Itthon » Ifjúság

Gimi Nostra – Tamási gólyabál

A keresztapa című film alapján felépített Gimi gólyabál idén elsőként avatott kilencedikes diákokat péntek este.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Kitartó fiatalság fotó: Miklós Csongor

Száz év vagány

Tudjátok meg, Iluska és Gyuri erősen várnak szombat...
Gimibolyabal18

Nézd, mit alkotott a Gimi!

Elkezdődött a gólyabálszezon, megnézheted nálunk a...
Golyabal17

Minden, amit a gólyabálokról tudnod kell

A gimiseket elítélik, a refiseket elvarázsolják,...

_I6R1T7fs2FI_TLmscl4emqI/AAAAAAAAAyI/Opleebfox8k/s640
_I6R1T7fs2FI_TLmscl4emqI/AAAAAAAAAyI/Opleebfox8k/s640
szerkesztoÍRTA: BEDŐHÁZI ATTILA-CSABA
2010. október 16., 17:45
1 hozzászólás. 


Gimi Nostra – ezzel a főcímmel szerveztek tegnap este gólyabált a Tamási Áron Gimnázium ifjoncai, melynek helyszínéül az UFF nagyterme szolgált. Teltházasra sikerült a zártkörű rendezvény, így nagyon nehezen kaptunk helyet, de ez szerencsére semmit nem vont le az est fényéből, ugyanis kineveztünk egy sajtós-ládát ülő alkalmatosságnak, amiért sem mi, sem a szervezők nem panaszkodtak (legalábbis nem adták a tudtunkra). Szerencsénkre első sorból, azaz inkább nulladik sorból láthattuk az előadást (egy néző szerint sokkal hamarabb láttuk az előadást, mint más), ami, mint minden udvarhelyi rendezvény, nem kezdődött időben. Ez székelyudvarhelyi specialitás, és mára már nem okoz gondot senkinek.

_I6R1T7fs2FI_TLmsPX2u-CI/AAAAAAAAAyI/WblmIgcQrIA/s640

Stílusosan a Speak Softly Love (The Godfather theme song - katt némi borzalomért a témában) című muzsika elevenedett meg a színpadon mégpedig hegedűn. Majd egy rövidnek cseppet sem mondható videót láthatott a nagyérdemű, ami megmagyarázta, hogy miért is keres Don Corleone utódot a család vezetésére. A történet egyszerű: a Gimit uraló Don merénylet áldozata lett, ennek következtében nem tudja ellátni „feladatait", így egy méltó vezetőt szeretne a megtisztelő feladatra. A kisfilm csattanója fergetegesre sikerült, ebből is látszik, hogy nem ildomos ujjat húzni a maffiával – a merényletet elkövetőt ugyanis megütötte a guta, ahogy ezt Don Corleone kívánta. Igaz, hogy ebben az esetben nem szélütésre kell gondolni, hanem a szó szoros értelmében egy ütésre, amit Don Guta követett el.

Bemutatkoztak a gólyapárok is, szám szerint öt: az A osztály gengszterei Szabó Sarolta és Bálint Lehel, a B-ből Katona Beáta és Mózes Tamás, a C családból Máté Bence, Bodor Ingrid, a D maffiái Fülöp Krisztina és Hajdú Botond, míg az E nehézfiúja és -lánya a Barabás Enikő Borbála és Dénes Lóránd voltak, akik vállalkoztak a feladatra, legyen szó bármiről.

_I6R1T7fs2FI_TLmsRhKfsbI/AAAAAAAAAyI/V4C8JP0KEqE/s640

Fontos a bizalom a családban, ezért első körben eskütételre szólították a gólyákat, avagy a maffia leendő tagjait és a „Gimi Nostra büszke gyermekei esküdtek". Nem kevésbé volt fontos szempont A keresztapa című trilógia ismerete sem, ezért a moziról kérdezték a párokat, hiszen a Don meg akart győződni vetélkedők szellemi képességéről. Aztán szorult a hurok, a szó szoros értelmében: a fiúk összekötözve várták a lányok segítségét, akik bekötözött szemmel próbálták kiszabadítani társukat.

A megmérettetések között a közönség soraiban ülők is kaptak feladványt, közben pedig a végzős lányok produkciója kápráztatta el az egybegyűlteket.

_I6R1T7fs2FI_TLmsU-Hjg2I/AAAAAAAAAyI/W7x7P5DNyrE/s640

Mennyire tudják vállalni a Don szerepét? - hangzott el a kérdés a műsorvezteőktől. Ez a próba szinkronizálás volt. Természetesen most sem volt egyszerű a feladat, a párbeszéd ugyanis Don Corleone és egy rajzfilmhős, kibeszélő show háziasszony, híradós bemondó, a Barátok Közt Magdi nénije, valamint Tőkés Ildikó tanárnő között zajlott egy megadott téma alapján a kivetítőn.

A gengszterek világa nem egyszerű, ezért fel kell készülni az utcai támadásokra is. Ezúttal a gólyák hátukkal egymással összekötözve kellett megvédjék a lányokat, és közben minél több golyót (jelen esetben piros folyadékot) lőni a vetélytársakra. Aki a legkevésbé lett véres, az gyűjtötte a legtöbb pontot. A gólyabálok kihagyhatatlan próbája a karaoke, ezt péntek este is bevezették a szervezők. Következett az eredményhirdetés, de előtte a végzősök és a gólyabál tető alá összehozásában tevékenykedők megkapták a nekik kijáró tapsot.

_I6R1T7fs2FI_TLmscHylAWI/AAAAAAAAAyI/uh0EXPk_Q3w/s640

Ötödik helyen az E osztály, negyediken pedig a D osztály tanulói végeztek. A dobogó legalsó fokára a B-sek, a másodikra az A-sok léphettek, a keresztapa helyére pedig a C osztály gólyái kerültek. Az illő tapsözön után táncteremmé alakult az UFF nagyterme, ahol hajnalig tartó bulin ünnepelték a jól sikerült rendezvényt a gimisek.

A gólyabálról készült fotógalériánkat ide kattintva lehet megnézni.


1 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
erika.antal
2010-10-17 14:50:43
újat húzni?:) inkabb ujjat :s

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."