Itthon » Ifjúság

Ismét „Forrásvizeink” környezetvédelmi tábor

Az UFF Forrásvizeink programjának második táborára a hétvégén, szeptember 2-5. között kerül sor.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Kitartó fiatalság fotó: Miklós Csongor

Száz év vagány

Tudjátok meg, Iluska és Gyuri erősen várnak szombat...
Gimibolyabal18

Nézd, mit alkotott a Gimi!

Elkezdődött a gólyabálszezon, megnézheted nálunk a...
Golyabal17

Minden, amit a gólyabálokról tudnod kell

A gimiseket elítélik, a refiseket elvarázsolják,...

Bedohazi
Bedohazi
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2010. augusztus 31., 09:30
0 hozzászólás. 

„Ha majd kivágtad az utolsó fát, megmérgezted az utolsó folyót, és kifogtad az utolsó halat, rádöbbensz, hogy a pénz nem ehető"- olvasható az Udvarhelyi Fiatal Fórum közleményében.

Bedohazi

A többnapos program alatt ahová egyaránt jelentkeztek középiskolás diákok és egyetemisták megismerhetik a szelterszi borvízforrások biológiai összetételét, a környék helytörténetét valamint ötletbörzét tarthatnak a környezettudatos életvitel témájában. A hétvége fontos részét képezi a helyi EKE szervezésében zajló teljesítménytúrán való részvétel, ahol ugyan versenyen kívül, de a táborozó sereg is megméretteti magát.

Az nyár eleji környezetvédelmi táborsorozatban a nagysikerű kirulyfürdői kirándulás után, most egy szelterszfürdői hosszú hétvégés program következik, ahol ezúttal a Zöld SzékelyFöld Egyesület és Erdélyi Kárpát Egyesület a partnerek, valamint előadást tartanak Mihály János történész, Hargita Megyei Forrásközpont tudományos munkatársa és Dr. Máthé István a csíkszeredai Sapientia EMTE tanára.

A Forrásvizeink címet viselő környezetvédelmi projekt 2010. április-november időszakában zajlik, ami magába foglalja a táborok előkészítését, megvalósítását illetve a tapasztalatok, élmények népszerűsítését. A projekt céljai a székelyudvarhelyi diákság természettudatos nevelése, ezzel párhuzamosan pedig az egészséges környezetben folytatott önkéntes munka népszerűsítése. A szeptemberben zajló tábort követően egy iskolalátogató körűt veszi kezdetét, melynek során a város és környező települések középiskoláiban kerül bemutatásra a két meglátogatott település Kirulyfürdő és Szelterszfürdő, azok természeti kincsei és látványosságai.

A Forrásvizeink projekt lejártával további környezettudatos életvitelre ösztönző programot tervez az UFF, melyekhez folyamatosan várják az ötleteket és partnereket.

Vass Orsolya


0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."