Színes » Érdekességek

Tóth Andi: mindenki cuki

Roppant egyszerű és nagyon közvetlen, ennyit mindenképp tudni kell az X-Faktor győzteséről. Tóth Andi nevetve válaszolt a kérdéseinkre.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
socola

Húsz éve halottnak hitték

Kiderült, hogy az elmúlt két évtizedet egy Iași-i...
kanadaweed

Legalizálták a marihuánát Kanadában

Már nem csak orvosi célra lehet alkalmazni, de az...
disznofej01

Disznófejet akart átvinni a határon

De egy jó szimatú határőr kiszagolta a dolgot....

TothAndi2
Fotók: Bedőházi Attila-Csaba
szerkesztoÍRTA: BEDŐHÁZI ATTILA-CSABA
2015. március 22., 10:31
0 hozzászólás. 

Nagyik vigyáznak a mindig mosolygós lányra, aki szerint teljesen jó irányban változtatta meg életét a tehetségkutató. Néhány percre elcsíptük a nagyváradi Tóth Andit, mielőtt vasárnap városunkban koncertezik. Az éneklés a mindene.

Divattervező énekes, vagy énekes divattervező szeretnél lenni?

Még egyszer a kérdést! Énekesnő vagyok, aki divattervező szeretne lenni. Mégsem: énekesnő vagyok, az is leszek, ha minden jól megy, de másodállásban divattervező szeretnék lenni.

Úgy volt, hogy... Mivel elkezdtem az énekesi pályámat, a jövőben még sokat fogok tenni azért, hogy megéljek az énekesi karrierből, így a divattervezés másodállásba szorul.

Miben változott meg az életed, amióta X-Faktort nyertél?

Hát, már nem koptatom a padot a suliban, hanem helyette vannak ilyen interjúk, fotózások, stúdiózás, klipet csináltunk. Vannak fellépések. Nagyon örülök, mert mindig van mit csinálni.

Jót tett neked?

Hogy tehet ez rosszat? Próbáld ki, nyerd meg az X-Faktort!

TothAndi1

Szerintem, teljesen jó irányba változott az életem. Változott, mert már nem csak suliban vagyok, és énekórákra járok, hanem tényleg komoly dolgokat csinálok, mint a felnőttek. És jó az irány!

Milyen nagymamákkal élni? Azt olvastam, hogy felváltva vigyáznak rád.

Igazából ebből az lett, hogy anyukám felőli nagymamám jött fel Pestre, és közben megműtötték a másik nagymamámat. Most dobtuk haza a nagyit pénteken, persze nem szó szerint. Kedden, amikor visszamegyek, anyukámat felvesszük, péntekig vele leszek. Pénteken hoz apukám egy másik nagyit. Apukám édesanyja nagyon szeretne jönni, míg velem lesz, addig is pihenteti a dolgokat, mert ő volt megműtve. Nem tudom, végül hogyan lesz, de az is benne van a pakliban, hogy anyukám is felköltözne velem egy időre.

Ki vigyáz rád, amikor nincsenek nagyik?

Mindig vannak nagyik, mindig van valaki!

Amikor nem vigyáz rád valaki, gondolom, akkor dolgozol. Mikor várhatunk tőled lemezt?

Volt már egy. Nem tudom pontosan, de a saját dalaimon dolgozom. Mindenképp tóthandis lesz a lemez, nem egy Barbie babát fognak látni, hallani. Remélem sok rockdal lesz rajta, de szeretnék belevinni egy kis lírai oldalt is.

Milyen a tóthandis lemez? Milyen a tóthandis?

Nem szeretem magam jellemezni, megvárom, míg mások jellemeznek engem. Amikor mások jellemeztek, olyan szavak jöttek elő, hogy vadóc, rocker lány, szókimondó meg ilyenek. És az, hogy „csirke".

Jó értelemben csirke?

Ha meg akarsz fűzni, akkor nem.

Milyen zenét szeretsz?

Elsősorban rockot szeretek énekelni, üvölteni, azt nagyon szeretem. Másodsorban vannak a musicalek, a Whitney Houston dalok meg a dzsessz. Mindent szeretek, de elsősorban a rockot.

TothAndi3

Kik a kedvencek, mondjuk a Hooligansen kívül?

Ha rockot hallgatok, akkor inkább bandákat hallgatok. Ilyen a Hellstorm, az AC/DC, Breaking Benjamin, ezek a fejrázós rockok. Ha rockról van szó, akkor bármit meghallgatok. Annyira a régi rockot nem ismerem, mert tizenhat éves vagyok, de azért régieket is.

Mondjuk, Queen?

Igen, ismerem. Énekeltem is. A mai rock metálosabb, de azt is szeretem.

Ismered-e Tolvaj Renit?

Persze. Ugyanahhoz a tanárnőhöz járunk.

Volt köze ahhoz, hogy elindultál az X-Faktorban?

Nem. Először látásból meg hallásból ismertem, aztán odakerültem ahhoz a szuper tanárnőhöz, akinél ő is volt. Ő mesélt nekem, hogy milyen volt Reni, aztán ismerősök lettünk Facebookon, majd, amikor nyertem, gratulált.

TothAndi4

Molnár Mónikának vagyok a tanítványa, gondolom, beszélt, beszámolt rólam Reninek. Pont, amikor a Show Must Go On című dalt énekeltem, ezt egyébként ő is énekelte a Megasztárban, akkor írt rám, és gratulált, hogy örül annak, hogy én is ezt csinálom. Cuki volt. Ő is ismer engem, én is őt.

Melyik pillanat volt az X-Faktorban, amikor azt mondtad, hogy ezért megérte?

Mikor a Whitney Houstont énekeltem.

Rajongóiddal hogy állsz? Kérnek tőled meredek dolgokat?

Olyat kértek, hogy csináljak videót, vagy hogy szavazzak az osztályukra. Ebből kettőt-hármat meg is csináltam. Durva? Durvát nem kértek, egy azért furcsa volt. Rákattintottam, és láttam a teljes beszélgetést, illetve ő beszélgetett magával. Ő január óta ír minden nap. Szóval, az volt, hogy „Szia, megszagolhatom a lábad?" Erre csak néztem. Aztán kijelentette, hogy „megszagolom a lábad"! Arra gondoltam, hogy de jó neki. Nyilván, eleinte nem kattintottam rá, de érdekel, hogy honnan jött ez neki.

Volt olyan is, hogy rám írt, gratulált, meg blabla, aztán azt kérdezte, hogy „járunk?"!

Nem ezek voltak a legdurvábbak. Vannak perverzek, akiket le kellene csukatni.

Mi volt a legjobb visszajelzés?

Az a legjobb, hogy mindenki cuki. Írnak nekem hat oldalt, görgetem, görgetem, és még mindig nem érek a végére, ez annyira jó. Leírják közben ezerszer, hogy mennyire jó érzés ez nekik. Ez annyira jól esik...

TothAndi5

Vannak, akik leírják öt-hat szóban frappánsan ugyanezt. Nagyon cukik.

Mi leszel, ha nagy leszel?

Énekesnő. Már nagy vagyok. Nem, még icipici lány vagyok, de ha megnövök, akkor is énekesnő leszek. Ez lesz az első. Szeretném, ha a divattervezés is bejönne a képbe, és ez legyen a másodállásom.

Táncolni is szeretek, az mindig ott van az éneklés mellett.

Tudsz is táncolni?

Ne kötekedj! Jártam táncolni. Hat éves koromban iratkoztam modern táncra, majd abbahagytam, tízévesen mentem egy évig hip-hopra, majd azt is abbahagytam. Tizenkét évesen ismét modern táncra, aztán, amikor a színházzal kezdtem foglalkozni, ott muszáj volt. Tango, charleston, ott mindenfélét tanultam, volt hip-hop, flamenco. Most olyan szinten állok a tánccal, hogy az énekléshez kell, az úgy hozzátartozik.

Mi a jövőképed?

Anya leszek. Nem tudom, ez majd eldől, szeretem a pici babákat.

Van párod?

Igen, Péternek hívják. A Spoonból a gitáros. Egyszer megkérdezték tőlem, hogy milyen stílusú fiúk jönnek be, s akkor mondtam, hogy mindig mások tetszenek meg. Nem azért szeretek meg valakit, mert jól néz ki, Péter sem azért tetszett az elején, mert jól nézett ki, hanem másért, teljesen másért. Akkor úgy írtam le, hogy sötét hajú, hosszú hajú, hogy lehessen beletúrni a fürtjeibe, kékszemű. Azt is kérdezték, hogy sportos legyen, vagy sem. Mondtam, hogy édes mindegy, mert nem a kinézet számít. Kifogtam Pétert, sötét hajú, kék szemű, lehet a hajába túrni, és még sportos is meg zenél is. Így megértjük egymást.

De puszilok mindenkit!



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."