a lány verséről, tehát ő nem a csapat veleményét képviselte.

DSC 2372

Érdeklődtem picit, miért is van ez a hatalmas kiborulás, és megtudtam, a Nap fia, Hold leánya éjszakai vetélkedőn a FreeEnd csapata ahelyett, hogy versenyzett volna, paparazziként próbálta megörökíteni azokat a pillanatokat, amelyen más csapatok a játékszabályok megszegve teljesítik feladataikat. Bár mindenki nagyon lebőgte őket, akadt, aki azt mondta, volt némi igazuk. Természetesen ezután minden csapat összegzőjébe belekerült egy kis FreeEnddel való gúnyolódás, volt, aki az esemény hivatalos fotósának nevezte őket, vagy éppen a memóriakártyájukkal viccelődött.

Az Udvarhelyi Fiatal Fórum elnöke megerősítette a közönségből kapott információimat, miszerint a FreeEnd csapat versenyzés helyett azt leste és fotózta, aki csalni próbál, de azt is elmondta, nem adták le nekik ezeket a fényképeket, így figyelembe sem vették azokat.

DSC 2394

Utolsó előttiként a CineMónika csapat egyedi ötlettel állt elő, vetítőgépnek használt biciklivel elevenítették fel a hét eseményeit, majd megköszönték, hogy ekkorát bulizhattak. „Úgy érzem, hogy 24 év és 14 csapat mégsem tévedhet"– tette hozzá az egyik csapattag, leszámítva a létszámból a verseny tizenötödik csapatát, a FreeEndet.

Az eredményhirdetés előtt Vass Orsolya is összefoglalta a gondolatait, elmondta sajnálja, hogy némelyeknek panaszai vannak, de mindig nem úgy történnek a dolgok, ahogy azt az ember elképzeli, és sajnos velük is pontosan ez történt, nem számítottak egész héten tartó esőzésre. Azt is hozzátette az UFF elnöke, hogy tárt karokkal várják az új tagokat, azokat is, akik úgy érzik, jobban tudnák ezt csinálni, mint a mostani szervezők.

DSC 2399

Az est végén a versenyzők a szervezőkkel karöltve gyűltek össze egy hatalmas csoportképre, majd egyenként helyükre küldték, azokat a csapatokat, akiknek nem sikerült a képzeletbeli dobogón végezniük. A versenyszámok után folyamatosan publikálták az elért pontszámokat, így akit érdekelt a végeredmény, azt nem érte meglepetés. A CineMónika csapata nyerte meg az idei Diáknapokat, a Sakk-kor és BadAsskimók előtt.



5 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
Wonderbug
2016-05-09 17:57:29
A kritikából tanulni kell, nem félretekinteni
Pártfogás nélkül a kritizáló csapatnak is igaza van egy részről, sokan mások is vannak hasonló véleményen, csak ők nem mernek felszólalni inkább elfogadják...ez van. Néhol évről évre csapnivaló a szervezés, elsietett és elnagyolt munka, úgy gondolom, ha valaki hozzáadja a nevét, hogy lebonyolítson egy városi szintű rendezvényt az tegye oda rendesen magát s ne félvállról véve próbáljon meg "kikínlódni" valamit. Évről évre csak nő az UFF tagok létszáma, de a rendezvényekben semmilyen minőségi fejlődés nem látható ettől eltekintve (na jó egy...a diák polgármesteres dolog nyugdíjazása). Akkora létszámú csapat van, hogy nem csak A programsorozattal lehetne készülni, hanem B-C variáció is lehetne pl. eső esetére. Tisztán látszik, hogy sok UFF tag csak dísznek jár oda s nem azért, hogy komolyan dolgozva valami igényes munkát tegyen le az asztalra, bár na, mit is lehetne várni egy csapat 14-15évestől (tisztelet a kivétel). A szervezésbe sokkal több felnőttet kellene bevonni...
avatar
Wonderbug
2016-05-09 17:54:16
A kritikából tanulni kell, nem félretekinteni 2
...akik kicsit kordában tudják tartani ezt az egész csapatot és akik egy komoly forgatókönyvet képesek írni ennek az egész rendezvénynek, elhiszem, hogy nagyon nehéz összehangolni és megvalósítani mindent, de nem lehetetlen...az idei diáknapon résztvevő csapatoknak olyan érzésük lehetett, mintha ezt az egészet valaki egy szűk hét vagy rövidebb idő alatt csapta volna össze. Aki meg azt mondja ez volt élete legjobb egész hetes rendezvénysorozata, az meg csak azért teszi, mert nem járt még más rendezvényen kb. életében. Szegény Children of Distances srácoknak is tátva maradhatott a szájuk látva, hova jöttek diáknapi bulit csapni és hány embernek... Annyi mindent lehetne alakítani és összehozni, de ahhoz komolyan le kéne ülni és a szövegelés meg az arcoskodás helyett (ugy-e kedves néhány uff tag) dolgozni kéne. Őszintén kívánom, hogy ennél azért sikeresebbek legyetek a jövőben, mert a város és a diákság nem ezt érdemli. Szép napot.
avatar
Charity
2016-05-09 22:17:28
Nem minden az aminek látszik
Sajnálattal olvastam végig ezt a pár sort hogy mindenki ekkora tévhitben van! A csapat főként azért kritizálta a szervezőket, mert mérgesek voltak a Nap fia és Hold leánya estéje miatt. A szervezők tudták az igazságot és nem védték meg a csapatot. A csapatról elindult a pletyka miszerint lefényképezték az egyik csapatot de mint ez kiderült EGYÁLTALÁN NEM IGAZ, sőt az is kiderült hogy a PinkAge csapat bocsánatot kért a félreértésért csak már túl késő volt mert a pletyka túlnőtte magát és mindenki a FreeEnd csapatra haragudott. A csapat mint kiderült beszélt a szervezőkkel de ők mit sem törődtek az egésszel, ezek után jogos volt a felháborodásuk.
avatar
Smexy78x
2016-05-09 23:23:04
Őszintén...ha nem adták le a fotókat akkor mi a jó fenéért fényképeztek volna, könyörgöm? Nonszensz.Ha kiakarok ejteni a versenyből egy csapatot nem tartom meg a csalásáról a bizonyítékot emléknek.
És ha nem versenyeztek akkor mit csináltak? Be se fejezték vagy mi? Amúgy meg, ha a szabályok között volt, hogy ilyet lehet mit pattog a többi csapat? Így csak érdekesebb lett volna a verseny - feltéve ha igaz, mert így elmondva elég értelmetlen, hogy nem adták le a képeket. Mit kell mindenért hisztizni, könyörgöm.?
avatar
csongikdr
2016-05-09 23:35:02
RisKa
Valamikor hiányoztak a körünkből az ilyen típusú csapatok. Éljen a RisKa! Ki milyen, olyan!

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."