Itthon » Ifjúság

Harmadszor játszik Udvarhelyen a Quimby

Egy színházi és egy szabadtéri produkció után ismét városunkban koncertezik a Quimby zenekar: pénteken a Siculus Ifjúsági Ház színpadán zenél az együttes.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Kitartó fiatalság fotó: Miklós Csongor

Száz év vagány

Tudjátok meg, Iluska és Gyuri erősen várnak szombat...
Gimibolyabal18

Nézd, mit alkotott a Gimi!

Elkezdődött a gólyabálszezon, megnézheted nálunk a...
Golyabal17

Minden, amit a gólyabálokról tudnod kell

A gimiseket elítélik, a refiseket elvarázsolják,...

phocagallery_quimby_140510/thumbs
phocagallery_quimby_140510/thumbs
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2011. október 06., 09:02
0 hozzászólás. 

2008 áprilisában a Művelődési Ház a Quimby Teátrum-turnéjának egyik állomása volt, 2010 májusában pedig a Székelyudvarhelyi Diáknapokon, a Márton Áron téren lépett fel az együttes. De többször koncerteztek Tusványoson és a Félszigeten is, mi pedig olyan fesztiválokon is jártunk idén, ahol szintén volt alkalmunk látni-hallani Magyarország elsőszámú alternatív rockzenekarát.

Az idén húszéves fennállását ünneplő Quimby Magyarország egyik legnépszerűbb zenekara, a fesztiválok állandó nagyszínpados fellépője, egy olyan formáció, amelynek zenéin és szövegein a két évtized alatt már legalább egy generáció felnőtt, gondoljunk csak az olyan dalokra, mint például a Magam adom.

Összesen nyolc nagylemezük jelent meg eddig, közülük kettő, az Ékszerelmére (1999) és a Kilégzés (2005) az év albuma díját nyerte el – utóbbin van az a dal, amiről talán a leghíresebb az együttes, hiszen a dal számtalan feldolgozást ért meg, de a legjobb még mindig az eredeti előadásmódban.

Az együttes 2006-ban fennállásának tizenöt eves évfordulóját ülte többek között a Family Tugedör című válogatáslemezzel, amire az a dal is rákerült, ami talán a legjobban tükrözi a Quimby világát, a Szellő. A Kiss Tibor (gitár, ének, szöveg), Varga Livius (ütőhangszerek, ének), Balanyi Szilárd (billentyűk, ének), Mikuli Ferenc (basszusgitár), Kárpáti Dódi (trombita, ének), Gerdesits Ferenc (dob) felállású csapat olyan hangulatú muzsikát és szövegvilágot képvisel, amihez nem sokan foghatók ma a Kárpát-medencében.

A zenekar húsz éves születésnapját 2011. november 12-én a Papp László Budapest Sportarénában ünnepli. Legutóbbi lemezük, a Kicsi ország tavaly év végén jelent meg – az udvarhelyi koncerten vélhetően a régebbi albumokról is hallunk majd dalokat.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."