Itthon » Ifjúság

Ifisztárok születnek

Nem csillag, nem X-faktor, de néhány igazi sztárpalánta kikerült a szombat este megrendezett tehetségkutató versenyen.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Kitartó fiatalság fotó: Miklós Csongor

Száz év vagány

Tudjátok meg, Iluska és Gyuri erősen várnak szombat...
Gimibolyabal18

Nézd, mit alkotott a Gimi!

Elkezdődött a gólyabálszezon, megnézheted nálunk a...
Golyabal17

Minden, amit a gólyabálokról tudnod kell

A gimiseket elítélik, a refiseket elvarázsolják,...

_I6R1T7fs2FI_TM6vv8DqUnI/AAAAAAAABkI/C_Nmpm5yrCU/s640
_I6R1T7fs2FI_TM6vv8DqUnI/AAAAAAAABkI/C_Nmpm5yrCU/s640
szerkesztoÍRTA: SZASZA
2010. november 01., 14:27
6 hozzászólás. 

A Hargita megyei és a Székelyudvarhelyi diáktanácsok szervezésében pénteken zajlott le az Ifisztár tehetségkutató udvarhelyi előválogatója, melyet népes közönség tisztelt meg jelenlétével. A jórészt tinikből, illetve a fellépőknek szurkoló szülőkből, barátokból álló tömeg nem kevesebb, mint húsz fellépő produkcióját nézhette/hallgathatta végig és kaphatott ízelítőt a székelyudvarhelyi és környékbeli fiatalok szárnypróbálgatásából.

_I6R1T7fs2FI_TM6vd2TFalI/AAAAAAAABkI/Weh2XGkcJdk/s640

Öt kategóriában próbálkoztak a fiatalok: a zene és ének vonzották a legtöbb jelentkezőt, de táncban, néptáncban és humorban is próbálkoztak néhányan. A mezőny kimondottan erős volt az előbbi két csoportban, néhány meglepően jó hangú, illetve jól zenélő fiatalhoz volt szerencséje a nézőknek. A táncosok sem panaszkodhattak, úgy a néptáncot, mint a modern táncot választók kitettek magukért, valóban színpadra való fellépéseket láthattunk.

A humor kategória három versenyzőjén érződött a lámpaláz és, hogy nincsenek színpadhoz szokva. Bár nem keltették azt az érzést, mintha a Showder Klub nagyágyúit látnánk a színpadon, próbálkozásuk értékelendő és bizton állíthatjuk, hogy sok gyakorlással igazi sikereket érhetnek el.

_I6R1T7fs2FI_TM6vkg5M-JI/AAAAAAAABkI/VuB3m-sCdIU/s640

A versenyt táncbemutatók színesítették, és amíg a zsűri döntött, néhány fellépő egy kis extra előadással szórakoztatta a közönséget, ami osztatlan sikert aratott.

Kissé szűkösnek bizonyult a Park étterem a rengeteg néző számára (a szervezők mentéségére szolgáljon, hogy ők sem számítottak éppen ekkora érdeklődésre), de szerencsére a Csiszár Melinda tánctanárból, András Ildikó zenetanárból, Jakab Orsolya színművésznőből és Vass Orsolya UFF-alelnökből álló zsűrit ez nem zavarta a döntéshozásban. A négytagú „ítélőszék" pozitív kritikával is illette a fellépőket, majd némi tanakodás után megtudtuk a díjazottak, illetve a továbbjutók neveit is.

_I6R1T7fs2FI_TM6vqtnQyYI/AAAAAAAABkI/PdJBK1Ce-SE/s640

Eszerint a csíkszeredai megyei döntőre ének kategóriából Czerják Izabella jutott tovább, a zenekarok közül a Dead Smile bizonyult a legjobbnak, modern táncból a B-force-ot találták első helyre méltónak, a néptáncosok közül a Tóth Emőke-Márton Csaba páros nyerte el a zsűri tetszését, a humoristák közül pedig Esztány Sándor képviseli Székelyudvarhelyt a megyei szakaszon.

A szervezők, ígéretükhöz híven különdíjakat is osztottak: az énekesek közül Szász Éva-Tímea és Petrea Andrea, a zenészek közül a Face Today, a táncosoktól Polgári Katica és Gronic Dima, a humoristák közül Kinda Tamás és Dénes Lóránd részesültek az elismerésben.

_I6R1T7fs2FI_TM6v26Mv59I/AAAAAAAABkI/ks9kdSrcMNg/s640

Mint a helyszínen kiderült, még egy tétje volt a szombati versengésnek, egy csapat ugyanis elnyerte a november 19-i városi gólyabálon való fellépés jogát, ők pedig nem más, mint a Rock Revolution zenekar.

A nyerteseknek most már nem maradt más hátra, mint gyakorolni és készülni a Csíkszeredában megrendezett megyei döntőre, melyre november 26-án kerül sor a Szakszervezetek Művelődési Házában.

Az Ifisztár udvarhelyi szakaszáról készült fotógalériánkat ide kattintva lehet megnézni


6 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
pontosann
2010-11-01 21:42:07
Azért a táncosoknál mást küldtem volna tovább!És nem volt szép hogy a ruha miatt nem mehettek tovább,könyörgöm nem divatbemutató volt hanem verseny azért amit tudnak.De erről is lerí hogy ez udvarhely. :X :X
avatar
bboyrockie
2010-11-01 23:51:44
Lol...ruházatba mindenkinél beleköttek, de fellépésnél számít a ruha is meg az összhang...azért mert neked 1 másik produkció jobban tetszett attól az még nem azt jelenti, hogy jobb is volt, csak te ízlésedet jobban megfogta az, vagy talán jóba vagy a másik csapat tagjaival :P hidd el, hogy ha te értenél jobban a tánchoz, téged kértek volna fel zsűrinek ;)
avatar
smugh
2010-11-02 07:09:06
Kar, hogy egy par videot nem csatoltatok a cikkhez, bar Csedonek koszonjuk a kepeket, de videon szerintem ezek jobban visszajonnek...
avatar
pontosann
2010-11-02 16:07:43
Nekem az bőven elég,hogy ezzel:az én véleménnyemmel nem én vagyok egyedül.
avatar
bboyrockie
2010-11-02 16:22:24
Hátoké xD De ha azt hiszed, hogy a ruhák miatt lett így, s nem másképp akkor nagyon nagy tévedésben élsz ;) a ruhás dolgokat csak építőkritikának mondták..tudod, hogy van: ízlések és pofonok, fele veled ért egyet, fele a zsűrivel ;)
avatar
pontosann
2010-11-06 12:30:01
Hát szerintem ha közönség szavazott volna,koránsem azok juttak volna tovább akik továb juttak..Összekéne rakni egyszer a két csapatot h az ifjuság szavazzon egyértelmü lenne kijutna tovább. ;)

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."