Itthon » Ifjúság

Színpadon izzadnak a gólyák

A vándormadarak már elhúztak a hideg elől, de a kilencedikes diákok, azaz a gólyák csak most melegednek bele a középiskolás évek elejébe. Indul a beavatási szertartások idénye.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Kitartó fiatalság fotó: Miklós Csongor

Száz év vagány

Tudjátok meg, Iluska és Gyuri erősen várnak szombat...
Gimibolyabal18

Nézd, mit alkotott a Gimi!

Elkezdődött a gólyabálszezon, megnézheted nálunk a...
Golyabal17

Minden, amit a gólyabálokról tudnod kell

A gimiseket elítélik, a refiseket elvarázsolják,...

_I6R1T7fs2FI_TOe1y5RsFHI/AAAAAAAACZc/s7SgZkbutEs/s640
_I6R1T7fs2FI_TOe1y5RsFHI/AAAAAAAACZc/s7SgZkbutEs/s640
szerkesztoÍRTA: BEDŐHÁZI ATTILA-CSABA
2011. október 10., 17:04
0 hozzászólás. 

A szokásos egészestés rituálék 19 órakor kezdődnek - Vass Orsolya, az UFF alelnöke szerint az időpont csak akkor változik, ha extrákkal készülnek a kilencedikeseknek a szervezők. A helyszín a megszokott, vagyis az UFF nagyterme, de a két kivétel is ugyanaz mint tavaly: a Palló diákjai a Stúdió Mozi termét választották a szertartáshoz, a predások pedig iskolájukban tartják a gólyabált.

 

Kis képernyő, nagy képernyő, fegyelem

Az első a sorban az Eötvös József Szakközépiskola gólyabálja, melynek idei témája a televíziós műsorok világa, egész pontosan paródiát láthatunk október 13-án: a mezősök egy képzeletbeli tévécsatorna műsorait gúnyolják ki. Lesz minden a Bugja TV-ben az X-Faktortól a Való Villáig. Az iskolai rendevény 12 óráig tart,majd afterpartyval folytatódik a Jungle Clubban, ahol DJ Sümecz pörgeti a lemezeket. A beugró 8 lejbe kerül.

 

_I6R1T7fs2FI_TOe1p5-z-UI/AAAAAAAACZc/WfBFswM6hWA/s640

 

Közvetlenül a mezősök után a pedások (Benedek Elek Pedagógiai Líceum) avatják be a kezdő középiskolásokat október 14-én. Idén hollywoodi lesz a történet, azaz a filmek világába kalauzolják el a kilencedikeseket, aki pedig helyt áll, annak korona landol a fején. A pedás előadás után Valami Buliban DJ Messino vezényletével engedhetik ki a gőzt, nem csak az ifjoncok.

Szigorú körülmények között kell helyt állniuk október 21-én a gimiseknek: nem elég, hogy a katonaságról szól az előadás, de még a rendezvény is zártkörű lesz - a buli viszont nem. A tekintélyt parancsoló bál azért korántsem lesz olyan merev, hiszen táncos produkciók színesítik a próbák közti szünetet, a buliban pedig a No Limit legénysége felel a hangulatért: ide a beugró mindössze négy lej lesz.

 

Evolúciós gólyabált ígérnek a bányaisok, a téma az emberi fejlődéstörténet. A meghívottak között találjuk Czerjak Izabellát, aki énekelni és DJ Barneeyt, aki lemezt pörgetni fog. Ugyanakkor október 27-re rengeteg nyereményt is ígérnek a szervezők.

 

_I6R1T7fs2FI_TNVMFsp_-HI/AAAAAAAAByk/wPQ7iESsGAs/s640

 

Rajzfilmes, filmes kikapcsolódással kedveskednek a kilencedikeseknek és persze a jelenlevőknek október 28-án. A refisek Asterixet és Obelixet hívták segítségül, legalábbis a témaválasztásnál. Viccesebbre veszik a figurát, hiszen a műsorvezetők szövege és néhány próba is rímbe szedve hangzik el, az előadáson a Face Today zenél és a buli ebben az esetben sem marad el.

A kósosok visszanyúlnak az időben, de többet nem árultak el a beavatásról. "A téma már megvan, de meglepetésnek szánjuk" – közölték a végzősök a november 4-i gólyabálról.

 

Másképp, máshol

Szintén november negyedikén próbálják ki a gólyák rátermettségét és persze szerencséjét a predások. Az idén kaszinóban kell helyt álljanak a kilencedikesek: a 18 órától kezdődő előadás után a helyszínen, vagyis sulijukban partyznak a Marin Preda Elméleti Líceum diákjai.

A művészek nem csak a helyszín miatt lógnak ki a sorból, hiszen míg a többi középiskolában a tizenkettedikesek szervezik a gólyabálokat, addig a pallósoknál a tízedikeseket bízták meg az esemény lebonyolításával. A dr. Palló Imre Művészeti Szakközépiskola gólyabálján idén az ókori Róma elevenedik meg, sőt, a több éve bejáratott tanári előadás sem marad el a november 11-i eseményen.

Végül, és a gólyabálokat tekintve utolsóként, a városi megmérettetésen vonulnak fel a középiskolák győztesei, akik, ha elnyerik a megtisztelő címet, akkor a megyei gólyabálon bizonyíthatnak. A Városi Gólyabál témájáról csak annyit sikerült megtudni, hogy lázas készülődésbe fogtak az Uffosok, de egyelőre titok marad minden ehhez kapcsolódó információ.

Fotó: Csedő Attila/archív



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."