Itthon » Ifjúság

Hatványozott érdeklődés az Adj, király, katonát! vetélkedőre

Október közepén a Magyar Ifjúsági Tanács (MIT) ötödik alkalommal hirdette meg az Áldás, népesség mozgalom szellemiségében elindított vetélkedő-sorozatot.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Kitartó fiatalság fotó: Miklós Csongor

Száz év vagány

Tudjátok meg, Iluska és Gyuri erősen várnak szombat...
Gimibolyabal18

Nézd, mit alkotott a Gimi!

Elkezdődött a gólyabálszezon, megnézheted nálunk a...
Golyabal17

Minden, amit a gólyabálokról tudnod kell

A gimiseket elítélik, a refiseket elvarázsolják,...

Bedohazi
Bedohazi
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2010. november 09., 11:07
0 hozzászólás. 


A közzétett felhívás nyomán az elmúlt 5 évben is egyre növekvő érdeklődés mellett ezúttal valósággal megkétszereződött a jelentkezések, bekapcsolódások száma.

A téma kapcsán az eltelt 15 nap alatt 131 elektronikus levél érkezett a programfelelős postaládájába, ő maga pedig 143-at küldött; több mint 250 percet beszélt telefonon, amelyek tartalma a pár másodpercestől a negyedórásig terjedt. Az érdeklődők között volt iskolaigazgató, polgármester, lelkész, tanár, cserkészcsapat-vezető, könyvtáros, szociális munkás, illetve szülő.

A fentiek alapján idén több mint 2000 gyerek vesz részt a helyi vetélkedőkön Erdély és Partium közel 40 településén. Ez tavalyhoz képest kétszer annyi gyermek részvételét jelenti, kétszer annyi településen. Több településen a nagy érdeklődés következtében 2 vetélkedőt is szerveznek (pl. Sepsiszentgyörgyön és Székelyudvarhelyen).

A korábbi helyszínek közül ebben az évben is lesz vetélkedő Baróton, Borszéken, Csernátonban, Csíkszeredában, Dicsőszentmártonban, Homoródszentpálon, Kézdivásárhelyen, Kolozsváron, Marosvásárhelyen, Marosszentgyörgyön, Nagybányán, Nagyenyeden, Sepsiszentgyörgyön, Szamosújváron, Székelyhídon illetve Szilágysomlyón.

Az októberben közzétett felhívás óta a következő települések kapcsolódtak be újonnan az Adj, király, katonát! vetélkedő-sorozatba: Bethlen, Börvely, Csíkszentsimon, Dés, Gyergyószentmiklós, Kalotaszentkirály, Kálmándi, Kápolnásfalu, Kobátfalva, Maksa, Margitta, Nagyvárad, Nyárádkarácsonyfalva, Segesvár, Szatmárnémeti, Szentjobb, Székelykeresztúr, Székelyudvarhely, Szilágypanit, Torda, Trunk (Moldva).

A vetélkedő alapjául szolgáló szöveggyűjtemény a nyomdában van, az elkövetkező hetekben pedig eljut a versenyre benevezett gyermekekhez. Ezt követően kezdődnek a vetélkedők regionális szakaszai, márciusban pedig két országos döntőre kerül sor Székelyföldön, illetve Közép-Erdélyben.

A MIT honlapján (www.mitesek.net) folyamatosan követhetők lesznek a vetélkedők időpontjai, helyszínei. További kérdésekre a programfelelős válaszol: Bardócz Csaba (bardoczesamit@yahoo.com, 0742-871575).



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."