Itthon » Ifjúság

Műveltségi vetélkedő a 48-as forradalom jegyében

Március 15-én délután tartják a 19. Tudász interaktív műveltségi vetélkedőt, amin helyi középiskolák versengenek majd.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Kitartó fiatalság fotó: Miklós Csongor

Száz év vagány

Tudjátok meg, Iluska és Gyuri erősen várnak szombat...
Gimibolyabal18

Nézd, mit alkotott a Gimi!

Elkezdődött a gólyabálszezon, megnézheted nálunk a...
Golyabal17

Minden, amit a gólyabálokról tudnod kell

A gimiseket elítélik, a refiseket elvarázsolják,...

Bedohazi
Bedohazi
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2011. március 09., 15:11
0 hozzászólás. 


Nemzeti ünnepünk tiszteletére szervezik meg Székelyudvarhelyen március 15-én 17 órakor a 19. TUDÁSZ interaktív műveltségi vetélkedőt, az esemény helyszíne a BedohaziDigital 3 Televízió nagyterme lesz.

A vetélkedőn a helyi középiskolák háromfős csapatai mérkőznek meg az 1848-49-es szabadságharchoz kapcsolódó ismereteikből. Az esemény főszervezője, Kápolnási Zsolt történelemtanár honlapunkkal közölte, hogy az 1848, te csillag! címet viselő rendezvényen ezúttal is felhasználják a digitális technika lehetőségeit, jó szórakozást nyújtva a semleges nézőknek és szurkolóknak egyaránt: filmbejátszások tömegével próbálják közelebb hozni az akkori eseményeket a mai ember világához, de más témakörök is lesznek, pl. színjátszás, „forradalmasított rockzene", vaktérkép és irodalmi barangolás is.

A versenyzők és a nézők találkozni fognak az 1848-49-es forradalom legfontosabb szereplőivel, csatáival, megismerkednek a Hídemberrel, az Ágyús emberrel, a forradalom ismert és kevésbé ismert eseményeivel. Az érdekes próbákon első három helyezést elnyert csapat azt a jogot is megszerzi, hogy részt vegyen a következő, megyei szintű Tudászon. A városi első szintén közülük fog kikerülni a keddi vetélkedő „villámkérdéses" szakaszában, ekkor már minden rossz válasz a csapatok lepontozását vonja maga után. A belépés ingyenes, a szervezők szeretettel várják a kultúra iránt érdeklődőket.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."