Itthon » Ifjúság

Elballagtak a YouthBankosok

Ma délután, mint ahogy ez ilyenkor szokásos évzárót tartottak az SzKA YouthBank programjánál.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Kitartó fiatalság fotó: Miklós Csongor

Száz év vagány

Tudjátok meg, Iluska és Gyuri erősen várnak szombat...
Gimibolyabal18

Nézd, mit alkotott a Gimi!

Elkezdődött a gólyabálszezon, megnézheted nálunk a...
Golyabal17

Minden, amit a gólyabálokról tudnod kell

A gimiseket elítélik, a refiseket elvarázsolják,...

IMG_0510
IMG_0510
szerkesztoÍRTA: BEDŐHÁZI ATTILA-CSABA
2010. június 10., 14:20
0 hozzászólás. 

A Márton Áron téren gyülekeztek a fiatal bankárok és 14 órától a beszámolót követően lezárult egy fejezet, az első, a Székelyudvarhelyi Közösségi Alapítvány diákokat célzó programjában.

IMG_0500

A 2009 novemberi toborzó eredményeként Székelyudvarhely öt középiskolájából tizenkét önkéntes diák jelentkezett a programba. A fiatal bankárjelölteknek nem volt könnyű dolguk a bekerülésnél, ugyanis motivációs levél, önéletrajz és egy személyes interjú próbáját kellett kiállniuk.  


Akik a „három próbát” teljesítették, azok 2009. december 4-én a Brassó-megyei Törcsváron egy két napos felkészítőn vettek részt a Kolozsvári Közösségi Alapítvány és a Közösségi Kapcsolatokért Felelős Egyesület jóvoltából. Az ország többi öt YouthBank csapatával közösen egész napos felkészítőn megismerkedhettek a YouthBank céljaival, beletanulhattak a közösségi adománygyűjtés fortélyaiba, illetve kommunikációs trükkökkel ismertették meg őket a trénerek. Ahogy erről már korábban többször is beszámoltunk, a „youthbankárok” 2009 decembere és 2010 februárja között, legkevesebb 1250 euró gyűjtésére vállalkoztak. Az összegyűlt összeget a Román Fejlesztési Bank megduplázta, amit március elején pályázatként meghirdettek a város összes középiskolájában. A diákok pályázhattak közösségi értékű projektekkel, sport, kulturális, vagy karitatív rendezvényekkel.


December 16-26 között három helyszínen - a Merkúr és Kaufland üzletházakban, valamint a Városi Parkban megrendezett Karácsonyi Vásáron - voltak jelen és a Közösségi Alapítvány által adományozott Udvarhelyszéki Mozaik című könyvet, karácsonyi képeslapokat és forralt almalevet árusítottak nagy lelkesedéssel.

A fennmaradó összegre a „youthbankároknak” három adománygyűjtő terve volt: partnerükkel, a Szleng kávézóval közösen tematikus estekkel vidámították fel a vasárnapot, de ide tartozik a Pub`s Night és a marketingszolgáltatás ajánlása cégek számára.

A rendezvényeknek köszönhetően összesen 1875 euró gyűlt össze, 625 euróval több mint az előirányzott pénzösszeg. A Román Fejlesztési Bank 1250 euróig megduplázta az összegyűjtött pénzt, így összesen 3125 eurót tudtak pályáztatás útján középiskolás csapatok részére bocsátani a 2010-es évben.

A beszámoló után diplomával tüntették ki a résztvevő tanulókat, közöttük külön dicséret illette a végzősöket: Pálfi Tündike, Korpos Ágota, Bencze Abigél, Márton Mónika, Korodi-Vass Lóránt, Tőkés Beáta, Takács Júlia, Szilágyi Kriszta, Márton Andrea, Balogh SzabolcsGeréb Arni. Elismerésben részesültek azok a civil szervezetek, támogatók és némelyik médiapartner, akik segítséget nyújtottak a program lebonyolításában.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."