Itthon » Ifjúság

Nézd meg a bemutatkozókat és szavazz!

Elkezdődtek a 25. Diáknapok kampányai. Újranézheted az első nap bemutatkozóit és szavazhatsz a kedvencedre.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Kitartó fiatalság fotó: Miklós Csongor

Száz év vagány

Tudjátok meg, Iluska és Gyuri erősen várnak szombat...
Gimibolyabal18

Nézd, mit alkotott a Gimi!

Elkezdődött a gólyabálszezon, megnézheted nálunk a...
Golyabal17

Minden, amit a gólyabálokról tudnod kell

A gimiseket elítélik, a refiseket elvarázsolják,...

kampany
A kampány első napja, fotó: Székelyudvarhelyi Diáknapok Facebook oldala
szerkesztoÍRTA: GÁL ELŐD
2017. május 03., 11:44
0 hozzászólás. 

Háromszáz ember gyűlt össze a Patkóban a szülinapos diáknapok első napján, hogy megismerje az első hét csapatot és azok jelöltjeit. A kampányelőadásokról videót készítettünk, hogy ti dönthessétek el, ki a kedvencetek. Cikkünk alján szavazhattok rá. Persze, azért beledumálunk mi is, mert nem bírjuk szó nélkül.

AlapHogyNemNormál

A magát csak AHNN-nek becéző, demencia témájú csapat kezdte a bemutatkozókat. A fiatalok egy Károly Férenc feliratú ládával léptek a színpadra, sajnos ennek a jelentőségét nem sikerült megértenünk, reméljük, a diáknapok végére kikristályosodik ez is.

Szeretnének slam-író esteket szervezni „itt, Udvarhelyt", ismertette célkitűzését Vajda Krisztián polgármesterjelölt.

A csapat a himnuszát is előadta, sajnos a technika ördöge kicsit keresztülhúzta számításaikat, hiszen az alapzenén kívül semmi nem hallatszott, de ez sem zavarta őket, hogy eltátogják szövegüket. Ezzel nyertek is egy újabb próbálkozást, ami már döccenőmentesen működött, bár ezt ők tudják csak igazán.

GodBless

Egy pici technikai probléma a GodBless csapatánál is adódott, zenéjük sokkal később indult a kelleténél, de Tornai István polgármesterjelölt és volt gólyakirály improvizálással megoldotta a helyzetet: „aki még nem tette volna, az lájkolja a Facebook oldalunkat".

Az ő helyzetükben is megoldódott a technikai bibi és a görög mitológia témájú csapat bemutatta csapattagjait, mint görög isteneket, majd Isti kicsit dadogósan ugyan, de felolvasta célkitűzéseit és egy bölcs Gálfi Árpád idézettel zárta a bemutatót, ami ugyan nem Gálfi Árpád idézet, de poénnak jó volt.

TeShake

Káli Szilárd, az utcai táncos csapat jelöltje feljött és sziporkázott kampánybeszédével, még akkor is, ha a kancellár nehéz szó. Káli jó politikushoz híven a célok mellett előintézkedésekről is beszélt: „A Bethlen utcában a kábeleket a földbe fektettük, és Bethlenfalván a kanálisok szintre vannak emelve".

Céljaik a következő diáknapokra vonatkoztak, a programjavaslatok mellett egy hetes igazolást szeretnének kapni az UFF-tól jövőre, a diáknapok idejére. A TeShake volt az első csapat, akiknél szembetűnt, a diákok nem tudják bekapcsolni a mikrofont.

Moneypuláció

A milliomosokat témaként választó csapat bevonulása a régi diáknapokat idézte, ők voltak az első csapat, akiknek történet is volt a kampányukban, mégpedig régi jelöltjük halála és az új megválasztása.

Azért a „PistuPac sajnos eltávozott az élők sorából" poénnál elég nehéz volt egyenesen tartani a kamerát, de reméljük, a YouTube majd kistabilizálja.

Majd elfelejtettem, sajnos a videóról lemaradt, a MoneyPulációt úgy konferálták fel, mint a csapatot, amely Soros György támogatásával jöhetett létre. Ugyan a csapat jelöltje Schram István, Fekete Dániel sejkként olvasta fel a célkitűzéseket, megígérte, hogy minden rászavazónak egy cukorkát fog adni.

HúzÓra

Deák Orsolya polgármesterjelölt technobulit ígért az Alsó Gébe, amennyiben megnyeri a diáknapokat. Hasonlóságot véltünk felfedezni Bunta uszodájával, amely a Septimia révén nélküle is meg tudott valósulni.

A jelölt felolvasott még néhány rímet, és bemutatta a csapattagokat: „ő itt Bence, kit az idő nem fogja". Gondoljuk, nem ellenőrizte a magyartanárnő a szöveget, de legalább csapatszellemből jeles, hogy mindenkit külön bemutattak.

Bosscar

Az Oscar-díjkiosztó gálára építették fel az imázsukat: volt a csapatban Joker, Christian Grey, Brad Pitt és Leonardo DiCaprio is. Az elején ugyan a közönségből érkezett a legnagyobb poén, felüdülés volt, hogy a Bosscar csapat is történetet vitt kampányelőadásába.

„Most már úgy néz ki, hogy Szőcs Niki vagyok" – érkezett a furcsa bemutatkozás polgármesterjelöltjüktől. A sok eddigi poénos célkitűzéstől eltérően Niki a realitás talaján maradt, megígérte, mindenkinek lehet majd beleszólása a következő diáknapok szervezésébe, nagy hangsúlyt fektet a környezetvédelmi események fontosságára, és küzdeni fog a megfelelő továbbtanulási tájékoztatásért. Még mindig úgy érezzük, a cukorka talán reálisabb.

ExpenDABles

Sajnos nem voltam rá felkészülve rá, így nem sikerült felvennem, hogy Hammerrel érkezett a Feláldozhatók film témájára építkező csapat. Körülbelül ennyi is volt a kampányuk sava-borsa.

Egyenként bemutattak mindenkit, aztán felolvasták a kemény rapszövegnek beillő himnuszukat és végül Orbán Alexandra is ígérgetni kezdett, ahogyan a többi jelölt. Ha ő lesz a befutó, híres zenekarok jönnek, a diákságnak is napja lesz, természetesen iskolamentesen.

Szerinted ki volt a legjobb az első nap bemutatkozó csapatok közül?



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."