Itthon » Ifjúság

Koncertdömpinggel zárva: naná, hogy nem unatkoztál!

Tripla koncert, jó hangulat, elmaradt maraton és egész napos relaxáció: az utolsó két napra is jutott bőven a Diáknapokból.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Kitartó fiatalság fotó: Miklós Csongor

Száz év vagány

Tudjátok meg, Iluska és Gyuri erősen várnak szombat...
Gimibolyabal18

Nézd, mit alkotott a Gimi!

Elkezdődött a gólyabálszezon, megnézheted nálunk a...
Golyabal17

Minden, amit a gólyabálokról tudnod kell

A gimiseket elítélik, a refiseket elvarázsolják,...

_I6R1T7fs2FI_TdBKtq_R23I/AAAAAAAAIkA/j2DWjxxfDNM/s640
_I6R1T7fs2FI_TdBKtq_R23I/AAAAAAAAIkA/j2DWjxxfDNM/s640
szerkesztoÍRTA: CSULA-ALBERT ANDREA
2011. május 16., 10:31
0 hozzászólás. 

Mozgalmasan indult az utolsó előtti nap, amelynek délelőttjét csakis az extrém sportolók vették bérbe. A város extrém parkjában egy kisebb tömeg élvezhette a tehetségek bemutatóját és versenyét, többek között Vásárhelyről és Csíkszeredából is érkeztek fiatalok.

Ha sport, akkor maraton. Maraton, de boxerben – lett volna. A több éves hagyomány, úgy tűnik, kihaló felébe lépett, miután egyetlen bátor férfi egyed sem akadt, aki bevállalta volna az alsóneműben való futkorászást.

_I6R1T7fs2FI_TdBKmmdbgKI/AAAAAAAAIjE/ErkJybBB5qQ/s640

És akkor mozgalmasnak induló napon, mozgalmasan zár az est, de még előtte visszhangzik a városközpont a hangpróbáktól. Face Today, Strings of Rockandroll, és természetesen a Kistehén próbálgatta hangjait és hangszereit, odavonzva nem egy kíváncsiskodót, az esti bulira hangolódót.

A Face Today neve már nem új: helybéliek, fiatalok, tehetségesek. A Diáknapokon nem az első fellépésük volt, s bár a tombolás igencsak elmaradt, a fiúk kitettek magukért, miközben megszokott feldolgozásaikat, saját számukat játszották, némi újjal is megfűszerezve.

A Strings of Rockandroll Debrecenből érkezett, az érdekessége a zenekarnak pedig az, hogy mindannyian a Rocksuli tanulói. Ők már több embert megmozgattak, s furcsa mód, nem épp a tizenévesek zömére jellemző zenével, ami annyit tesz, hogy Bon Jovi, Guns 'N' Roses, vagy éppen a P.Box slágereit hallhattuk. A Patkóba gyűlt embereket ők tényleg tömegnek látták, melyet rendkívül jó volt hallani, ahogyan azt is, hogy mennyire örültek az itteni fogadtatásnak.

_I6R1T7fs2FI_TdBKuOY43dI/AAAAAAAAIkI/bzlvZLbVmnc/s640

Na és akkor felpattantak a színpadra, igen lassú hangvétellel, de köszöntött mindenkit Kollár-Klemencz László, a Kistehén zenekar frontembere. Az elején még bátortalankodott a már említett „tömeg" (a tavalyi koncertéhez inkább nem is hasonlítanám), de pár dal után már valóságos buli kerekedett. „Picsába az űrhajókkal" című, legutóbbi albumukról felcsendültek a legismertebb slágerek, köztük a „Jó csávó a Markó" (aki inkább Mirkó, de erről később) is, s talán ezt énekelte legjobban Udvarhely, mikor nincs ideje se szerelemre, se emberekre, nincs elég és nincs soha... Kell zsír? Nem kösz. Vagy Edd meg, ami tönkretesz... mind megteremtették a jó hangulatot.

Kollárnak még azt is sikerült elérnie, hogy vonatozva bulizzon a társaság, s ugyanakkor, hogy kisebbtől nagyobbig, násznéptől kézzel-lábbal hadonászó (tán bulizó) emberekig mindenki a Kistehénnel legyen. Nagy meglepetésként, felcsendültek régi Kistehén számok is, a közönség követelésére pl. a Gyom nyomja az agyamat, vagy a Szerelmes vagyok. Ekkor Kollár már leugrott a színpadról, s a köztük és a bulizók közti távolságra panaszkodva, a Patkó tetején tombolt. A Szájbergyerek ki sem maradhatott, ha már a régi gyártmányoknál tartunk, s bár mindegyiket kissé átdolgozott verzióban hallottuk, a régi formáció juthatott eszünkbe.

A Kistehén lehet rock, de a mulatós hatás nélkül nem lenne az igazi. Ezt bizonyítja a jó hangulat, melytől szikráztak a tomboló első sorok, meghazudtolva azokat, akik közben hazamentek. A visszatapsolt zenekar a végén már kifáradva vonult el, felajánlva egy sör melletti beszélgetést azoknak, akiknek nem volt még elég.

A koncerteket az UFF nagytermében, a Dj Bryx által pörgetett buli követte, amelyen hol kisebb, hol nagyobb számban bulizott a Diáknapok által (csakis jó értelemben) kifárasztott diákság.

_I6R1T7fs2FI_TdBKnWBv7rI/AAAAAAAAIjM/svO5kNn7sjQ/s640

Ha vasárnap, akkor Relax, take it easy... Ez annyit jelent, hogy az UFF tejben-vajban fürösztötte a Tea Pub-ba betérőket, masszázzsal, tejjel és sajttal, csakis azért, hogy levezessük a fáradalmakat.

Búcsúcikké változtatva a beszámolót, köszönjünk el a XIX. Székelyudvarhelyi Diáknapoktól, s egyúttal nagy erőbedobással készüljünk a XX.-ra! A készülés pedig jelentsen annyit, hogy jövőre minimum duplájára növeljük az idei résztvevők számát, elérve akár azt is, hogy a nagyfotó nehezen férjen bele a fényképezőgép látószögébe.

Végszóként ennyit: ha unatkoztál, csakis a te hibád.


0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."