Itthon » Ifjúság

Szavazz a kedvencedre a második napról!

Befejeződtek a 25. Diáknapok kampányai. Újranézheted a második nap bemutatkozóit és szavazhatsz a kedvencedre.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Kitartó fiatalság fotó: Miklós Csongor

Száz év vagány

Tudjátok meg, Iluska és Gyuri erősen várnak szombat...
Gimibolyabal18

Nézd, mit alkotott a Gimi!

Elkezdődött a gólyabálszezon, megnézheted nálunk a...
Golyabal17

Minden, amit a gólyabálokról tudnod kell

A gimiseket elítélik, a refiseket elvarázsolják,...

kampany2
Elnézést elvtársak, fotó: Székelyudvarhelyi Diánapok Facebook oldala
szerkesztoÍRTA: GÁL ELŐD
2017. május 04., 11:33
0 hozzászólás. 

Hogy mi az ördögöt műveltek a fiatalok a Patkóban? Brüsszelnek üzentek a szülinapos diáknapok második napján. Első nap az első 7, második nap a maradék 8 csapatot és azok jelöltjeit ismerhettük meg. A kampányelőadásokról videót készítettünk, hogy ti dönthessétek el, ki a kedvencetek. Cikkünk alján szavazhattok rá. Persze, azért beledumálunk mi is, mert nem bírjuk szó nélkül.

Steamsons

A steampunk stílus és a Simsons rajzfilmsorozat ötvözéséből születő Steamsons csapat kezdte a kampányelőadások második napját. Bedea Emőke polgármesterjelölt fesztivált ígért a diáknapozóknak, majd a március 15-én tartott ünnepségen is beszédet mondó Emil rukkolt elő egy slam poetryvel.

A himnusznak nem nevezhető slamben a politizálás sem maradhatott el, még Brüsszelnek is üzent a Steamsons. A legszimpatikusabb mégis az volt, hogy ők voltak az első csapat, amely megköszönte a Patkó népének figyelmét.

Phobique

A fóbiás csapat himnusza sem volt himnuszos, inkább balladás, de minden csapattagot bevontak a történet eredetibbé tételéhez. Már a második bemutatkozóban láthattuk a slav squat (szláv guggolás) bepózolást, amely a diákok körében lassan az új „debbeléssel" ér fel.

A konkrét célt még mindig keressük Olasz Marcell kampánybeszédében, amiben minden politikai, népbutító manír benne volt, ami egy kampánybeszédbe kell.

FONTos

Lehet, mellétrafálok, de úgy tűnt, hogy a pénzt témájaként választó FONTos csapatban elég nagy nőuralom van és még ekkor még nem is láttam a jelöltjüket. Megint elkezdődtek a technikai malőrök, de az egyik csapattag, Kedves Kriszta nagyon kedves volt, amikor kiszólt a hangosítónak, hogy "nem baj".

A himnuszuk elkántálása után Ráduly Adrienn polgármesterjelölt mutatkozott be. Adrienn célkitűzésekből rendesen betankolt, miccsezést szerveznének az Ifiházban, csillagkapukat hoznának létre a kocsmák között, és túrát szerveznének. Böutúrát.

Tri paloszki

A technika nem csak a hangosítókat és a diákokat, hanem minket is megvert rendesen, hiszen a Tri paloszki csapat bemutatkozójának elejéről készült felvételünk valahol az éterben kötött ki. Ezúton is elnézést kérünk tőlük. Proshcheniye tovarishchi (bocsánat elvtársak)!

Ők pajzán poénokkal mutattak be minden egyes csapattagot, Fancsali Noémitől külön elnézést kérünk, hiszen ő szolgáltatta a legszaftosabb bemutatókat. Fancsali Henrik-Sándor jelölt azt ígérte, képességeihez híven mindent teljesíteni fog. Ezt már ismerjük. Cigiautomatát szeretne létrehozni a kőkacsánál, mi csak azt reméljük, személyi nélkül az nem fog működni.

πrates

A diáknapok kalózai egy felfújható medencében hozták fel jelöltjüket, Jakab Zsanettet, aki szintén nem fogalmazott meg sok konkrét célkitűzést, de a beszédétől felállt a szőr a hátunkon, rám mutatott és azt mondta, még belőlem is lehet valaki, illetve, hogy valójában mindannyian szuperhősök vagyunk.

Ha tényleg az lettem volna egy burát húztam volna fel magam köré, hogy a vízipisztolyaikkal ne spricceljék le a fényképezőgépem a pirétek, akik csak pirét akarnak. Egy picit ettől a poéntól is elzsibbadtunk.

ElGeneráltak

Mocanu Mihai ugyan botladozva, de felérkezett a színpadra és bemutatta témájukat, miszerint saját magukat ironizálják, mármint a generációjukat, tehát saját magukat. A céljuk, hogy olyan bulit hozzanak létre, amelyre mindenki egy fülhallgatóval megy és a saját zenéire bulizik, szóval egy silent partyt.

A himnuszukból megtudtuk, hogy egy lájkért a szleng-yolo-bitch-üknek fogadnak. Én inkább kimaradok ebből. Az előadásuk fénypontja az öregasszonynak öltözött csapattag különprodukciója volt a levonuláskor.

ELVISlek

A diákok és a mikrofon bekapcsolásának története folytatódott. A rock & roll-t témájául választó csapat a stílusnak megfelelő ruhákban, szoknyákban, ingekben és hózentrógerekben érkezett a színpadra, gondolom, ez taktikai okokat is szolgált, így ki tudták mosni a diáknapos egyenpólóikat. Mikor, ha nem most?

Ők voltak az egyetlen csapat, akik táncra perdültek a színpadon, miután felcsavarták a szőnyeget. Polgármesterjelöltjük nagy célokat tűzött ki maga elé. Amennyiben megválasztják, rögtön a tanügyminisztériumban kezdi a munkát, hogy megváltoztassa a román nyelv tanítását.

Too-Cool

„Mi az ördögöt művelünk itt" – tette fel magának jogosan a kérdést a Too-Cool csapat himnuszában. A himnusz eléneklése után megtört a jég. Péter Zsófia kezébe vette, aztán bekapcsolta a mikrofont. Szép volt Zsófi. Bemutatta csapattársait, végére hagyva jelöltjüket, Sebestyén Hunort.

Huni egy kicsit nehezen olvasta fel céljait, de végül sikerült megígérnie, hogy Hollywood lesz Udvarhelyből és Olimpiát is rendeznek. Nem kicsiben gondolkodnak.

Szerinted ki volt a legjobb a második nap bemutatkozó csapatok közül?



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."