Itthon » Ifjúság

Hova jár az udvarhelyi diák?

Megkezdődött az iskola, lassan két hete, s ezzel a (maradék) szabadidő beosztása is aktuális. Hová járnak az udvarhelyi középiskolások? 

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Kitartó fiatalság fotó: Miklós Csongor

Száz év vagány

Tudjátok meg, Iluska és Gyuri erősen várnak szombat...
Gimibolyabal18

Nézd, mit alkotott a Gimi!

Elkezdődött a gólyabálszezon, megnézheted nálunk a...
Golyabal17

Minden, amit a gólyabálokról tudnod kell

A gimiseket elítélik, a refiseket elvarázsolják,...

Itthon_Ifjusag
Itthon_Ifjusag
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2011. szeptember 22., 09:08
1 hozzászólás. 

Kocsmába – vágná rá talán tíz diákból nyolc, de mi nem erre voltunk kíváncsiak, hanem arra, hogy a délutáni, illetve esti számítógép előtti segglapítást mivel cserélik fel szívesen.

Meglepetésünkre egyre több színházbérletet vesznek meg a középiskolások – habár egyesek nem igazán tudnak viselkedni előadás közben (s egyesek kocsmakoncerten sem), de mindig abban kell reménykedni, hogy a következő előadásra kinövik, s hogy jó dolog az, ha már tizenéves korukban elkapja őket a színház, s később, egyetemista korukban is szívesen járnak előadásokra.

_I6R1T7fs2FI_TdJE0zhGoWI/AAAAAAAAIm4/OufDsegdkBM/s640

 

A másik legfontosabb dolog a sport, hiszen a szellem mellett a testet sem árt edzeni, s amióta egyre több, igen korszerű létesítmény kezdte meg működését a városban, egyre több középiskolás hódol például a testépítés szenvedélyének. Jó, egyből nem lesznek díjnyertesek, de az kétségtelen, hogy ha nem is versenyeznek, mint a videón látható fiatalemberek, mindenképpen egészségesen élnek szabadidejükben. A lányoknál a különböző, tánccal kombinált tornagyakorlatok vannak a topon. Nemcsak a testépítés, hanem más lehetőségek kínálják magukat, de például ingyenes focipályából korántsem állunk annyira jól, amennyire állhatnánk.


 

Tanfolyam minden mennyiségben

A harmadik délutáni elfoglaltság a különböző nyelvtanfolyamok látogatása – szerencsére egyre több lesz ezekből is, mert már nemcsak angolt lehet tanulni az ilyeneken, hanem más nyelveket is. A különböző ifjúsági szervezetek, az Udvarhelyi Fiatal Fórum rendezvényei is egyre népszerűbbek lesznek, nemcsak májusban, a Diáknapok idején, hanem a megszokott hétköznapokon is.

Újabban a különböző kézműves tevékenységek elsajátítása is dívik (persze annyira nem, mint a kocsmázás). Ebből kevesebb van, de annál kitartóbbak a gyakorlóik – ilyenek a tűzzománc-készítés, vagy más hagyományos dolgok, mint a gyöngyfűzés, de most csak egyet mondtunk. A tánctanfolyamok is egyre népszerűbbek, és az ilyen hasznos dolgokra a szülők pénztárcája is könnyebben nyílik.


 

A buli a tuti

A hétvégi szabadság együtt jár a székelyudvarhelyi diákság kocsmázásával - ez húsz évvel ezelőtt is így volt, s valószínűleg még jó ideig így lesz. Elég, ha csak ránézünk egy bulikörképre csütörtökön, máris láthatjuk, hogy a tinik hová járnak – egyébként az is megfigyelhető, hogy sok pénzt nem szeretnek (és sokan nem is tudnak...) költeni, így van olyan fizetős rendezvény (pl. nagyobb, belépős koncertek), amit inkább kihagynak. Kíváncsiak leszünk arra, hogy egy annyira menőnek számító zenekar, mint a Quimby hány udvarhelyi tinédzsert gyűjt be az ifiházba a 25-30 lejes jegyárral.

-j5xg2Nk5s58_TnZDd0-wAUI/AAAAAAAAM5U/u0ljqabsijk/s640

 

„Bulira már nem szégyen pénzt kérni" – mondta egy diák, hozzátéve, hogy a konditerem-bérletet is ki lehet gyűjteni, sőt, nyáron imitt-amott dolgozni is lehet, úgy, hogy őszre maradjon valamennyi pénz, amit „értelmes" szabadidő-eltöltésre lehet majd fordítani. De azért a buli a tuti.



1 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
zongorag
2011-09-22 18:01:02
Mozit a városnak!:)

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."