Itthon » Ifjúság

Nagy bunyó volt a győzelemért

Akkora, hogy a színpadról is majdnem lefordultak. Belevaló páros nyerte a városi gólyabált.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Kitartó fiatalság fotó: Miklós Csongor

Száz év vagány

Tudjátok meg, Iluska és Gyuri erősen várnak szombat...
Gimibolyabal18

Nézd, mit alkotott a Gimi!

Elkezdődött a gólyabálszezon, megnézheted nálunk a...
Golyabal17

Minden, amit a gólyabálokról tudnod kell

A gimiseket elítélik, a refiseket elvarázsolják,...

fotó: Szabó Apor
fotó: Szabó Apor
szerkesztoÍRTA: GÁL ELŐD
2017. november 20., 10:36
0 hozzászólás. 

Már fél hétkor bankot kellett rabolni friss levegőért az Ifiház nagytermében pénteken, ahol a városunk középiskoláinak győztes gólyapárjaiból választották ki a legrátermettebbet. Az Udvarhelyi Fiatal Fórum által rendezett eseménynek a bankrablás volt a témája, így a zsűri is a témához kapcsolódó szakmák képviselőiből állt össze. Gergen Zoltán biztonsági őr, Balázsi Hajnalka rendőr, Kálmán Nikoletta ügyvéd, Gagiu Levente bankigazgató, Széll Csilla banki dolgozó és Hajdú Zsolt informatikus alkották a panelt.

Az előadás a Valeo Art Tánccsoport bemutatójával kezdődött, majd meg is ismerhettük a gólyapárokat, akikkel már portálunkon is találkozhattatok.

Az előre megírt bemutatkozók

között volt minden, ami szokott: tánc, éneklés, rappelés, kirúzsozott refis fiú, kauflandos-miccses poén és sok, lámpaláztól elfelejtett sor. Mellettem egy empatikus csaj alig bírta ülve ki a bemutatkozókat, folyton csak annyit mondogatva, hogy „jaj Istenem, szegény", amikor egy-egy gólya bicskája beletörött az előre megírt sorokba.

Kep01

A gimis, pedás, mezős és predás párok bemutatkozói tartoztak az emlékezetesebbek közé. A gimisek a fiúpár előre felvett zongorajátékára állítottak össze koreográfiát.

„Hálló né, hallja-é no, maga-é az a cum se spune, vagyhogymonnyák detectiv a fácsébukkon" – kezdte a mezős lány a bemutatkozójukat. Jelenetükben az idős falusi néni jelentette a nyomozónak, hogy éppen egy rablás előkészítésének szemtanúja a „CSECS" bank előtt. A mezősök ezután még egy csizmaszár csattogtató táncot is elroptak a színpadon.

Kep02

„Én se román, se magjar nem vagjok, talán római katolikus vagjok... Lesz itt toate cele bune, alcool, muzică, dans și prune, ma este én fizetek, mert én Bálint vagyok az elnök, aki értetek a családjától is eljött" – hangzottak el a sorok a Marin Predá-s fiú félig magyar, félig román beszédében, amit hatalmas taps fogadott.

„Jó estét kedvesem, buletint kérhetem?"

– naná, hogy nem maradhatott el az igazoltatás sem, a pedások voltak olyan kedvesek és ezt is beleszőtték bemutatkozójukba.

Végre ezen a gólyabálon a videóknak csak összekötő szerepük volt, a próbák között néhány másodperces jeleneteket láthattunk a mostanság megszokott húszperces kisfilm helyett, inkább a színpadon történő eseményekre került a hangsúly.

Szűcs-Olcsváry Gellért műsorvezető, a Tomcsa Sándor Színház színésze rendre intette a pfújjolókat, megkérte a közönséget, inkább valaki mellett, mint ellen szurkoljanak, aztán egész este folyamatosan azt hangoztatta, hogy ő azért van itt, hogy emelje az est esztétikai értékét.

A második próbánál a lányoknak céltáblára kellett lövöldözniük paintball puskákkal. Tíz golyóval kellett háromszor célba találniuk. Ebben a próbában a mezősök és a bányaisok arattak, ennek a két csapatnak sikerült a maximális pontszámot megkapnia három-három találattal.

Kell a papucs, ha akcióba lépsz

A harmadik próba a gólyák kreativitását tesztelte, a párok egy-egy zsákot kaptak, amelyben tárgyak voltak véletlenszerűen a papucstól a fülpucolóig, ezekből kellett egy bankrablásban használatos fegyvert alkotniuk, amely funkcióinak csak a képzelet szabott határt.

Kep03

A pároknak mesélniük kellett szerkezetükről, a mezősöknek lekapcsolható papucs volt a fegyverén, ha „netán a strandon akcióba kellene lépniük". A bányaisok puskájáról a ravasz maradt le, „annyit mondasz neki, bumm, mejen" – magyarázta a fiú. A gimisek egy idegrendszert támadó, mustárgázt kilövellő, fényvisszaverővel felszerelt jeladórendszert eszkábáltak össze, még arra is gondoltak, hogy ezt zoknival a kezükön fogják meg, és ne hagyjanak rajta ujjlenyomatot.

Közben csúszós felületté alakították a színpadot a negyedik próbára. Kettesével jöttek ki a párok, összekötött kézzel versenyeztek egymással a csengőig. Amelyik párnak hamarabb sikerült megnyomnia, az válaszolhatott a bankrablással kapcsolatos kvízkérdésre.

Kep04

Ebben a feladatban a refisek és pedások taroltak, ők voltak, akik két-két kérdést is helyesen meg tudtak válaszolni, de a például a Mező egy válasszal is második tudott lenni a sorban. Egyik kérdésnél akkorát küzdöttek a csengőért a bányaisokkal, hogy

szinte lepotyogtak a színpadról is.

Megtudtuk, hogy a világ legnagyobb bankrablását Brazíliában követték el és azt is, hogy Ambrus Attila, a viszkis rabló Csíkszentléleken született.

A négy próbával le is járt a vetélkedő, amíg a zsűri meghozta döntését, a szervezők Zsombori Beáta Natália koreográfiáját táncolták el, amelyet Dávid Attilának köszönhetően meg is nézhettek.

Voltak még közönségkérdések, majd Szűcs-Olcsváry bejelentette a dobogós gólyapárokat.

„Izgultok, mi?

Csináljuk úgy, mint az X-Faktorban? Aki a legtöbb szavazatot gyűjtötte, aki a fantasztikus teljesítményével az egész országot sakkban tartotta, aki olyan ügyes volt, hogy hűha, aki a legjobb harmadik volt, aki olyan harmadik volt, hogy a harmadik díjat elviheti" – húzta az időt a műsorvezető, majd bejelentette a harmadik helyezetteket, a pedás Péter Blankát és Kis Dávid Attilát.

Kep05

A második helyre a kvízmester refisek értek oda: Kovács Nóra és László Márk. És bár a próbák után nem tűnik meglepetésnek, az előző évekhez képest igencsak az, a mezősöket szólították utoljára. Az Eötvös József Szakközépiskola kilencedikesei, Balázs Andrea Diána és Gergely Attila Botond lettek 2017 gólyakirálynője és gólyakirálya, így ők vehetnek részt megyei gólyabálon is.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."