Itthon » Ifjúság

Válságbál művész módra – Palló gólyabál

Két osztály 12 kilencedikese mérte össze tudását és rátermettségét péntek este a moziteremben – a gólyabál témája a mindenkit érintő válság volt.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Kitartó fiatalság fotó: Miklós Csongor

Száz év vagány

Tudjátok meg, Iluska és Gyuri erősen várnak szombat...
Gimibolyabal18

Nézd, mit alkotott a Gimi!

Elkezdődött a gólyabálszezon, megnézheted nálunk a...
Golyabal17

Minden, amit a gólyabálokról tudnod kell

A gimiseket elítélik, a refiseket elvarázsolják,...

_I6R1T7fs2FI_TNVL9PmHWqI/AAAAAAAAByk/TpXKoN_tURI/s640
_I6R1T7fs2FI_TNVL9PmHWqI/AAAAAAAAByk/TpXKoN_tURI/s640
szerkesztoÍRTA: BEDŐHÁZI ATTILA-CSABA
2010. november 06., 20:05
0 hozzászólás. 


A művésztúlélők filmes bemutatkozója után következett a gólyatánc, amelynek szövege itt is a témához kapcsolódó volt: „hiába tört ránk a válság, mégis áll a bál." Ismét videót láthatott a nagyérdemű, melyből kiderült, hogy mi lett volna ha..., azaz ha nem üt be a krízis, akkor hogyan alakulhatott volna a bál, de persze nem így történt. Meseországban is válság van, kezdődhetett a megmérettetés.

_I6R1T7fs2FI_TNVL9PmHWqI/AAAAAAAAByk/TpXKoN_tURI/s640

A IX. A osztály rablást imitált, míg a IX. B az élet játékát mutatta be. A két rövid előadásról csak annyit, hogy aki kihagyta bánhatja, mert fergetegesre sikerültek.

A rövid jelenetek után indult a valódi gólyabál, melynek rövid története szerint az eluralkodó elégedetlenség miatt Meseország népe új királyt és királynét szeretett volna választani. Az első körben plüssmacikat kellett gyűjtsenek a színpadra került ifjoncok. A közönség soraiban elhelyezett kisállatokon pedig szavak voltak, ez alkotta a második próba alapját, a felírt szavakkal ugyanis bemutatkozó szöveget kellett írjanak a kilencedikesek.

_I6R1T7fs2FI_TNVMEv2WIKI/AAAAAAAAByk/uPg7q4ojbZ0/s640

A mesére vonatkozó általános műveltségi szintet is lemérték, amolyan mese-kvíz formájában. A kérdez-felelek után a lányokon volt a sor, ők tánccal csábították el a fiúkat, igaz a feladat közepétől együtt táncoltak a párok... ez akár azt is jelenthette, hogy sikerült a hódítás. Talán így kerültek a gólyák a lányok lábai elé, a következő próba szerint ugyanis talicskázni kellett: a fiúk két kézen jutottak el a pufuleces tálig, aki hamarabb megette, az kapta a legtöbb pontot.

_I6R1T7fs2FI_TNVMFsp_-HI/AAAAAAAAByk/wPQ7iESsGAs/s640

Művészeti iskoláról lévén szó a kreativitás fontos szerepet töltött be a péntek esti gólyabálon is, így egy ragasztószalagot, egy ollót és műanyagpoharat kaptak a gólyakoronára áhítozók. A feladat szerint virtuális épületet kellett fabrikálni a megadott kellékek és anyagok segítségével. A diákrendezvények kimaradhatatlan mozzanata a karaoke, ami most is helyet kapott a Palló gólyabálon. Ezzel zárult a próbák sorozata, következett az eredményhirdetés, de előtte egy kis beatbox. Tudják, ez az a műfaj, amihez kell egy mikrofon, egy jól pörgő száj és nyelv és persze rengeteg tehetség. Így születik meg a hangmérnököket és lemezjátszók mögött ülő DJ-ket megszégyenítő ritmus és dallam.

_I6R1T7fs2FI_TNVMGKpqfgI/AAAAAAAAByk/63kAeaf9DsQ/s640

A zsűri döntése értelmében a harmadik helyen Péter Zsuzsa és Pap Attila végeztek, míg az első udvarhölgy és ebben az értelemben az első udvarúr Karácsony Zsuzsa és Geréb Előd lettek. Meseország koronája pedig Oroszhegyi Jolán és Mihály Csaba fejére került.

_I6R1T7fs2FI_TNVMJISsckI/AAAAAAAAByk/kR8msf3FYnM/s640

Itt még nem ért véget a rendezvény hiszen eskütétel után a tanárok showja mulatatta a közönséget. A történet három síkon zajlott: bemutatták a boldog múltat, a sztrájkolós jelent, aztán a bizonytalan jövőt. Az előadás, akár a rendezvény, osztatlan sikert aratott, a buli pedig a Thunder Rock Clubban folytatódott.

A gólyabálról készült teljes fotógalériánkat ide kattintva lehet megnézni



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."