Itthon » Ifjúság

Római szolgák versengtek Cézár kegyeiért

Az ókori Romában, a Colosseum árnyékában művészkedtek a pallós gólyák. Megnéztük a Palló Italianot.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Kitartó fiatalság fotó: Miklós Csongor

Száz év vagány

Tudjátok meg, Iluska és Gyuri erősen várnak szombat...
Gimibolyabal18

Nézd, mit alkotott a Gimi!

Elkezdődött a gólyabálszezon, megnézheted nálunk a...
Golyabal17

Minden, amit a gólyabálokról tudnod kell

A gimiseket elítélik, a refiseket elvarázsolják,...

PalloGolyabal2011
PalloGolyabal2011
szerkesztoÍRTA: BEDŐHÁZI ATTILA-CSABA
2011. november 12., 16:54
2 hozzászólás. 

Olaszosra fogták a figurát az idei pallós gólyabálon. Az egykori Stúdió Mozi nagytermében pénteken tartották a dr. Palló Imre Művészeti Szakközépiskola kilencedikeseket beavató szertartását.

PalloGolyabal2011

Fotó: Kakasy Botond, Videó: Csedő Attila

Tapsra érkeztek a Colosseum árnyékába a római polgárnak öltözött gólyák. Mint ahogy az igényes kisfilmből kiderült időgépet készítettek a diákok. A nem mindennapi utazás alatt hol a reneszánsz korába, hol pedig az őskorba tévedtek. A viszontagságos út végén az ókori Rómába jutottak, ahol fogva ejtették őket. Mivel Cézár nem lelte örömét már az udvarhölgyek táncában sem, ezért a fogvatartott időutazóknak kellett kedvre deríteni a nagy császárt. Cézár és Cézárné elvonult, jöhettek a gólyák.

Elsőként a IX. A-sok mutatkoztak be Ha a zene szól című előadásukkal, majd a B-sek Ádám és Éva címre keresztelt performanszukkal vették birtokba a színpadot. Cézár ezen sem szórakozott elég jól, így az arénába vetette a kilencedikeseket. Itt kiderült: ki a legrátermettebb, hogy a császár szolgálatába álljon. A kocka tehát el volt vetve.

PalloGolyabal2011

A kiválasztottak, azaz a gólyák közül is a legfőbbek - hat lány és hat fiú – bemutatkozással kezdték a próbákat. A feladat elvégzéséhez elrejtett pergameneket kellett összeszedni a nézőtérről, hogy a rajtuk szereplő szavak segítségével megismerhessük a megmérkőzőket. A kétperces tekercskeresést kétperces felkészülés követte, aztán a megadott szavak felhasználásával érdekes bemutatkozók születtek.

A Cézár szolgái jól kell kinézzenek, ehhez elengedhetetlen a jó frizura, ezért a második próbán fodrászba csaptak át az ifjoncok, egész pontosan a fiúk. Öt perc alatt kellett hajkölteményt varázsolni egy fésű, nyolc csatt és egy hajgumi segítségével, mindezt úgy, hogy a rajzon kapott hajkoronára hasonlítson a végeredmény.

PalloGolyabal2011

Harmadjára a leendő szolgák találékonyságát tették próbára a szervezők, akik a Palló esetében a tizedikesek: Ugyanazt a filmrészletet kellett szinkronizálni mindenkinek, annyi különbséggel, hogy más-más témakörben mondták a hangot alá. Voltak, akik szerelmi bánatuknak adtak hangot Cézár és Kleopátra párbeszédében.

A leendő rómainak ügyesnek is kell lennie, így újabb feladat elé állították őket. Pufivár építését bízták a gólyákra, de a találékonyságot próbára tevő feledethoz mindössze egy tasak pufulecet kaptak. A műsorvezetők szerint fortéllyal (szerintünk nyállal) ragadtak az alkotóelemek egymáshoz. A puliszka-koncepciót maguk az alkotók vitték a zsűri színe elé.

PalloGolyabal2011

Cézár szórakoztatásról lévén szó, a szolgáknak énekelni is tudni kell. A dalnoki cím elnyeréséért szálltak harcba az ötödik próbán. Fortuna kegyeire bízták a dalválasztást – jöhetett a karaoke. Majd, míg az eredményhirdetés előtt a hangszálak megpihentek, addig a lábak fáradtak. A szórakoztatás mozgásbeli formája után pedig az A épület tanárainak kisfilmjét láthatta a nagyérdemű Enikő és a többiek címmel. És míg a zsűri dűlőre jutott a pontszámokat illetően, addig gyergyóalfalusi Györgyi Botond stand up-ja tette próbára a közönség nevetőizmait.

PalloGolyabal2011

Cézár akarata szerint, a zsűri döntése értelmében a legjobbak közül a legjobbak a hatos pár, azaz Robi és Mesi (harmadik hely), négyes pár, azaz Levi és Ildikó (második hely) lettek. A császár trónjához a legközelebbi helyen Szabi és Heni végeztek. Cézár lájkolta a döntést, avagy az égbe mutatott a hüvelykujj, így az egyéves szolgaság szentesítve lett.

Tanári vezénylettel, a tízedikesek gyártotta szöveg alapján feleskették a középiskolát kezdőket, majd a buli a Thunder Rock Clubban folytatódott.

A tógás gólyákról készült képgalériát ide kattintva találod.



2 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
NarancsHéj
2011-11-13 13:49:39
A második helyezett nem Emese hanem Ildikó :)
avatar
bedohazi
2011-11-13 14:22:40
Köszönöm az észrevételt. Javítva.

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."